www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-12-18

PTPTN Tawarkan Diskaun Untuk Peminjam Mereka


PTPTN Tawarkan Diskaun Untuk Peminjam Mereka | PTPTN email cik en baru baru ini dan tiba tiba dinyatakan cik en mempunyai tunggakan. Hai, cik en buat potongan gaji kot kenapa ada tunggakan ini. Bila di baca sampai habis, rupanya email ini peringatan dan menyatakan baki terkini pinjaman cik en. Kussss semangat cik en. Ingat disenarai hitam kan. Tapi apa yang menariknya, PTPTN ada beri insentif kepada 3 peminjam yang membayar pinjaman mereka. 


Menurut email , mengikut Bajet 2017, pihak PTPTN menawarkan diskaun yang membuat pembayaran balik bermula 22 Oktober 2016 sehingga 1 Disember 2017. 3 peminjam tersebut adalah
  1. Diskaun 15% untuk yang bayar lump sum / seluruh hutang
  2. Diskaun 10% untuk yang bayar 50% daripada keseluruhan hutang
  3. Diskaun 10% untuk yang bayar secara potongan gaji atau direct debit atau konsisten la. 
So macam cik en buat potongan gaji, diharap dapatlah diskaun 10% tu. Hahaha.. Apa apa pun alasan korang yang tak nak bayar itu, cik en nak pesan. Hutang tetap hutang. Hutang boleh menyebabkan roh simati tidak diterima oleh bumi dan langit. Jadi kalau korang ada hutang, tak kisahlah hutang 10 sen pun, lunaskan sebelum kita pergi selama lamanya. Dan mati tidak mengenal usia. Sekian.. Jumpa next entry. ☺

4 comments:

timm bill said... [Reply]

Taun lepas pun cik timm dpt potongn 10% tu sbb konsisten byar..hrap taun ni dpt g..

Nadia Johari said... [Reply]

Yup..hutang tetap hutang..kene dibayar

Nik Ainaa said... [Reply]

aina baru nk masuk degree ni takut nk buat pinjaman ptptn, takut tak terbayar. tapi zaman skrg ni, memang xboleh lari ptptn hhuhu

HanNis SaNia said... [Reply]

saya da call da ptptn sebab dapat emel yg sama. Dia mtk selesaikan tunggakan RM779. Walau da tolak gaji kene jugak selesaikan tunggakan tu sebab selagi xselesaikan tunggakan nama kita disenaraihitamkan dalam ptptn. sO jalan penyelesaian, nk habiskn semua hutan.g xyh tolak gaji lg dah tp kene buat bayaran before 28/12/2016 la. Dapat diskaun sikit pn jadilaaaa. Dorang ckp kene selesaikan lagi RM1000 so tutup akaun teros

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Shoplinks.Asia

Ads