www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-10-23

Cara Beli Siaran Berbayar Di Njoi


Cara Beli Siaran Berbayar Di Njoi | Siapa pengguna Njoi? Njoi adalah satu siaran satelit percuma daripada ASTRO. Perbezaan ASTRO dan NJOI adalah siaran Astro berbayar tapi siaran Njoi percuma. Tapi siaran Njoi terhad seperti 
  1. CH 100
  2. CH 101 - TV 1
  3. CH 102 - TV 2
  4. CH 103 - TV 3
  5. CH 105 - Astro Prima
  6. CH 106 - Astro Oasis
  7. CH 107 - NTV7
  8. CH 114 - Al-Hijrah
  9. CH 118 - Go Shop
  10. CH 119 - TV9
  11. CH 135 - Maya HD
  12. CH 180 - I TV
  13. CH 201 - Astro Vaanival
  14. CH 203
  15. CH 300
  16. CH 301
  17. CH 302
  18. CH 304
  19. CH 318
  20. CH 321
  21. CH 325
  22. CH 334
  23. CH 501 - Astro Awani
  24. CH 502 - Tutor UPSR
  25. CH 601 - Tutor PT3
  26. CH 602 - Tutor SPM
  27. CH 603CH 708 - 8 TV
  28. CH 852 - Ch 871 - 20 siaran radio 
Dan yang lain lain perlu berbayar. Cik en tahun lepas layan Gegar Vaganza menggunakan siaran housemate cik en. Tapi dia dah pindah so tak boleh la cik en nak layan Gegar Vaganza di Astro Ria. Cik en dah 3 tahun menggunakan Njoi ini. Sememangnya masa di rumah terhad so cik en rasa berbaloi ambil Njoi. 

Disebabkan Gegar Vaganza 2016 ini, cik en terpaksa la beli siaran berbayar. Kali ini cik en nak macam mana nak beli siaran berbayar menggunakan Prabayar Njoi. Prabayar Njoi ada bernilai 
  1. RM10
  2. RM20
  3. RM30


Prabayar Njoi boleh didapati di 



Kalau korang beli di outlets, korang akan dapat macam kad prabayar telefon. So caranya 
  1. Goreskan dan dapatkan 16 digit pin code
  2. Taip 111 IC Number / Smartcard Number  16 Digit Pin Code dan SMS ke 33310.
  3. Nanti akan sampai mesej yang baucar anda berjaya diaktifkan dan akan beritahu berapa baki yang ada
  4. Selepas itu korang boleh ke CH 200 (tunggu sekejap sebabnya dia ambil masa untuk display) dan pilih channel yang nak di beli. 
  5. Bila click korang ikut step yang dikeluarkan
Kalau menggunakan banking online, korang perlu masukkan nombor telefon untuk dorang masukkan 16 digit pin code dan buat step macam di atas juga.

Nak tahu berapa harga siaran berbayar ini? Boleh tengok bawah ini









So diharapkan dengan panduan ini boleh bantu kawan kawan cik en yang menggunakan Njoi. Nak tahu ke berapa cik en bayar masa mula mula masuk Njoi. Kalau tak silap RM380 (harga 3 tahun lepas) termasuk piring njoi dan decoder semua. Kalau yang transfer lagi murah sikit. Kalau nak masuk Njoi ini boleh la rujuk NJOI Dealers Nationwide. Dan sekarang pun ada siaran percuma juga kan. Cuma cik en tak layak menerima. Hahha sebab dah check. 

update


5 comments:

Nona Qiyah said... [Reply]

Okayyyy, thanks info..rumah saya dah lama senyap jeee njoi ni, ahhaha~

Terbaca entri nih, barulah tersedar nak beli topup nyaaa...sebab kat umah ade gak astro lain, cuma ni kt area lain, njoiii punya, dah lama membeku, fuhh, tkde expired date kan, njoi ni, selamanyaa cmtuh kann

Dunia Zumal said... [Reply]

Nak beli channel Korean la gitu

Nadia Nurul said... [Reply]

oo mcm ni ye njoi..baru sy paham..terima kasih untuk info berguna ni....

anajingga said... [Reply]

hihi adik kak ana kalau balik kg mesti top up channel sukan dia kat njoi abah :)

Siti Rohaida Yusof said... [Reply]

Kita pengguna Njoi

~ Kisahsidairy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Shoplinks.Asia

Ads