www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-01-15

Kursus Ternakan 2016 Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Perak


Kursus Ternakan 2016 Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Perak | Kursus yang dianjurkan adalah Kursus Pengurusan Ternakan Kambing, Padang Ragut, Ternakan Ayam Kampung, Ruminan, Lembu Pedaging, Lembu Tenusu, Pembuatan Telur Masin, Pembuatan Produk Hiliran Industri Asas Tani dan Pemasaran, EM, Ternakan Itik  dan Puyuh.

Syarat-syarat permohonan :
  1. Keutamaan kepada rakyat Negeri Perak
  2. Borang hanya sah untuk tahun semasa sahaja
  3. Pemohon yang tidak mendapat tawaran dalam tahun semasa adalah dianggap tidak berjaya
  4. Pemohon yang berjaya akan dikenakan bayaran sebanyak RM 20.00 semasa mendaftar kursus (Tahap 2 & 3 Sahaja)
  5. Borang-borang boleh didapati di Pejabat Perkhidmatan Veterinar Daerah berdekatan dan laman web www.jpvpk.gov.my atau boleh ke http://www.jpvpk.gov.my/index.php/awam/kursus-ternakan-anjuran-veterinar-perak

9 comments:

Nurul Farhana said... [Reply]

ohh..suka jaga haiwan la ni ye..

Asha Lya said... [Reply]

Murah je kan yuran yg d kenakan..

Munirah Mustafar said... [Reply]

ooo...nanti bolehlah sy inform mana2 kenalan yang berminat dengan program ni

Puan Wawa said... [Reply]

UNTUNG SANGAT join, dpt tambah ilmu..

Dunia Zumal said... [Reply]

Menarik kursus yang ditawarkan tu

shima kony95 said... [Reply]

Berapa harga yuran yang kena bayar dan apa beza antara kursus tahap 1 dan 2??

Eintan Nurfuzie said... [Reply]

@shima kony95
Kursus tahap 1 lebih singkat iaitu setengah hari sahaja dan tiada yuran dikenakan serta belajar basic ternakan itu sahaja
Kursus tahap 2 mengambil masa 3 hingga 5 hari dan diajar lebih detail dari tahap pertama seperti pemakanan, pengurusan dan rawatan dan bayaran sebanyak rm20 akan dikenakan untuk penginapan dan makan 6 kali shari.

Jasni Udin said... [Reply]

Salam..sy berminat dgn program ni tpi sy xtahu mna nk tuju
Ad x sapa2 KT sni blh wssp no sy dn ajarkan cara2 nk smpai KT program ni,..sy Jasni 0145343701..hrap ad yg sudi mmbantu please

Ragunath Govindaraju said... [Reply]

Hi,sy nak masuk kursus ternak arnab,sesiapa boleh guide sy tak,tak tahu hala tuju ni
Tlg
Call i 0196116155
Ragu

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads