www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2017-12-29

Resepi Bubur Oat Homemade

Resepi Bubur Oat Homemade | Nak sihat ken makan makanan berkhasiat dan salah satunya adalah oat. Kalau korang beli yang instant siap itu kandungan gula tinggi. Dan dengan misi cik en untuk kurangkan gula dalam minuman dan pemakanan, cik en tak kan makan atau minum makanan dan minuman yang ada gula. Tu yang siapa siapa keluar makan dengan cik en, cik en akan memilih air kosong atau teo o suam kosong. Oat pun salah satu makanan harian cik en. Cik en tau mesti yang tak suka oat sebab rasanya yang kosong. So cik en nak kongsi Resepi Bubur Oat Homemade idea cik en ini. 

Resepi Bubur Oat Homemade
Resepi Bubur Oat Homemade

Resepi Bubur Oat Homemade


Bahan Bahan Bubur Oat Homemade

  1. Oat ( tak kisah la cook atau drink)
  2. Air
  3. Bawang Putih
  4. Halia
  5. Ikan Bilis (penganti garam)
  6. Sayur hijau 
  7. Lada Putih / Lada Hitam
Cara Memasak Bubur Oat Homemade

  1. Panaskan air
  2. Sambil itu boleh cincang halus bawang putih, halia dan ikan bilis. Kalau suka pedas boleh letak cabai cincang
  3. Masukkan bahan di cincang dan biarkan mendidih
  4. Potong sayur dan masukkan 
  5. Oat juga di masukkan
  6. Biarkan mendidih sekali la dan tutup api
  7. Hidangkan
Masak menu ini tak lama mana pun, 5 minit pun siap. Sesuai untuk yang sibuk. Macam cik en yang sibuk je memanjang. Kalau korang nak tau resepi kurus boleh baca entri Resepi Mudah Menu Untuk Kurus

  2 comments:

  1. CT laaa tu antara yang tak boleh nak telan oat hehehe =P

    ReplyDelete
  2. uuuii ahhhh nmpak sedappp. nti nk tryy laaa

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!