www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-08-11

Blusher di Daiso Pun Cantik Juga Hasilnya


Blusher di Daiso Pun Cantik Juga Hasilnya | Daiso kedai barangan dari Jepun yang menawarkan barangan RM5 setiap barangan ( kini rm5.30 sebab GST) telah wujud di negara kita beberapa tahun ini dan selalunya ada di setiap AEON. Cik en selalu cuci mata dengan barangan yang ada. Tapi tidak pernah sekali mencuba barangan make-up Daiso. Takut juga, cuba cuba muka naik jerawat pulak kan. 

Tapi cik en ada beli beberapa barangan make-up dari Daiso seminggu lepas. Itu pun saja nak ambil skill conteng conteng muka selepas 4 tahun tidak bermake-up. Nak conteng guna produk mahal memang rugi la kan? Jadi keluarkan budget sedikit untuk beli concealer, eyeshadow (pembayang mata) dan blusher (pemerah pipi). Saja main conteng conteng waktu cuti. Tapi bila cik en gunakan blusher dia nampak natural pulak pipi cik en, tak ada la merah seketul di pipi yang memang macam pau ini. 


Cik en memilih warna orange sebab tiada warna coklat. Hampir seminggu pakai dan hasilnya nampak cantik pula dan tidak ada sebarang radangan di pipi. So lepas ini bolehlah guna untuk pergi kerja. Murah tapi hasilnya cantik. 

Untuk gambar comel cik en di atas itu, cik en menggunakan Brightening Day Cream dari Good Virtues Co. , foundation dari Chriszen Moist Cake, Bedak compact Silky White, Eye Liner dari Maybelline, Blusher Daiso dan Lipcolor Balm Moisture Boost Silkygirl warna Latte. So nampak muka keoren-orengan. Hahaha. 

10 comments:

eima said... [Reply]

ok ke ... tak pernah beli lagi selalu tgk tp tak berani nk amik

Julia Johari said... [Reply]

Suka makeup daiso...penah beli eyeshadow...besttt...murah dah warna dia cantik...x gatal pun kan hehehe

Nieyl said... [Reply]

Bestnya kalau dapat kulit yg xde mslh nak pakai produk apa pun...
mcm nieyl nie EN..susah skit..tak boleh tepek sebarangan..sat lagi..beruam..merah².. :)

SalbiahM said... [Reply]

cantik kulit ein..kalau saya pakai sebarangan mesti jerawaat naik

Erni Hasmiza said... [Reply]

Perghh blusher RM5.30 je? Hee nanti kena masuk Daiso jugak ni hari tu tak sempat masuk..

kak gojes said... [Reply]

lepas ni KG nak ke daiso la...nak juga try..heheh

jemput singgah di sini ya cik ein

http://www.kakgojes.com/2016/08/homestay-hotel-dan-penginapan-di-kundasang.html

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

wahh rajin dah bermakeup skg ea..

Norazira Iera said... [Reply]

wah boleh try ni cik en :D natural je nampak. jemput visit http://azirafreesia.blogspot.my/

Nurzakiah Hanum said... [Reply]

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaa

Diana Rashid said... [Reply]

Akak pernah tengok satu video kat youtube dia tunjuk beza makeup murah dan mahal..kenyataan nya sebenarnya sama je..yang memebezakan nya ialah cara kita menggunakan dia..kalau tak pandai memang tak lawa..kalau pandai lawa macam ein la jawab nya.hehehehe

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads