www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-01-01

Harga Tiket Lost World Of Tambun


Harga Tiket Lost World Of Tambun | Entri ini bukanlah entri review penuh tapi hanya ringkasan Harga Tiket Masuk Ke Lost World Of Tambun , pakej pakej yang ada dan masa operasi sahaja 


Harga Untuk Dewasa / Adult  
RM56 (exc GST) perperson / seorang

Harga Untuk Kanak Kanak / Child  
RM49 (exc GST) perperson / seorang
Percuma untuk kanak kanak bawah 90cm

Lost World Hot Springs And Spa Of Night (6 pm - 11 pm)
RM24 (exc GST) perperson / seorang

Tapi ada juga diskaun kepada pengunjung yang terpilih


Kad Oku Dari JKM Diskaun : 30% dari harga tiket seorang
Kad Sunway Pals Card Diskaun : 15% dari harga tiket seorang

Pakej Theme Park merangkumi 

  • Lost World Amusement Park
Lupe's Adventure
  • Lost World Water Park - Penyewaan pelambung adalah RM26 ( sewa RM 16 + deposit RM 10). Deposit akan dipulangkan apabila pelambung diserahkan semula sebelum jam 5.45 petang. Untuk permainan cliff racer dan Tube Raiders seperti dibawah, pihak pengurusan menyediakan pelampung khas. Jadi pelampung sewa hanya di gunakan di Adventure River ( 660 meter panjang) dan Jungle Wave Pool sahaja.
Tube Raiders
  • Lost World Tiger Valley ( Tiger Feeding Show 3.00 pm- 4.00 pm)

  • Lost World Petting Zoo - Terdapat pelbagai jenis ular, arnab, ayam, lizard, burung kakak tua dan sebagainya. Disember 2015 masih ada renovation di bahagian buaya

  • Lost World Tin Valley - Terdapat cafe comel yang menyediakan kopi, teh, roti bakar dan makanan ringan seperti kedai cina zaman bijih timah dahulu

  • Lost World Hot Springs & Spa - Disebabkan datang pada siang hari, kawasanini kurang tumpuan kerana airnya yang panas. Terdapat Foot Spa jugak tau
Saphira's Lair
  • Lost World Lupe’s Adventure - Semasa cik en datang cik kawasan ini agak lenggang kerana di kawasan ini memerlukan aktviti berkumpulan seperti berkayak, mendaki dan sebagainya.

Masa Operasi LOST WORLD OF TAMBUN IPOH

THEME PARK 
Mon-Fri: 11:00am - 6:00pm
Weekends, School and Public Holidays: 10:00am - 6:00pm
Closed on Tuesday, except on Malaysian school & public holidays.

LOST WORLD HOT SPRINGS & SPA BY NIGHT
Setiap Hari dibuka: 6:00pm - 11:00pm
Crystal Spa Treatment: 12.00 noon - 11:00pm
Closed on Tuesday, except on Malaysian school & public holidays.

Untuk gambar lebih banyak boleh klik SINI

11 comments:

Ms Qiya Saad said... [Reply]

Seronoknya..dah lama tak pergi team park..tapi harga tiket boleh tahan juga..:)

reezluv said... [Reply]

patut le dah mahal..sampai malam rupanya..lama dah tak pegi

Husein Rider said... [Reply]

Nampak mcm besar je kawasan tu. Besssttt...Tapi tiket agak mahal sket la. huhu

miss zyaroses said... [Reply]

Wah cik en dah p dulu zya baru plan nak p hjung bln nie.btw tq 4 the info =)

sya mimie said... [Reply]

lost world ni 10min je dr umah mak kita kt ipoh tu. kita pnah masuk 2x je.. mahaiii.. hihi

Hanis Syazana ( Hansya Amie ) said... [Reply]

wahhh, best nya, teringin sangat nak pergi dkt lost world of tambun ni :)
insya-Allah, one day :)

SiTi NoRLiaNa said... [Reply]

As salam cik, nk tumpang bertanya...harga tiket yg yg cik bayar tu dh termasuk sekali ngan Water Park, tiger valley, amusement park, tin valley ka? Atau nk kena bayar lain lak....saya bercadang nk bawak ank ke sana nanti��

Eintan Nurfuzie said... [Reply]

@SiTi NoRLiaNa
belum lagi.. yg tu kena bayar lain.. yg diatas ini hanya tuk masuk LWOF sahaja

Shikin Razali said... [Reply]

Wahh.. teringin nak pegi tapi...tengok harga.., garu kepala jap...

travelynnsya said... [Reply]

harga Tiket tu dah masuk sekali water park, tiger valley, amusement park, except paddle boat Dan rumah hari je kena bayar kalau nak main.

Sha Masjuri said... [Reply]

Harge rm56 u masuk theme park saje ke sis

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads