www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2017-10-30

Cara Mudah Save Gambar Di Dalam Word

Cara Mudah Save Gambar Di Dalam Word | Menjadi seorang blogger, cik en akan selalu draftkan artikel atau entri cik en di dalam word kalau ada masalah talian internet. Dan cik en akan masukkan sekali gambar yang bersesuaian untuk elakkan gambar tak jumpa nanti. Dan menjadi satu masalah untuk cik en nak keluarkan sebanya bila cik en copy paste, hanya tulisan saja yang keluar manakala part gambar tak dicopy sekali. Mesti ada yang suruh cik en right klik tapi masih takde save as yang keluarkan. Ada juga yang suruh screenshoot tapi cik en takkan dapat kualiti gambar yang original. Dalam cik en research, cik en dapat satu Cara Mudah Save Gambar Di Dalam Word. Hope dapat bantu korang


Cara Mudah Save Gambar Di Dalam Word

Caranya sangat mudah sangat. Korang ikut step dibawah ini
  1. Buka word yang ada artikel bergambar yang korang nak keluarkan.
  2. Korang klik Save As
  3. Klik Word Document
  4. Pilih Save as Type "Web Page, Filtered"
  5. Nanti akan de keluarkan box dan korang tekan yes je.
  6. Nanti korang akan nampak di kawasan korang save word akan wujud 1 folder. 
  7. Dalam folder itu ada kesemua gambar dalam word tadi. 

Mudah je kan? Cara Mudah Save Gambar Di Dalam Word ini akan keluarkan semua gambar yang ada di dalam word tak sampai 5 saat pun kan? Ok la, sebelum itu, mesti korang nak baca artikel 5 Idea Ubah Suai Rumah Untuk Pencinta Kucing

  4 comments:

  1. Senanggg! Kdg tercari2 jugak mcm mana nak save gambar dlm words ni.

    ReplyDelete
  2. thanks info ni, membantu sangat..
    mrs pip selalu draft guna word juga,
    letak gambar sekali risau nanti lupa...

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!