www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-03-21

Kenapa Masih Tidak Berkahwin?


Kenapa Masih Tidak Berkahwin? | Minggu lepas kesempatan untuk cik en menghadiri dan bersama sama salah seorang sahabat karib cik en bernikah dan majlis perkahwinan. Selesai sahaja akad nikah, terdetik di dalam hati, bilakah masa aku untuk bernikah? Umur 29 tahun dan mempunyai kerjaya serta kewangan yang kukuh. Siapa yang tak mahu bernikah dan memiliki keluarga tapi aku percaya pada ayat " Ada sebab Allah itu tak bagi kita nikah awai tan, mungkin Allah tau yang hang ini tak bersedia lagi ". Kata kata seseorang yang kurang rapat tapi beri semangat kepada aku yang tengah down kerana di asak mengenai perkahwinan setiap kali berjumpa saudara mara, majlis kenduri kahwin dan kawan kawan lama.. Perjalanan hidup ini panjang, jika disini tiada jodoh kita, percayalah di Syurga nanti, pasangan kita yang Allah tetapkan semenjak kita dilahirkan menunggu. Jadi, sesiapa yang masih belum bernikah itu, terima semua ini dengan positif, ada sebab Allah beri kita keadaan begini. So jangan stress stress apabila tak bernikah ni. Chill dan enjoy dengan kehidupan single ini. Gumbirakan hati ini !!

  10 comments:

  1. setuju dengan cik en ada sebab Allah s.w.t bagi lambat kahwin tu...kak ekin pun kahwin lewat gak 29 tahun... loni ujian belum ada rezeki anak lagi....

    ReplyDelete
  2. Yup.. kt tak tahu apa yg Allah aturkan utk kita kan cik en.. Reen masa majlis kahwin kakak Reen minggu lepas, semua tya soalan yg sama kat Reen. Bila lagi? Yg mampu Reen jawab.. doakan reen, Insya Allah.. itu je mampu Reen jawab sambil tersenyum..

    ReplyDelete
  3. org kite mmg rajin bertanya...senyum n buat2 x tau je ;-)

    ReplyDelete
  4. SABARLAH CIK EN ... yana pon belom nikah , nnti kita nikah sama sama yaa .. abg chaq sponsor ^_^

    ReplyDelete
  5. Jodoh dtg bila dh sedia ^^ all the best. Chillax okeyyh :)

    ReplyDelete
  6. betul tu,cik en jgn stress2 enjoy ur life.buat apa yg kita suka.kita xbolh nk puaskan hati semua org..

    ReplyDelete
  7. kami nak enjoy dulu sorang2.. kalo kita cakap cemtu mesti org juih mulut.. konon macam nak cover line.. laa sungguh la.. kalo kawen ada komitmen.. macam mana nak enjoy kan ?

    ReplyDelete
  8. tak pun.. awat sibuk sngt tanya ? hang nak sponsor ka ?

    ReplyDelete
  9. tak kisah cepat or lambat yang penting berdoa semoga allah pertemukan dengan jodoh yang baik.. aamiinn

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads