www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-11-12

Kopi dah Jadi Musuh Aku



Kopi dah Jadi Musuh Aku | Rasanya ini kali kedua Cik en bercerita mengenai kopi ini. Kopi dan cik en satu masa dulu sememangnya tak boleh dipisahkan. Setiap hari, kopi adalah minimun wajib bagi cik en sebelum memulakan kerja atau aktiviti. Semua ini menjadi 360 terbalik yang mana cik en memilih untuk berhenti minum sebarang kopi atau minuman berkafein untuk jangka masa tertentu. Kenapa? korang kena rujuk la entri lama lama kenapa cik en terpaksa memusuhi kopi dalam kehidupan harian cik en. 

Bukannya suka suka cik en nak buat camni, tapi untuk kesihatan emosi cik en. Semalam, cik en menghadiri mesyuarat di SUK Perak dan minuman yang disediakan adalah nescafe. Nak tak nak, cik en minum sebab tekak dah terlalu dahaga, Tiada minuman lain masa itu. Bila dah lama tak dapat, mula la minum lebih dari yang diperlukan. Dalam 3 kali tambah juga lah. So far, tiada perubahan sehinggalah malam semalam, emo cik en mula mai balik. Dah lama cik en tak emo sampai menangis tak berhenti henti tau. Last masa beberapa jam selepas cik en minum kopi. Nasib lah ada yang memahami dan cool downkan cik en yang macam ada kematian. Jadi, selepas ini cik en kena displinkan diri untuk tidak minum kopi sehingga cik en betul betul sembuh. 

4 comments:

Bahrain said... [Reply]

Dulu selalu minnum kopi 3 in 1 sekarang dah tak minum. Kalau nak minum juga saya akan cari pure kopi bukan 3 in 1 walaupun mahal. Skrang ni pun amaalkan green tea lama2x jadi biasa.

Haneeza Mohamad said... [Reply]

neeza pun terpaksa kurangkan minum kopi.. neeza minum sebab untuk fitness, boosts metabolism tapi personal trainer tak bagi, takut addicted.. huhu

jemput singgah dan komen www.neezalife.com

Eeca Shyaa said... [Reply]

tak tau pulak kopi blh buat kita emosi :o

PeRdU cINta said... [Reply]

Tak apalah cik en..yang penting cik en berada dalam keadaan tenang dan gembira...tak semua yang kita suka membawa kebaikkan kepada kita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads