www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-05-12

Cara Mudah Simpan Mesej Penting Dalam Group WhatsApp


Cara Mudah Simpan Mesej Penting Dalam Group WhatsApp | Setiap orang akan mempunyai lebih daripada 10 Group WhatsApp. Ada yang sampai hang . Kebanyakkan group adalah penting seperti group tempat kerja, keluarga , keluarga sebelah ayah, keluarga sebelah ibu, keluarga sebelah suami, rakan sekolah rendah, rakan sekolah menengah, univerisiti, BFF dan lain lain lagi. Untuk mengelakkan hang , kita akan clear all setelah baca. Tapi ada dalam perbualan dalam group penting dan akan delete juga apabila clear all. Kat sini cik en nak kongsi cara cik en simpan perbualan yang penting dalam Group WhatsApp. 

Ikuti langkah di bawah ini 

  • Klik lama perbualan / conservation sehingga menjadi biru. 


  • Nampak tak tanda bintang di atas. Itu adalah starred messages. Itulah fungsi untuk kita mark dan simpan serta tidak akan terdelete apabila clear all kecuali kita delete group


Jadi tidaklah perlu scroll panjang panjang untuk cari perbualan penting. Hanya cari di starred messages dan kita akan tengok balik mana perbualan penting yang ditandakan tadi.


Diharap ianya dapat membantu memudahkan pengguna WhatsApp tanpa perlu left daripada group. Clear All kan apabila sudah baca dan starred perbualan yang penting. Selamat Berjaya

  6 comments:

  1. haa.. betul tu... kdg2 bila banyak sangat chat ni terlepas benda2 penting...

    ReplyDelete
  2. Saya pun buat camtu gak.. Dulu sebelum update, yg star meseg ni akan hilang juga.. Tak kekal.. Tapi lepas WHATSAPP updgrade.. Dh tak hilang star meseg.

    ReplyDelete
  3. ooo....maknanya tak hilang lah segala perbualan yang lain kan...kadang ada info yang penting

    ReplyDelete
  4. yup selalu guna ni kalau rasa ia penting, lepas tu kalau malas sangat nak cari, TB delete semua perbualan tak penting tu.. open terus nampak yng TB dah bintang kan tu.. hehehe.. memang berguna bintang baru ni

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads