www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2017-05-27

Simpan Memori Indah Dengan ADATA Malaysia (ADATA MY)

Simpan Memori Indah Dengan ADATA Malaysia (ADATA MY) | Jika dulu, setiap memori indah di rakam menggunakan kamera dan negative film. Negative film perlu dicuci di kedai gambar yang korang kena ambil masa 2 atau 3 hari untuk korang boleh melihat gambar gambar yang dirakam. Kenangan indah itu menjadi sangat berharga dan jika hilang, sememangnya boleh buat korang moody dan frust. Seiring dengan dunia digital sekarang, kita tak perlu semua itu, cukup dengan ada smartphone atau kamera digital, korang boleh simpan memori korang bila bila masa dengan selamat. Tapi macam mana korang nak memilih memori yang baik dan mampu menjaga kenangan korang itu? Cik en nak recommended korang satu jenama yang dipercayai iaitu ADATA. So, lepas ini Simpan Memori Indah Dengan ADATA Malaysia (ADATA MY)

 ADATA Malaysia (ADATA MY)
 ADATA Malaysia (ADATA MY)

Yang mana tak familiar dengan produk dari ADATA ini, meh sini cik en nak story ringkas ringkas. Manatau ada yang tengah survey memory card ke, Hard Disk ke boleh la tengok kelebihan produk ini. ADATA ini ada keluarkan 9 jenis produk dorang iaitu 

  1. DRAM Modules
  2. Solid State Drives
  3. External Storage
  4. USB flash Drivers
  5. Memory Cards And Readers
  6. Power Banks
  7. Cable and Accesssories
  8. Apple Series
  9. Car Camera
So dalam banyak memory yang ada, cik en banyak gunakan Micro SDHC atau micro memory card dalam kegunaan harian. Cik en gunakan opkos pada 2 smartphone cik en dan untuk mp3 di kereta cik en. So yang paling utama adalah smartphone cik en tu la. Banyak gambar dan video kenangan travel, job, swapfoto dan lain lain. Kalau hilang sememangnya meroyan la cik en. Hahaha. So cik en sangat cerewet dalam memilih micro memory card ni. Macam macam jenama yang cik en cuba. Dan satu hari itu, cik en cuba untuk menggunakan micro memory card ADATA dan cik en sangat berpuas hati. Meh cik en nak story sikit mengenai ADATA Micro SDHC Class 10

image

ADATA Micro SDHC Class 10 ini ada dikeluarkan 4 kebesaran iaitu 8GB / 16GB / 32GB / 64GB. Kelebihan ADATA Micro SDHC Class 10 ini adalah


  • Water Proof
  • Shock Proof
  • Magnet Proof
  • X-Ray Proof
  • Extreme-temperature Proof 

Increased speed, no increase in cost

Premier microSDHC/SDXC UHS-I Class 10 U1memory cards have higher capacity, but without a higher price, and provide consumers with the faster read speeds of UHS-I specification at the price of a Class 10 card. Sequential reads are up to 50 MB/second, and write speeds reach the UHS-I speed class 1 specification. Random read and write IOPS are 1400 and 100 respectively. They are remarkably suitable for users who enjoy high definition photography and video recording. Running multiple applications simultaneously causes no loss in read/write speed. 



image

As the demand for digital storage devices continuously grows, ADATA is at the forefront with improved, top-notch memory solutions. Taking the microSD to the next level, ADATA is pleased to introduce the microSDHC (Secure Digital High Capacity), whose new interface enables faster transfer rates and expands upon the previous maximum capacity of 2GB. The ADATA microSDHC Class 4 provides cellular phones even more memory storage for multimedia, business and personal data. The microSDHC’s 4 MB/s transfer rate places it as the top choice for micro storage devices and a must-have for your mobile life.

More Secure, More Reliable, More Data

image

Featuring a maximum capacity of 32GB, the ADATA microSDHC Class 4 can store over 8,000 MP3 files, 9,600 high-resolution JPEG photos or other digital data1. It also supports Error Correcting Code (ECC), which automatically detects and corrects errors during data transfer, preventing corruption and loss of your important data. Additionally, the microSDHC’s In-System Programming (ISP) feature allows users to load the latest firmware and improve compatibility. The built-in write-protection switch keeps your data even safer, preventing accidental over-writing and file deletion.

Lifetime Warranty, Quality Guaranteed

image

ADATA is committed to quality and your peace of mind. Therefore, every ADATA microSDHC card is manufactured under stringent guidelines to ensure the highest quality, and is backed by a limited lifetime warranty.

Kalau korang berminat boleh lah klik di ADATA Malaysia untuk tengok microSDHC dan memory yang lain. Mungkin ada yang menarik minat korang.

sumber gambar : google

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Cerita Best Yang Lain

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads