www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-01-15

Kursus Ternakan 2016 Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Perak


Kursus Ternakan 2016 Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Perak | Kursus yang dianjurkan adalah Kursus Pengurusan Ternakan Kambing, Padang Ragut, Ternakan Ayam Kampung, Ruminan, Lembu Pedaging, Lembu Tenusu, Pembuatan Telur Masin, Pembuatan Produk Hiliran Industri Asas Tani dan Pemasaran, EM, Ternakan Itik  dan Puyuh.

Syarat-syarat permohonan :
  1. Keutamaan kepada rakyat Negeri Perak
  2. Borang hanya sah untuk tahun semasa sahaja
  3. Pemohon yang tidak mendapat tawaran dalam tahun semasa adalah dianggap tidak berjaya
  4. Pemohon yang berjaya akan dikenakan bayaran sebanyak RM 20.00 semasa mendaftar kursus (Tahap 2 & 3 Sahaja)
  5. Borang-borang boleh didapati di Pejabat Perkhidmatan Veterinar Daerah berdekatan dan laman web www.jpvpk.gov.my atau boleh ke http://www.jpvpk.gov.my/index.php/awam/kursus-ternakan-anjuran-veterinar-perak

  9 comments:

  1. ohh..suka jaga haiwan la ni ye..

    ReplyDelete
  2. Murah je kan yuran yg d kenakan..

    ReplyDelete
  3. ooo...nanti bolehlah sy inform mana2 kenalan yang berminat dengan program ni

    ReplyDelete
  4. UNTUNG SANGAT join, dpt tambah ilmu..

    ReplyDelete
  5. Menarik kursus yang ditawarkan tu

    ReplyDelete
  6. Berapa harga yuran yang kena bayar dan apa beza antara kursus tahap 1 dan 2??

    ReplyDelete
  7. @shima kony95
    Kursus tahap 1 lebih singkat iaitu setengah hari sahaja dan tiada yuran dikenakan serta belajar basic ternakan itu sahaja
    Kursus tahap 2 mengambil masa 3 hingga 5 hari dan diajar lebih detail dari tahap pertama seperti pemakanan, pengurusan dan rawatan dan bayaran sebanyak rm20 akan dikenakan untuk penginapan dan makan 6 kali shari.

    ReplyDelete
  8. Salam..sy berminat dgn program ni tpi sy xtahu mna nk tuju
    Ad x sapa2 KT sni blh wssp no sy dn ajarkan cara2 nk smpai KT program ni,..sy Jasni 0145343701..hrap ad yg sudi mmbantu please

    ReplyDelete
  9. Hi,sy nak masuk kursus ternak arnab,sesiapa boleh guide sy tak,tak tahu hala tuju ni
    Tlg
    Call i 0196116155
    Ragu

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!