www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-06-10

DIY Sangkar Kucing Ke Klinik


DIY Sangkar Kucing Ke Klinik | Sudah lama cik en tak kongsikan mengenai anak anak bulus dan veterinar. Iyalah, nak menaip mengenai penyakit, rawatan dan tips perlukan masa yang banyak. Kali ini entri ringkas mengenai sangkar kucing. Jika di lihat harga sangkar kucing atau cat carrier atau cage dalam lingkungan RM50 keatas. Tidak kira ianya jenis plastik atau sangkar. Sebenarnya kalau kita bijak menggunakan apa yang ada disekeliling kita, kita boleh hasilkan sangkar kucing ini tanpa mengeluarkan modal yang tinggi. Carrier ini cik en ambil dengan izin oleh pelanggan klinik cik en. Suami akak ini yang buat dan ianya boleh menjadi contoh kepada pemilik pemilik haiwan di luar sana. Hanya gunakan bekas plastik yang boleh dibeli di kedai RM2.00 , besi dan skru serta idea kreatif





Kucing ini pemalu bila disuruh jadi model. Cik en beberapa kali ambil gambar dia tapi sememangnya dia sangat jual mahal dalam merakam gambar dia.


  9 comments:

  1. alolo tomeinya budak bulus pakai loceng tu, kreatif sangat tuannya buat sangkar ni cik EN :)

    ReplyDelete
  2. Salam cik en :)

    Ya Allah, kreatif betul tuan punya sangkar tu, hehe. Saya nak bela sangat kucing. Tapi, keluarga saya alah dengan bulu. Saya pun sibuk sibuk lagi belajar dekat negeri orang. Bilalah agaknya saya boleh bela. Nak sangatt, hehe. Kucing comel :D

    ReplyDelete
  3. Comellah kucing tu..tapi bagus juga idea diy sangkar tu kan..boleh try lah lepas nie..

    ReplyDelete
  4. idea yang sangat kreatif..boleh jimat belanja kepada perkara yang lebih penting..

    ReplyDelete
  5. Patutlah rare rupanya buat sendiri.
    Ingatkan ada jual kat mana-mana tadi.

    ReplyDelete
  6. aloo comelnya dia punya sangkar.. nak beli sangkar betul tu mahal kannn

    ReplyDelete
  7. Kreatifnya nak kena buat gak la nanti hihihi

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!