www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-02-15

Tiada Lesen Bagi Kucing Hutan


Tiada Lesen Bagi Kucing Hutan | Jabatan Perhilitan Malaysia telah mengeluarkan senarai haiwan sebagai haiwan terlindung dibawah Akta 716. Antara yang popular kucing hutan, kucing batu, kucing dahan(terdapat di hutan sumatera dan kalimantan) dan kucing tulap. Mungkin ada yang diwar warkan menyatakan memiliki kucing hutan memerlukan lesen tapi sebenarnya tiada pengeluaran lesen bagi haiwan tersebut. Kucing hutan, kucing batu adalah haiwan yang diperlindungi sepenuhnya. Sesiapa yang memiliki perlu diserahkan terus ke Jabatan Perhilitan Negeri yang berhampiran.




Untuk maklumat lanjut boleh hubungi pejabat perhilitan yang berhampiran dengan anda

rupa asal kucing hutan pure
p/s: gamabr pertama bukan rupa kucing hutan pure

  12 comments:

  1. kak ekin ada kucing sepupu abg pelihara tapi sayang rasa dia jual balik x sempat nak jaga keje sibuk

    ReplyDelete
  2. Lya kucing hutan pun x pernh lgi jumpa hhehe

    ReplyDelete
  3. oyeke.. alahai.. kalau teman jumpa kucen2 macam ni.. kena cepat2 hantar la kalau tak sehari je dah buat kita sayang kucen tu kan.. huhu

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan...
    saya baru follow Blog ni...
    jemput singgah & follow blog saya juga...thanks

    ReplyDelete
  5. comey dan ganas tp ramai yg nak bela sbb exotik kan ....

    ReplyDelete
  6. JADI..MMG XLEH BELA LAH YE??

    LYA BRU KEHILANGAN KUCING.. DLM PROSES MENCARI LAGI..HARAP2 ADA REZEKI JUMPA BALIK..SEDIH YANG AMAT ;(

    ReplyDelete
  7. Oh ya ka.. baru tau pasal ni..

    ReplyDelete
  8. assalam semua..sye adew sepasang anak kucing hutan..bru beli di johor..takde cara kew utk mendapatkan kebenaran utk membela..sye masih lagi berusaha utk belajar..bagaimana cara penjagaan kucing hutan..tolong beri tips penjgan kucing hutan..terima kaseh semuaa

    ReplyDelete
  9. https://youtu.be/4wjPkjiXPak
    link ni pula zoo jual dgn mudah pula pada org luar .. mcmna cerita ni

    ReplyDelete
  10. https://youtu.be/4wjPkjiXPak
    link ni bukti zoo negara ( govt ) senang2 jer dgn murah jual pada org asing ...
    sedih la mcmni

    ReplyDelete
  11. kenapa savanah buleh bela kucing hutan tkle bela, hampeh btl

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads