www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-05-12

Cara Mudah Simpan Mesej Penting Dalam Group WhatsApp


Cara Mudah Simpan Mesej Penting Dalam Group WhatsApp | Setiap orang akan mempunyai lebih daripada 10 Group WhatsApp. Ada yang sampai hang . Kebanyakkan group adalah penting seperti group tempat kerja, keluarga , keluarga sebelah ayah, keluarga sebelah ibu, keluarga sebelah suami, rakan sekolah rendah, rakan sekolah menengah, univerisiti, BFF dan lain lain lagi. Untuk mengelakkan hang , kita akan clear all setelah baca. Tapi ada dalam perbualan dalam group penting dan akan delete juga apabila clear all. Kat sini cik en nak kongsi cara cik en simpan perbualan yang penting dalam Group WhatsApp. 

Ikuti langkah di bawah ini 

  • Klik lama perbualan / conservation sehingga menjadi biru. 


  • Nampak tak tanda bintang di atas. Itu adalah starred messages. Itulah fungsi untuk kita mark dan simpan serta tidak akan terdelete apabila clear all kecuali kita delete group


Jadi tidaklah perlu scroll panjang panjang untuk cari perbualan penting. Hanya cari di starred messages dan kita akan tengok balik mana perbualan penting yang ditandakan tadi.


Diharap ianya dapat membantu memudahkan pengguna WhatsApp tanpa perlu left daripada group. Clear All kan apabila sudah baca dan starred perbualan yang penting. Selamat Berjaya

5 comments:

Tasha Aqisha said... [Reply]

haa.. betul tu... kdg2 bila banyak sangat chat ni terlepas benda2 penting...

Maria Firdz said... [Reply]

Saya pun buat camtu gak.. Dulu sebelum update, yg star meseg ni akan hilang juga.. Tak kekal.. Tapi lepas WHATSAPP updgrade.. Dh tak hilang star meseg.

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

tq info ni kak.

aRz MoHa said... [Reply]

ooo....maknanya tak hilang lah segala perbualan yang lain kan...kadang ada info yang penting

Fieza Sani said... [Reply]

Oo..okey2..nnti try buat..

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads