www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2017-12-14

Customer Services TM Kali Ini Memuaskan

Customer Services TM Kali Ini Memuaskan | Blogger kalau internet, umpama irama tanpa lagu, lelaki tiada perempuan, kereta tiada tayar, bibir tanpa gincu dan umpama umpama yang seangkatan dengannya. Hahahaha. Dulu, sesiapa yang setia dengan cik en mesti ingat cik en mengamuk dnegan TM sebab masalah internet. Cik en memang maki betul betul customer services yang cik en call. Kalau korang jumpa cik en depan depan dan nampak cik en mengamuk mesti akan kata cik en ini cengai (bahasa kedah membawa maksud garang) . Hahhaha.. Yang tu kalau nak baca full luahan pasal TM boleh baca di Ada Tupai Gemuk Berjalan Atas Kabel Streamyx yang cik en buat tahun lepas. Kali ini nampaknya Customer Services TM Kali Ini Memuaskan sikit hati cik en. 


Customer Services TM Kali Ini Memuaskan

Seperti biasa, masuk saja hujung tahun, mula la banyak kes curi kabel, line internet out, slow dan macam macam lagi. Dan kebetulan hujung tahunla banyak job entry yang cik en kena buat. Berbanding dengan televisyen, cik en banyak habiskan masa dengan socmed terutamanya blog sebab hari hari biasa cik en sibuk dnegan kerja. Dan tahun ini macam kes tahun lepas, internet sekejap ada skeejap tak ada. Macam tak stabil, cik en dah buat report dan nasib la cik en sibuk jadi tak la cik en tension sangat kalau line tak ok ini. Report ini penting tau bagi korang ada masalah internet dengan streamyx sebabnya dengan adanya report tu, korang boleh dapatkan rebet untuk pembayaran internet bulan depannya. Selesai report dia kata kawasan ini ada maslaah kecurian kabel dan akan diselesaikan dalam seminggu. Dah sampai seminggu tapi line masih tak stabil. 

Yang bagusnya, TM call selepas seminggu itu untuk tahu keadaan internet cik en. Cik en ini kadang kadang sibuk dengan anak bulus di klinik, so tak sempat nak angkat. Dan bagusnya, setiap kali tak dapat nak call, dorang akan email cik en dan minta masa bila mereka boleh call untuk bercakap. Rasanya dekat 10 email cik en terima sebabnya dekat 10 kali cik en tak jawap panggilan dorang. So far cik en boleh email bila bila masa dan kalau korang nak lebih cepat tweet je dorang. Tweet ini maaaaybee boleh 24 jam kot. Sebabnya bila tweet reputasi mereka perlu jaga.



Kali ini cik en tak la meroyan macam dulu, sebabnya layanan Customer Services TM lebih Memuaskan dari dulu. Hope masalah internet cik en dapat diselesaikan dengan cepat sebab cik en bila bila masa perlu gunakan internet untuk blog. Good Job TM!

  3 comments:

  1. hihih...kdg2gitu la klau customer service... lain org lain cara layanan nya..
    liez alhamdulillah ok je dpt layanan bila call TM

    ReplyDelete
  2. sekarang ni mama pula yg sedang tunggu tm repair internet kat umah tu

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah customer service 👍🏼. Camne dah line cik en? Ok tak?

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads