www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-06-20

Ephyra Skin Care Rahsia Kecantikan Wajah

Ephyra skin bar ephyra skin nano serum ephyra skin snow ephyra skin care series

Ephyra Skin Care Rahsia Kecantikan Wajah | Sesiapa yang mengenali cik en, cik en seorang yang sangat ringkas. Tidak kira pergi bekerja, pergi shopping atau majlis rasmi. Cukup dengan berbedak dan secalit lipstick. Penjagaan wajah begitu juga, cukup dengan pencuci muka dan krim muka. Mungkin cik en bertuah kerana kulit cik en kurang bermasalah jadi cik en ambil lewa penjagaan kulit cik en masa muda dulu. "Perlu ke nak apply yang lain, kulit dah cantik". Tapi bila dah berganjak usia 30 series ini, nampaknya wajah cik en mula timbul masalah. Kulit kusam, tona tidak sekata, garis halus dah mula kelihatan eyebag dan menakutkan setiap hari ianya dah mula ketara. Mula la rajin mencari masker timun la, tomato la dan tidak kurang juga mula cari resepi untuk buat masker muka. Huh.. Tapi kesannya tidak banyak mana pun dan perlu ambil masa berbulan bulan untuk nampak sedikit perubahan itu. Mula la menyesal sebab tidak jaga dari awal lagi. Lagi lagi cik en banyak menghabiskan masa bekerja di lapangan yang panas, berhabuk dan berdebu.  Lagilah cepat masalah kulit itu berlaku. Hampir putus asa juga... tapi...

Satu hari cik en diberi info mengenai Kempen Kesedaran Sayangi Kulit Wajah Anda Dengan EPHYRA dan cik en sendiri kongsikan di blog cik en, buat cik en berfikir cik en belum lagi terlambat untuk mengatasi masalah ini. Tapi kena pilih produk yang dipercayai dan diyakini. Dan rahsia cik en adalah Ephyra Skin Care Series yang mempunyai 3 produk utama iaitu Ephyra Skin Bar sebagai pencuci muka dan di gelar killer product sebelum ini, Ephyra Skin Nano Serum sebagai serum terbaik yang pernah ada dan new baby produk mereka iaitu Ephyra Skin Snow yang bertindak sebagai pelembab awesome! Produk ini penyelamat cik en sekarang ni. Nak tahu kesan penggunaan cik en untuk ketiga tiga produk ini? Jom baca selanjutnya.

Kalau sesiapa yang setia dengan blog cik en ini, mesti pernah terbaca review satu serum yang sangat awesome. Dan kalau korang perasaan, serum itu keluaran Ephyra. Ephyra Skin Nano Serum. Masa itu, cik en memang tak pernah sekalipun memakai serum ini walaupun dipasaran banyak dijual. Jadi kira muka cik en ini memang bebas dari sebarang serum yang lain. 2 minggu penggunaan, memang fuh.. terasa kelainan. Dan bekas kulit berparut du leher disebabkan luka memakai keronsang besi (cik en alergik dengan besi) tudung hilang juga. Bertahun dari zaman sekolah lagi, parut kehitaman itu ada. Dan dalam masa yang singkap zapp... hilang dan mulus. Kalau korang nak tahu testimoni serum itu boleh rujuk entri Ephyra Skin Nano Serum Yang Hebat.

Disebabkan kes pakai serum itu, cik en teringin pula pakai pencuci muka produk Ephyra, Skin Bar. Cik en dah bertanya pada kak juju dan set untuk order selepas ini. Dan tup tup terdengar Ephyra ada keluarkan satu baby lagi dan terus buat set? Wow! mesti best ini. Semestinya cik en nak mencuba. Tak boleh nak tunggu tunggu lagi sebabnya nak dekat raya ini. Baju dah tempah cantik, tapi kalau muka nampak kusam je, tak meriah pula raya cik en. Zapps.... sampai dah Ephyra Skin Care Series cik en.. oyehhh!


Akhirnya kau, kau dan kau menjadi milikku. Hahaha.. Apa lagi malam itu juga cik en cuba semuanya. Rajin pula petang itu mandi awal sebab nak mula pakai skin bar ini. Kalau tak, dekat dekat nak Maghrib baru capai tuala.


Ok, ini step pertama. Gunakan Ephyra Skin Bar sebagai pencuci muka yang diformulasidengan 100% bahan semulajadi dan tanpa bahan bahan kimia. Dalam skin bar ini ada Glutathione, Alpha Arbutin dan Kolegen yang mana ianya juga asas untuk produk Ephyra ini. Bau dia cik en suka sangat. Buih dia tu halus dan bila apply di muka rasa nyaman dan terasa ringan muka ini dari minyak dan habuk habuk. Kelebihan- kelebihan Skin Bar ini adalah

  1. Menghilangkan kulit berjerawat
  2. Hilangkan parut jerawat dan jeragat
  3. Menanggalkan kotoran, minyak dan sel kulit mati
  4. Mencerahkan wajah secara semula jadi
  5. Menghilangkan bintik bintik hitam



Next, gunakan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum pula. Yang ini oh my god, cik en suka sangat, bau dia best sangat dan bila apply di muka serum ini cepat meresap sebabnya menggunakan nano technology. Udah, pe tu nano technology ini cik en? Ok, ini cik en ceritakan sikit ye yang mana cik en faham, nano teknologi ini menghasilkan serum ini mudah diserapkan kedalam kulit dengan mnejadikannya berpartikel yang bersaiz kecil (nano). Thats why ianya tidak melekit dan mudah dipakai. Manfaatnya adalah 

  1. Memulihkan : Mengembalikan dan memulihkan keanjalan kulit secara luaran dan dalaman untuk jadikan kulit wajah lembut, cerah dah dihat berkilau (glow glow gitu)
  2. Memperbaharui : Bila dan memulih, kenalah memperbaharui sel sel baru, dan serum ini akan memperbaharui sel kepada tahap maksima agar kulit nampak bermaya, cantik dan sempurna
  3. Melindungi : Kalau tak dilindungi, tidak guna la kan memulihkan dna memperbaharui? Jadi manfaat terakhir adalah melindungi kulit wajah dari kerosakan akibat faktor cuaca dan persekitaran. Dan juga turut mengurangkan radikal bebas dan melawan tanda penuaan dengan menjadi agen anti-oksida yang sangat berkesan. Dan dalam masa yang sama mengembalikan Vitamin E kepada kulit



Ini part last dan paling cik en suka guna. Kadang kadang itu, saja calit lebih sikit kat muka. Gunakan Ephyra Skin Snow iaitu krim pelembab. Produk ini masih baru dan cik en bertuah sangat sebab cik en antara orang terawal menggunakannya. Bukan senang nak dapatkan produk yang orang lain tak guna lagi. Seperti Skin bar dan Skin Nano, Skin Snow ini pun cik en suka bau dan struktur krimnya. Sejuk dan ringan. Ephyra Snow ini pula menggunakan teknologi Geno-white. Apa pulak Geno-White ini cik en? Tadi Nano, ini Geno. hahaha. Okey meh cik en terangkan dengan ringkas

  • Teknologi SMART PEPTIDE yang mengawal pengeluaran melanin dalam kulit
  • Melanin ini semua orang ada cuma ada aktif dan terlebih aktik
  • Terlebih aktif akan menyebabkan jeragat, bintik hitam dan banyak lagi dan yang paling teruk adalak kanser
  • Faktor melanin yang terlalu aktif ini adalah umur, sinaran YV, Hormon tidak stabil dan ubat ubatan

Yang penting dalam Skin Snow ini :
  • TIADA paraben, 
  • TIADA hydroguinone 
  • TIADA merkuri.

Sangat cepat menyerap, tidak melekit dan tidak berminyak. Bahan bahannya daripada
  • Natural Arbutin dari berry
  • Vitamin C (buah buahan) - Melindungi kulit dari UV dan memperbaiki struktur kulit yang rosak
  • Vitamin E (buah buahan) - Melembabkan kulit, melambatkan penuaan dan memulihkan kulit dari sebarang parut
Kelebihannya pelembab ini adalah
  1. Melembab dan mengekalkan kelembapan
  2. Mencerahkan kulit seawal 9 - 14 hari
  3. Menggunakan teknologi Geno - White
  4. Menambah agen perlindungan matahari
  5. Mengawal minyak yang berlebihan
  6. Mengurangkan kesan penuaan (garis halus dan jeragat)
  7. Menambah keserian wajah (Glowing) untuk kekal muda dan remaja
Kalau dipakai satu set ini, cik en yakin sangat la, muka itu dari kusan tak bermaya jadi berseri seri di hari raya tahun ini. Macam cik en ini


Ha, tengok tengok. Nampak tak muka cik en dah berseri seri macam seri pengantin? Hahaha.. Penggunaan seminggu pun, cik en dah mula rasa muka cik en rasa segar dan cantik. Barulah confident nak berdepan dengan pelanggan dan anak anak bulus di klinik itu. Kucing pun suka pandang cik en (selalunya akan sorokkan muka sebab tau kena injection). Ada juga pelanggan yang tegur. Alhamdulillah, memang produk ini sangat berkesan pada cik en. 

Tapi.. jangan tertipu tau! Banyak sangat dah produk jadi fake product. Dan semestinya Ephyra ini pun ada juga yang cuba nak buat sebegitu, Tapi jangan risau, pihak Ephyra dah sediakan logo yang boleh disemak melalui aplikasi telefon untuk memastikan produk tersebut original atau tidak. 


Settle semuanya, mesti korang tertanya berapa la harga produk ini. Mesti mahal kan cik en? Semestinya produk cik en buat testimoni ini tidak semahal mana, cik en sendiri faham, semua wanita nak jadi cantik tapi jika perlu melabur mahal sedangkan belum tentu berkesan, rasa membazirkan kan? Produk dari Ephyra ini murah tau!. Memang jenis mampu milik. Nak buat ala ala trivago, kenapa perlu berbelanja lebih untuk dapatkan kesan yang sama. 

Harga Set Ephyra Skin Care Series
RM 140 (SM) dan RM150 (SS)
(Ephyra Skin Bar + Ephyra Skin Nano Serum + Ephyra Skin Snow)

Jika di beli berasingan 
Ephyra Skin Bar : RM 39 (SM) RM45 (SS)
Ephyra Skin Nano Serum : RM 68 (SM) RM72 (SS)
Ephyra Skin Snow : RM 48 (SM) RM52 (SS)

Disarankan ambil set, sebab lebih jimat. Dan produk ini boleh bertahan sehingga 1 hingga 2 bulan jika pandai berjimat. Maklumat lanjut, boleh hubungi 

Facebook : Oceanlife2u
Instagram : Ephyra Official HQ
Website : Sedang dikemaskini (nanti cik en akan update)

p/s : Sayang Ephyra sebab jadikan kulit wajah cik en cantik berseri di Hari Raya tahun ini. 

15 comments:

eima said... [Reply]

menarik nanti nk cuba juga la

Siti Rohaida Yusof said... [Reply]

wah..patut la bertambah berseri..

Fieza Sani said... [Reply]

Setakat ni saya pengguna setia ephyra skin bar..serasi & sesuai..nak tukar pencuci muka hat lain pun, pikir banyak kali...

Siti Yang Menaip said... [Reply]

cantik kaler biru sabun tu..

Nurzakiah Hanum said... [Reply]

berbaloi2

Lisa Nurulain said... [Reply]

wajah rayaa ni... hehe kot lepas raya daapt jemputan ..hehee

Lisa Nurulain said... [Reply]

wah... ada kempen.. thanks untuk info.. skrg pkai serum dia time sblum tido je

Hanim Hashim said... [Reply]

akak pun jenis kulit berminyak dan berjerawat ... walaupun seketoi dua keluar tapi tak suka la hehe. Nak try set ephyra n la nanti :)

syima yusuf said... [Reply]

Syima dah guna ephyra skin care series. Banyak perubahan

syima yusuf said... [Reply]

Syima dah guna ephyra skin care series. Banyak perubahan

Diana Rashid said... [Reply]

cantik berseri2..memang macam pengantin dah..eheheh

Julia Johari said... [Reply]

Cik Ein...sis lihat perubahan dari segi rona kulit dulu agak dark sikit...sekarang nampak cerah lah...bersihnya muka dia ...and lg satu nampak glowing...syabas!

LYAfrina said... [Reply]

dh ada set kcntikanjgk rupanya...igtkan minuman je...

hrga pom OK

yaya cendana said... [Reply]

alaa jeles laa kita nanti akak makin cantikk..nak gakkkk..huwaaa

Julia Johari said... [Reply]

julia berbesar hati nak uar-uar Promo Raya Ephyra Skin Care Series kepada semua kawan-kawan Cik Ein yang tertarik dengan Ephyra...PROMO ini berharga RM140 satu set sahaja...harga sebelum RM155...jimat RM15 wauu!

Nak beli boleh wassup agen sah Ephyra (julia) 013-6327 333 (FREE POSTAGE + FREE GIFT RAYA) Happy Ephyra :*  

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads