www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-02-18

Kelebihan Tingkatan 6 (STPM)


Kelebihan Tingkatan 6 (STPM) | Jika disebut tingkatan 6, mesti ada yang kata "tak mau la, tak best!". Tapi tahukah korang yang STPM mempunyai kelebihan tersendiri. Tak percaya? boleh tengok kenyataan di atas.

  1. Tempoh pengajian yang singkat ( 2 tahun sahaja berbanding diploma 3 tahun)
  2. Tiada yuran pengajian yang membebankan
  3. Biasiswa ditawarkan berbanding diploma adalah pinjaman
  4. Boleh memilih sekolah 
  5. Guru lebih berpengalaman
  6. Jika tiada hala tuju lagi, tingkatan 6 sangat sesuai
  7. Taraf sama seperti diploma
  8. Boleh digunakan untuk memohon kerja di luar negara
  9. Diiktiraf seluruh universiti terkemuka di dunia.
Jadi jangan pandang rendah kepada Tingkatan 6!


  8 comments:

  1. dulu memang tak sambung ting 6 sebab dapat jurusan sains tulen...huhuhu

    ReplyDelete
  2. kak ana sendiri pernah menduduki STPM , satu pengalaman yang paling indah yang tidak mungkin dapat dilupakan.Best sangat :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum :D
    Nice info sis, untuk kami lepasan spm yg tgh cari halatuju ni
    T T . Result dh dekat

    ReplyDelete
  4. akak pun ambil tingkatan dan stpm...

    ReplyDelete
  5. Fida pernah masuk Form 6.tapi sehari je..lepas tu cabut lari..sebab dapat sekolah yg tak best..

    ReplyDelete
  6. dulu kalau sbut nk smbug form 6, ceh pndgn tu dh len..skg tak kisah.. bljr slagi mau.

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!