www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-12-02

Punca dan Cara Menghilangkan Eye Bag Dengan Ameena


Punca dan Cara Menghilangkan Eye Bag | Eye Bag / Bags under eyes atau sembab , lingkaran gelap bawah mata atau lebam bawah mata adalah antara masalah yang kerap sangat berlaku kepada wanita-wanita yang bekerjaya (kerja tidak tentu masa), ibu yang mempunyai anak kecil (berjaga malam), pelajar (siapkan assigment hingga lewat malam), yang selalu memakai cermin mata (rabun) dan blogger seperti cik en (sentiasa menghadap laptop) tapi sukar untuk menghilangkannya. Bukan kata korang saja, kalau korang perhatikan artis artis tanpa make-up, semestinya lingkaran bawah mata diorang lagi teruk. Pernah sekali cik en tengok pelakon Faezah Elai, semua orang tau, dia mempunyai kulit yang sangat putih dan cantik tapi bila dia tak bermake-up, nampak sangatlah..  masalah lebam bawah mata dia. So, apakah sebenarnya punca eyebag ini terjadi?

Kawasan mata adalah sangat sensitif, jadi faktor kesihatan juga banyak memainkan peranan. Eyebag ini selalunya berpunca daripada seseorang terlalu penat dan kurang rehat. Selain itu, faktor faktor :

  1. Perubahan hormon (mengandung, monopouse atau datang haid)
  2. Alergik
  3. Infection/jangkitan
  4. Hormon tiriod yang tidak mencukupi
  5. Gangguan kulit
  6. Tidak cukup tidur
  7. Menangis
  8. Amalkan kehidupan tidak sihat seperti pengambilan alkohol atau merokok
  9. Diet
  10. Keturunan
  11. Kecederaan
  12. Usia
 Jadi korang boleh gunakan beberapa cara untuk menyelesaikan masalah bawah mata ini. Antaranya :

  1. Minum air kosong mencukupi
  2. Uncang Teh - uncang teh yang dah digunakan boleh diletakkan bahagian mata lebih kurang 20 minit - 30 minit
  3. Timun / Kentang - Letakkan hirisan timun atau kentang selama 30 minit
  4. Putih Telur - Sapukan putih telur di bawah mata selama 30 minit sebelum dibasuh
Argh... minimun 30 minit untuk korang ambik masa menggunakan tips yang cik en nyatakan di atas. Mana ada masa lah cik en. Sememangnya cik en sendiri pun tiada masa untuk 30 minit tu. So cik en nak kongsi cara cik en menyelesaikan masalah eye bag ini. Hanya penggunaan 2 minggu saja, cik en dah nampak kurangnya eyebag dan buatkan muka cik en semakin berseri. Semua ini disebabkan produk Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator. 

Apa itu Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator



Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator adalah gabungan formula negara Jepun dan Malaysia dan betaraf antarabangsa. Kandungan bahan unik dan berkualiri serta semulajadi ini mengabungkan ramuan sesuai untuk setiap golongan wanita mahupun lelaki. Keistimewaan bagi dalaman dan luaran khas untuk kulit di bawah mata yang sensitif. Ianya menjadikan urat pembuluh darah saliran kulit bawah mata kembali aktif , tona sekata, sihat, lembab, cerah. bersih, gebu serta berseri

Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator ini senang digunakan kerana :


  • Jenis Aqua Waterbase
  • Sejuk dan cepat meresap
  • Senang dibawa kemana saja
  • Tidak melekat atau berminyak
  • Terlalu mudah digunakan
  • Tiada Kesan Sampingan

Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator berfungsi :


  1. Menghilangkan lebam di bawah mata
  2. Menghilangkan lingkaran hitam di bawah mata
  3. Menghilangkan garis garis halus dibawah mata
  4. Menghilangkan sel kulit mati di bawah mata
  5. Melancarkan peredaran darah di bawah mata
  6. Memberi kulit bawah mata lebih sihat
  7. Memperbaiki sel sel bawah mata

Cara Penggunaa Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator :


  1. Hanya picitkan di tapak tangan dan apply di bawah mata
  2. Digunakan pagi sebelum makeup dan malam sebelum tidur.
  3. Boleh juga di gunakan sekerap yang boleh



Kalau camtu, tak sampai seminit korang apply Ameena, dah boleh terus tidur atau makeup. Memudahkan dan menjimatkan masa kan? Dari korang nak tunggu 30 minit itu kan Ameena memudahkan merawat masalah dan menghilangkan lebam di bawah mata korang.

Testimoni Eintan Nurfuzie sendiri Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator


Masa mula mula dapat, cik en suka sangat guna sebabnya ianya macam air je, just letak je bawah mata selepas cik en letak toner. Mudah meresap dan rasa sejuk saja dibahagian bawah mata ini. Kalau terkena mata pun, ianya tak pedih langsung. Dan dalam masa 2 minggu dah nampa sangat kesan kesanya. Tak caya? Cuba scrool kat bawah ini

Sebelum penggunaan Ameena

2 minggu penggunaan Ameena


Nampak kan bukti bergambar ini. Sebab itu la cik en story dengan korang produk ini. Memang produk ini berkesan pada cik en, Insyallah dengan korang pun akan berkesan juga. Sekarang tak perlu nak touch up bahagian bawah mata untuk hilangkan eyebag dan garis halus dah. Kalau korang nak cuba boleh aja hubungi :

WhatsApp Kod > " AMEENA promo LEBAM " 
Eyda 019-5081433
Info lengkap dan Harga promo 
Setiap Hari Terhad kepada 50 orang Terawal dalam WhatApps sahaja

No. Kelulusan : NOT KKM 15120 5676 K

Untuk maklumat penuh yang lain boleh layari 

3 comments:

Lisa Nurulain said... [Reply]

Biasa tengok produk omputeh je ... mahal pula. sekarang dah ada ameena .. tkpyah pening2 lagi

Along Misuari said... [Reply]

AM pun ada lebam bawah mata..
Selalu tidur lewat malam..
Weekend je jadi musang berjanggut..
Kena try nanti..

Ikhlas Dari
Along Misuari

husna zahidi said... [Reply]

selalu ada masalah mata sembap je, sbb tidur tak tentu masa..hahaha..
bagus laa kalau ada produk mcm ni..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads