www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-08-10

Cleo Kucing Kemalangan


Cleo Kucing Kemalangan  | Sebelum membaca entri ini, sesiapa yang tidak berani untuk melihat kesan kemalangan terutama pada kucing, bolehlah klik button pangkah di atas. Bukannya menolak pembaca untuk membaca, takut juga ada yang tidak sampai hati untuk melihat keadaan cleo selepas kemalangan. 

Sebelum bercerita lebih lanjut, cik en akan kenalkan serba sedikit kucing diatas ini. Namanya Cleo kepunyaan pelanggan cik en  yang bernama Dekna. Mulanya Dekna membawa Cleo ke klinik cik en bekerja. Dan kebetulan pada masa tersebut, dia merupakan pelanggan cik en. Semua sedia maklum, klinik kerajaan memang kekurangan fasiliti dan cik en hanya mampu memberi suntikan antibiotik dan radangan serta dressing luka biasa. Cleo kemalangan dan bahagian muka Cleo agak teruk. Lelangit Cleo terbelah, rahang patah, mata terkeluar dan darah keluar melalui hidung. Ini keadaan Cleo 

Darah tidak berhenti henti keluar dan cik en memberi suntikan Vitamin K untuk stop pendarahan. Cuma cik en menyuruh Dekna untuk refer private clinic untuk membuat surgeri seperti pembungan mata dan memperbetulkan rahang. Dan semestinya kos rawatan akan mahal. Cik en sendiri tidak dapat banyak membantu disebabkan kekurangan yang cik en katakan di awal entri tadi.

Dengan inisiatif Dekna google blog doktor Veterinar, Dekna terjumpa blog cik en dan private massage di Page Blog Nurfuzie.com dan mana masing masing belum mengenali. Apabila Dekna hantar gambar Cleo baru cik en teringat yang cik en pernah jumpa Cleo. Rupanya pelanggan cik en sendiri. Tidak banyak juga cik en dapat bantu dan terfikir Malaysia mempunyai ramai pencinta kucing yang perhatin, Dekna dapatkan dana di beberapa group kucing di facebook. Alhamdullilah, ramai yang prihatin dan Cleo selamat jalani surgery. Ini keadaan Cleo terkini


Diharap Cleo sembuh sepenuhnya ye... Sebelum cik en keluarkan story Cleo, cik en sendiri telah meminta izin daripada Dekna.

6 comments:

Fhatin Amelia said... [Reply]

Ya Allah kesiannya kucing ni...

Mrs. A said... [Reply]

Alhamdulillah Cleo beransur pulih nampaknya.
Syukur masih ramai insan berhati mulia semoga mereka dikurniakan rezeki yang melimpah-ruah olehNYA.

timm bill said... [Reply]

kucing ni mmg nyawa liat kn..huhu..

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

kesiannya dia..

Ibu Ilyanie(s) said... [Reply]

semoga cleo cepat sembuh....amin...

eima said... [Reply]

umur panjang ....
nasib baik tuan dia cpt nampak dan jumpa kuxcing dia yg xcden ...

teringat kes kucing yg langgar kereta my hubs dulu ...
yg jantan kejar betina .. betina lari langgar kereta terus mati
ni bkn kereta langgar tau tp die yg langgar kereta .... tercabut skirting kereta laki ai ...

musim mengawan yg lps... kesian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads