www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-03-21

Kenapa Masih Tidak Berkahwin?


Kenapa Masih Tidak Berkahwin? | Minggu lepas kesempatan untuk cik en menghadiri dan bersama sama salah seorang sahabat karib cik en bernikah dan majlis perkahwinan. Selesai sahaja akad nikah, terdetik di dalam hati, bilakah masa aku untuk bernikah? Umur 29 tahun dan mempunyai kerjaya serta kewangan yang kukuh. Siapa yang tak mahu bernikah dan memiliki keluarga tapi aku percaya pada ayat " Ada sebab Allah itu tak bagi kita nikah awai tan, mungkin Allah tau yang hang ini tak bersedia lagi ". Kata kata seseorang yang kurang rapat tapi beri semangat kepada aku yang tengah down kerana di asak mengenai perkahwinan setiap kali berjumpa saudara mara, majlis kenduri kahwin dan kawan kawan lama.. Perjalanan hidup ini panjang, jika disini tiada jodoh kita, percayalah di Syurga nanti, pasangan kita yang Allah tetapkan semenjak kita dilahirkan menunggu. Jadi, sesiapa yang masih belum bernikah itu, terima semua ini dengan positif, ada sebab Allah beri kita keadaan begini. So jangan stress stress apabila tak bernikah ni. Chill dan enjoy dengan kehidupan single ini. Gumbirakan hati ini !!

10 comments:

Cik Ash said... [Reply]

setuju dengan cik en ada sebab Allah s.w.t bagi lambat kahwin tu...kak ekin pun kahwin lewat gak 29 tahun... loni ujian belum ada rezeki anak lagi....

Admin Reen said... [Reply]

Yup.. kt tak tahu apa yg Allah aturkan utk kita kan cik en.. Reen masa majlis kahwin kakak Reen minggu lepas, semua tya soalan yg sama kat Reen. Bila lagi? Yg mampu Reen jawab.. doakan reen, Insya Allah.. itu je mampu Reen jawab sambil tersenyum..

dear anies said... [Reply]

org kite mmg rajin bertanya...senyum n buat2 x tau je ;-)

lyana ishak said... [Reply]

SABARLAH CIK EN ... yana pon belom nikah , nnti kita nikah sama sama yaa .. abg chaq sponsor ^_^

Kim Chaa said... [Reply]

Jodoh dtg bila dh sedia ^^ all the best. Chillax okeyyh :)

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

inshaaALLAH akan tiba masanya.

Zie Azi said... [Reply]

betul tu,cik en jgn stress2 enjoy ur life.buat apa yg kita suka.kita xbolh nk puaskan hati semua org..

Siti Yang Menaip said... [Reply]

kami nak enjoy dulu sorang2.. kalo kita cakap cemtu mesti org juih mulut.. konon macam nak cover line.. laa sungguh la.. kalo kawen ada komitmen.. macam mana nak enjoy kan ?

Siti Yang Menaip said... [Reply]

tak pun.. awat sibuk sngt tanya ? hang nak sponsor ka ?

zeera lily said... [Reply]

tak kisah cepat or lambat yang penting berdoa semoga allah pertemukan dengan jodoh yang baik.. aamiinn

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads