www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-02-18

Kelebihan Tingkatan 6 (STPM)


Kelebihan Tingkatan 6 (STPM) | Jika disebut tingkatan 6, mesti ada yang kata "tak mau la, tak best!". Tapi tahukah korang yang STPM mempunyai kelebihan tersendiri. Tak percaya? boleh tengok kenyataan di atas.

  1. Tempoh pengajian yang singkat ( 2 tahun sahaja berbanding diploma 3 tahun)
  2. Tiada yuran pengajian yang membebankan
  3. Biasiswa ditawarkan berbanding diploma adalah pinjaman
  4. Boleh memilih sekolah 
  5. Guru lebih berpengalaman
  6. Jika tiada hala tuju lagi, tingkatan 6 sangat sesuai
  7. Taraf sama seperti diploma
  8. Boleh digunakan untuk memohon kerja di luar negara
  9. Diiktiraf seluruh universiti terkemuka di dunia.
Jadi jangan pandang rendah kepada Tingkatan 6!


8 comments:

Munirah Mustafar said... [Reply]

dulu memang tak sambung ting 6 sebab dapat jurusan sains tulen...huhuhu

anajingga said... [Reply]

kak ana sendiri pernah menduduki STPM , satu pengalaman yang paling indah yang tidak mungkin dapat dilupakan.Best sangat :)

sha purplegirl said... [Reply]

Assalamualaikum :D
Nice info sis, untuk kami lepasan spm yg tgh cari halatuju ni
T T . Result dh dekat

Munirah Rafiuddin said... [Reply]

xpernah ada pengalaman masuk ting 6

Sheila Adziz said... [Reply]

akak pun ambil tingkatan dan stpm...

Nor Afidah Bte Che Azmi said... [Reply]

Fida pernah masuk Form 6.tapi sehari je..lepas tu cabut lari..sebab dapat sekolah yg tak best..

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

dulu kalau sbut nk smbug form 6, ceh pndgn tu dh len..skg tak kisah.. bljr slagi mau.

Nurzakiah Hanum said... [Reply]

great sharing

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads