www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-02-15

Tiada Lesen Bagi Kucing Hutan


Tiada Lesen Bagi Kucing Hutan | Jabatan Perhilitan Malaysia telah mengeluarkan senarai haiwan sebagai haiwan terlindung dibawah Akta 716. Antara yang popular kucing hutan, kucing batu, kucing dahan(terdapat di hutan sumatera dan kalimantan) dan kucing tulap. Mungkin ada yang diwar warkan menyatakan memiliki kucing hutan memerlukan lesen tapi sebenarnya tiada pengeluaran lesen bagi haiwan tersebut. Kucing hutan, kucing batu adalah haiwan yang diperlindungi sepenuhnya. Sesiapa yang memiliki perlu diserahkan terus ke Jabatan Perhilitan Negeri yang berhampiran.




Untuk maklumat lanjut boleh hubungi pejabat perhilitan yang berhampiran dengan anda

9 comments:

Cik Ash said... [Reply]

kak ekin ada kucing sepupu abg pelihara tapi sayang rasa dia jual balik x sempat nak jaga keje sibuk

Munirah Mustafar said... [Reply]

kucing hutan ni garang kan...takut

Asha Lya said... [Reply]

Lya kucing hutan pun x pernh lgi jumpa hhehe

tenku butang said... [Reply]

oyeke.. alahai.. kalau teman jumpa kucen2 macam ni.. kena cepat2 hantar la kalau tak sehari je dah buat kita sayang kucen tu kan.. huhu

Munirah Rafiuddin said... [Reply]

salam perkenalan...
saya baru follow Blog ni...
jemput singgah & follow blog saya juga...thanks

eima said... [Reply]

comey dan ganas tp ramai yg nak bela sbb exotik kan ....

LYAfrina said... [Reply]

JADI..MMG XLEH BELA LAH YE??

LYA BRU KEHILANGAN KUCING.. DLM PROSES MENCARI LAGI..HARAP2 ADA REZEKI JUMPA BALIK..SEDIH YANG AMAT ;(

Yun Sing said... [Reply]

Oh ya ka.. baru tau pasal ni..

Unknown said... [Reply]

assalam semua..sye adew sepasang anak kucing hutan..bru beli di johor..takde cara kew utk mendapatkan kebenaran utk membela..sye masih lagi berusaha utk belajar..bagaimana cara penjagaan kucing hutan..tolong beri tips penjgan kucing hutan..terima kaseh semuaa

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads