www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-12-16

Akhirnya Aku Memilih ....


Akhirnya Aku Memilih .... | Setelah aku mencuba untuk setia, tapi ianya tidak memuaskan nafsu aku. Aku memang bernafsu. Kalau rasa tak cukup, mulalah aku mencari yang lain yang mana memuaskan nafsu aku.

Satu intro yang nampak kelucahan tak? Hahaha.. Cik en bukan gila yang tuuuttt erk? Cik en bercerita nafsu berinternet. Sebelum ini cik en menggunakan Broadband dari DIGI dengan 7GB dan nampaknya cik en boleh menggunakan setengah bulan saja, cik en dah kehabisan kuota. Ditambah dengan line internet telefon cik en (gunakan mobile hotspot) yang cik en gunakan Celcom First Gold 10GB. Tapi berlaku masalah pada celcom di kawasan cik en dalam sebulan ini membuat cik en nekad untuk berubah hati kepada yang lebih baik. Selesai telefon DIGI dan dikatakan kontrak cik en dah habis, cik en terus apply TM Streamyx. Pakej paling rendah untuk cik en nak test. 


pgs_bb4mbps_autopay.jpg

pgs_bb2mbps_autopay.jpg


Cik en memilih BB Deal 1Mbps dengan nilai RM110 sebulan untuk percubaan. Kalau rasa tak cukup laju, cik en boleh upgrade. So far untuk ini, cik en perlu kontrak 2 tahun dengan TM. 

Untuk pengetahuan korang, cik en hanya pendaftaran secara talian saja tau. Tak perlu jumpa dealer. Dalam masa seminggu, akan ada kontraktor TM datang pasang. Tapi untuk cik en tak sampai 3 hari pun. So kalau korang macam berminat boleh la call nombor +60 3-2241 1290. So sengala perjanjian korang akan buat secara talian telefon sahaja. Memudahkan sangat. So dah boleh ber"internet" dengan lebih senang dan happy. 

  2 comments:

  1. Nani pun guna yang ni dekat rumah. So far ok sangat :)

    ReplyDelete
  2. Akak pun pakai line TM jgk tapi Unifi sebab steamyz dah penuh dah kuota di Salak Tinggi nie.. hihi setakat nie Alhamdulillah memang laju jea dan memang berpuas hati dengan servis nya... =) Sebelum nie akak pakai line celcom dan maxis tapi terpaksa lepaskan mereka pergi walaupun servisnya ok..

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!