www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-06-10

DIY Sangkar Kucing Ke Klinik


DIY Sangkar Kucing Ke Klinik | Sudah lama cik en tak kongsikan mengenai anak anak bulus dan veterinar. Iyalah, nak menaip mengenai penyakit, rawatan dan tips perlukan masa yang banyak. Kali ini entri ringkas mengenai sangkar kucing. Jika di lihat harga sangkar kucing atau cat carrier atau cage dalam lingkungan RM50 keatas. Tidak kira ianya jenis plastik atau sangkar. Sebenarnya kalau kita bijak menggunakan apa yang ada disekeliling kita, kita boleh hasilkan sangkar kucing ini tanpa mengeluarkan modal yang tinggi. Carrier ini cik en ambil dengan izin oleh pelanggan klinik cik en. Suami akak ini yang buat dan ianya boleh menjadi contoh kepada pemilik pemilik haiwan di luar sana. Hanya gunakan bekas plastik yang boleh dibeli di kedai RM2.00 , besi dan skru serta idea kreatif





Kucing ini pemalu bila disuruh jadi model. Cik en beberapa kali ambil gambar dia tapi sememangnya dia sangat jual mahal dalam merakam gambar dia.


8 comments:

kak gojes said... [Reply]

wah..kosnya sgt murah

anajingga said... [Reply]

alolo tomeinya budak bulus pakai loceng tu, kreatif sangat tuannya buat sangkar ni cik EN :)

Nini Hanini said... [Reply]

Salam cik en :)

Ya Allah, kreatif betul tuan punya sangkar tu, hehe. Saya nak bela sangat kucing. Tapi, keluarga saya alah dengan bulu. Saya pun sibuk sibuk lagi belajar dekat negeri orang. Bilalah agaknya saya boleh bela. Nak sangatt, hehe. Kucing comel :D

Maria Firdz said... [Reply]

memang jimat betul nih...

Nur aFiQaH said... [Reply]

Comellah kucing tu..tapi bagus juga idea diy sangkar tu kan..boleh try lah lepas nie..

Hero Borneo said... [Reply]

idea yang sangat kreatif..boleh jimat belanja kepada perkara yang lebih penting..

Mrs. A said... [Reply]

Patutlah rare rupanya buat sendiri.
Ingatkan ada jual kat mana-mana tadi.

Jueliza Jamani said... [Reply]

aloo comelnya dia punya sangkar.. nak beli sangkar betul tu mahal kannn

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads