www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-03-28

Sarang Art Hub Tanjung Malim Tempat Terbaik Untuk Budak Seni


Sarang Art Hub Tanjung Malim Tempat Terbaik Untuk Budak Seni | Mamat Khalid merupakan pengarah yang dikenali ramai dengan filem Hantu Kak Limah Balik Ke Rumah, Kampung Zombie dan banyak lagi. Kebetulan cik en pergi ke Tanjung Malim untuk menghadiri majlis pernikahan dan perkahwinan kawan cik en, cik en berjumpa dengan rakan blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari iaitu kak Yanie Yusof. Dibawanya ke Cafe Mamat Khalid ini. Sarang Art Hub Tanjung Malim . 


Semangat bersiap sambil tunggu kak yanie. Mulanya ingat hendak menggunakan 2 kereta tapi kak yanie offer naik 1 kereta sahaja. Pekan Tanjung Malim ini tidak lah sebesar mana tapi sepanjang jalan cik en menyusuri tepi jalan keretapi ETS. Kak Yanie beritahu, yang nak bawa ke cafe Mamat Khalid. Pernah la dengar tapi tak la sangka cafe ini dekat je. 


Sarang Art Hub Tanjung Malim Perak di terletak di Jalan Rumah Rehat Tanjung Malim diberi nama sarang kerana ianya tempat berkumpul anak anak seni yang ada disekitar Tanjung Malim, UPSI malah ada anak seni diluar datang untuk membuat persembahan.



Diatas ini menu yang ada, tidak banyak tapi ingatkan cik en dalam misi mencari Chicken Chop Terbaik? Asalkan ada Chicken Chop cik en on saja. Cik en memilih Sarang Chezzy Chicken yang merupakan main course disini. Air pula cik en ambik Orange Juice. Adik cik en pula memilih Spagetti Sarang Carbonara. Kak Yanie hanya order Fun Fries sahaja. Sementara tunggu kak yanie ajak untuk tengok decoration cafe ini. 







Walaupun cik en bukan mata seni atau hati seni tapi kesemuanya memberi maksud yang tersendiri. Paling favourite gambar kain diatas ini. 


Inilah Sarang Chezzy Chicken. Memang menyelerakan. Cik en suka sebab cheese dia kot. Cik en beri rate 5/5


Ini pula Spagetti Carbonara dan dapatlah cik en sesuap 2, dan sedap, kuah dia terasa macam makan di hotel. Yang ini cik en beri 5/5 juga



Kebetulan Mamat Khalid ada di cafe beliau malam itu, cik en pun minta bergambar bersama sama dan memang dia jenis kelakar. Dalam diam dia buat peace belakang cik en.

Jika kebetulan ada di Tanjung Malim atau melalui kawasan itu, bolehlah mencuba sendiri. Alamat dan butiran lengkap seperti dibawah ini.

Address: Jalan Rumah Rehat, Taman Bandar, 35900 Tanjong Malim, Perak, Malaysia
Phone:+60 12-659 3234

  12 comments:

  1. jalan-jalan ~ http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. kita datang singgah BW sini
    jemput singgah ke Blog kita gak...

    ReplyDelete
  3. tak pernah singgah lagi sebab Tg Malim ni hampir tiap2 bulan kak ana lalu untuk balik Teluk Intan ,in shaa allah satu hari nanti bolehlah try

    ReplyDelete
  4. boleh g ni klau balik rumah kakak sulung di Lembah Beringin, dia selalu shopping brg di Tanjung Malim, dekat katanya..

    ReplyDelete
  5. kretpip sgt...

    siap blh pose dgn mamat khalid..

    ReplyDelete
  6. Kuantiti yang carbonara tu banyak tak eh?

    ReplyDelete
  7. alamak seronok nyer EN.
    mamat khalid with u... jeles!

    ReplyDelete
  8. Wah bestnya ..dapat bergambar ngan pengarah terkenal... tahniah

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads