www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-12-22

Haram Di Negeri Perak


Haram Di Negeri Perak | Harammmmm... Mesti korang tertanya apa yang haram di negeri Perak kan? Sebenarnya, cik en saja belek belek on this day di facebook, cik en terbaca kisah ini yang cik en pernah share sebelum ini. Kalau korang anak jati perak, semestinya tajuk ini boleh buat korang agak kan?



HARAM DI PERAK .
Kita orang Perak bab haram ni dah biasa sangat sangat .
Kalau setakat haramkan vape memang tak terkejut pun.
Kalau korang duk Perak mau terkejut dengar banyak lagi benda kena HARAM .
-
" Yob,udoh ke cuci longkang depan tu? Harammmmm! "
" Yong,udoh masak ke ? Harammmmm! "
"Kojer semalam yang awok suh buat tu udoh siap ke chor ? Harammmm! "
Haa..hampir semua benda kena haram .
Kekekekeke!
P/S... Haram = Tak/Blom buat

Hahhaha, harammmm, harooommm bemaksud, tak dibuat atau belom di buat. Cuba korang bina ayat dari perkataan haram ini dan comment di entrry ini? Hahhaha. 

  6 comments:

  1. gelak guling-2 Mya baca. segalanya haram, kann? hahaha

    ReplyDelete
  2. Haha tajuk ko cik EN kan main :)

    Harammm tak mandang yer kata kome

    ReplyDelete
  3. Hahaha!! Tak mampu rasanya nak buat ayat.. dik nak gelak je nie bila teringat perkataan haram tu.. Hahaha!!

    ReplyDelete
  4. haram ni kiranya macam jangan harappp lah ye dak.

    contoh ayat...azam tahun baru aku nak melancong ke seluruh dunia. harammmm

    ReplyDelete
  5. betoi sesangat tu.. dh lali dah ngan perkataan harammmmm tu.. ate abih smuanya di "harammmm" kan di Perak ni ye dak...
    Brape kali kene... ishk budak ni harammmm beranak lagi.... adehhhh.. sentap mak..kikiki

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads