www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2017-10-28

Teh Panas Terbaik

Teh Panas Terbaik | Cik en seorang yang suka dengan masakan style chinese. Mungkin cik en ini ada keturunan chinese kot. Hahaha. Janganlah percaya sebab cik en sememangnya Melayu tulen. Cuma makanan yang ada di Malaysia, cik en lebih suka dengan masakan chinese style berbanding mamak. Bagi cik en, masakan chinese ini tidak terlalu pedas, tak terlalu masin, manis, bahan perasa dan rasanya sesuai dengan tekak cik en. Sebab itu cik en akan cari kedai cina lagi lagi untuk breakfast. Menu apa yang cik en admirer gila Teh Panas dorang. 


Rasa teh ini tidak terlalu manis macam teh panas di kedai mamak dan terlalu pekat di kedai melayu. Teh Panas dia menggunakan teh cina yang dicampur dengan susu pekat dan sedikit susu cair. Jadi rasanya balance. Cik en masih terasa lemak dari susu cair dan manis manis lidah pada susu pekat. Satu lagi, cawan yang digunakan akan dibilas dengan air panas sebelum buat. Dan yang best lagi ianya tidak terlalu panas apabila di hidangkan. Kalau tiba tiba ada urgent case, cik en boleh hirup terus. Hahahha. 

So kalau korang sukakan teh panas yang macam mana? Macam cik en gak ke? Kalau ada, cer komen kat entry ini. Ok lah, jumpa next entri di www.nurfuzie.com lagi

2 comments:

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said... [Reply]

Peminat tea panas jugak , suka tea panas lemak berkrim , kaw ' kurang manis

Princess Serra said... [Reply]

Jemput singgah :)

https://messarah.blogspot.my/2017/10/mengapa-sistem-saps-ibu-bapa-sangat.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads