www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2017-10-20

Wan Zai Bawal Goreng Bandar Perda Bukit Mertajam Penang

Wan Zai Bawal Goreng Bandar Perda Bukit Mertajam Penang | Miggu lepas, cik en dan keluarga sempat habiskan masa bersama ke Bandar Perda Bukit Mertajam. Kami ke Bandar Perda disebabkan abah cik en nak berjumpa dengan kawan lama dia yang bekerja di Balai Polis Bandar Perda. Kawan lamanya pernah bertugas di Balai Polis Kuala Kangsar sebelum ini. Cik en pun bergerak dari Kuala Kangsar dalam pukul 8 malam dan sampai lebih kurang 9.30 malam. Sementara menunggu kawan abah cik en habis shift, kami sempat la berjalan di Uptown Bandar Perda dan makan dulu di Wan Zai Bawal Goreng Bandar Perda Bukit Mertajam Penang. Tak sangka Wan Zai Bawal Goreng Bandar Perda Bukit Mertajam Penang merupakan tempat yang tular di kalangan pengemar makanan ikan bawal goreng panas panas di sini. 


Cik en bukanlah peminat menu ini, tapi seorang yang mencari menu menu terkenal di satu satu tempat. Menu Bawal Goreng Panas Panas ini dalam satu set yang mempunyai nasi, bawal yang digoreng semasa order, sambal belacan dan ulam serta yang paling best kuah kari Melayu dia. Sedap. Dan kalau datang sini kena cuba juga Sup Ayam Kampung mereka. Kuah dia perghhh. sedap sungguh. Cuma dah lewat dan cik en dah kenyang cik en tak dapat la pulun makan macam abah cik en. Abah cik en siap tambah lagi bawal untuk meratah.

Kebetulan, masa cik en dan sekeluarga ke sini, Pak Teh Am cik en iaitu pak menakan atau bapa saudara cik en ini baru balik bekerja. Dia kerja bawa lori dan port simpan lori di area sini je. Jadi sempat la berjumpa dengan salah seorang wali cik en ini. 


Kalau korang datang kesini, bolehlah try datang kesini dengan search di Waze Wan Zai Bawal Goreng atau Uptown Bandar Perda. Uptown ini berdepan je dengan Wan Zai Bawal Goreng ini. Lepas cuci mata di Uptown tu bolehla menjamu perut di sini. 

Xoxo, jumpa next entri di www.nurfuzie.com

4 comments:

Nadia Nurul said... [Reply]

kak suka makan juga nasi panas2 bersama bawal goreng..sedap ooo

Nurzakiah Hanum said... [Reply]

singgah pagi jumaat :)

C i k R e n e x said... [Reply]

Nampak sedap. Kalo bpluang ke sini leh cari kdai ni.

NURUL AQIDAH AZAHAR said... [Reply]

simple je pun nmpk sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads