www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-09-28

Tempat Menarik Di Sekitar Tamparulli, Pekan Nabalu, Kundasang dan Ranau


Tempat Menarik Di Sekitar Tamparulli, Pekan Nabalu, Kundasang dan Ranau | Percutian cik en ke Sabah baru baru ini memang best sangat. Kebanyakkan tempat tempat yang menarik cik en google dan cik en ringkaskan tempat tempat yang menarik sepanjang perjalanan dari Kota Kinabalu ke Ranau. Perjalanan dari Kota Kinabalu - Tamparulli - Pekan Nabalu - Kundasang - Ranau. 

Tamparulli

Rumah Terbalik
Chantek Borneo


Jambatan Tamparulli

Pekan Nabalu



Ranau

Ladang Teh Sabah


Fish Spa Sg. Moroli



Poring Hot Spring


Didalam Poring Hot Spring ini ada beberapa lagi kawasan yang korang wajib jelajah iaitu

  • Conopy Walk
  • Butterfly Farm
  • Raflesia Garden
  • Enthnobotanical 
  • Kipungit Waterfall
  • Orchid Garden
  • Bamboo Garden

Kinabalu Park

Botanical Garden

 

View Kinabalu Mount

Kundasang 

Dairy Cattle Farm


Pekan Kundasang - Pasar sayuran, buahan buahan, barangan jajan


Ada sebahagian gambar yang tak ada watermark merupakan gambar di carian google ye. Dan entri ini hanya ringkasan mengenai tempat menarik sepanjang perjalanan. Kalau nak lebih tahu mengenai harga tiket, perjalanan dan pengalaman cik en sepanjang perjalanan kena tunggu untuk entri seterusnya ye. 

  6 comments:

  1. bestnya jalan2... bajet berapa semuanya ni cik en?

    ReplyDelete
  2. kundasang shark dah pernah sampai.
    memang sejuk jer tempat dia.
    dari situ bleh nampak puncak gunung kinabalu.
    entah bila boleh jejak lagi kat situ,

    ReplyDelete
  3. Salah satu destinasi percutian pilihan adalah di Sabah. Cantik pemandangan 😍

    ReplyDelete
  4. ok cik en..entry yg sgt menarik. tiket flight ke kk sy dah beli msa promosi airasia aritu, tggu entry bajet dr cik en pula :) tak sabarnya.

    ReplyDelete
  5. tempatnya asyik sepertinya .. saya mau lah ikutan jalan jalan

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads