www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-09-28

Tempat Menarik Di Sekitar Tamparulli, Pekan Nabalu, Kundasang dan Ranau


Tempat Menarik Di Sekitar Tamparulli, Pekan Nabalu, Kundasang dan Ranau | Percutian cik en ke Sabah baru baru ini memang best sangat. Kebanyakkan tempat tempat yang menarik cik en google dan cik en ringkaskan tempat tempat yang menarik sepanjang perjalanan dari Kota Kinabalu ke Ranau. Perjalanan dari Kota Kinabalu - Tamparulli - Pekan Nabalu - Kundasang - Ranau. 

Tamparulli

Rumah Terbalik
Chantek Borneo


Jambatan Tamparulli

Pekan Nabalu



Ranau

Ladang Teh Sabah


Fish Spa Sg. Moroli



Poring Hot Spring


Didalam Poring Hot Spring ini ada beberapa lagi kawasan yang korang wajib jelajah iaitu

  • Conopy Walk
  • Butterfly Farm
  • Raflesia Garden
  • Enthnobotanical 
  • Kipungit Waterfall
  • Orchid Garden
  • Bamboo Garden

Kinabalu Park

Botanical Garden

 

View Kinabalu Mount

Kundasang 

Dairy Cattle Farm


Pekan Kundasang - Pasar sayuran, buahan buahan, barangan jajan


Ada sebahagian gambar yang tak ada watermark merupakan gambar di carian google ye. Dan entri ini hanya ringkasan mengenai tempat menarik sepanjang perjalanan. Kalau nak lebih tahu mengenai harga tiket, perjalanan dan pengalaman cik en sepanjang perjalanan kena tunggu untuk entri seterusnya ye. 

6 comments:

Rozita Abdul Rahman said... [Reply]

bestnya jalan2... bajet berapa semuanya ni cik en?

Shark Kay said... [Reply]

kundasang shark dah pernah sampai.
memang sejuk jer tempat dia.
dari situ bleh nampak puncak gunung kinabalu.
entah bila boleh jejak lagi kat situ,

Eintan Nurfuzie said... [Reply]

@Rozita Abdul Rahman nanti akan keluarkan entri jalan jalan n bajet

Siqah Hussin said... [Reply]

Salah satu destinasi percutian pilihan adalah di Sabah. Cantik pemandangan 😍

Farhain Azmi said... [Reply]

ok cik en..entry yg sgt menarik. tiket flight ke kk sy dah beli msa promosi airasia aritu, tggu entry bajet dr cik en pula :) tak sabarnya.

Oyong Ilham said... [Reply]

tempatnya asyik sepertinya .. saya mau lah ikutan jalan jalan

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads