www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-01-20

Google Mengukur Kepedasan Cili


Google Mengukur Kepedasan Cili | Google menghargai Wilbur Scoville Lincoln ( 22 Januari 1865 - 10 Mac , 1942) . Merupakan seorang ahli farmasi Amerika yang paling terkenal untuk ciptaannya daripada "Scoville Organoleptic Test", kini diseragamkan sebagai skala Scoville itu. Beliau mencipta ujian dan skala pada tahun 1912 ketika bekerja di syarikat farmaseutikal Parke -Davis untuk mengukur kesedapan  atau " kepanasan ", pelbagai lada cili.







Permainan ini boleh korang main di www.google.com








  11 comments:

  1. ooo... ingatkan pasal apa tadi...
    macm-macam application skrg ni

    ReplyDelete
  2. pagi tadi sedar..syok men game die ni..hahah..sambil2 dapat info

    ReplyDelete
  3. Baru tengok.. dah terasa kepedasannya.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. gigih tau kite main tadi hahahaha

    ReplyDelete
  5. tq cik EN, kak ana pandang je tadi tak ambil tahu pun kisahnya..terima kasih berkongsi info ni :)

    ReplyDelete
  6. Lya suka mkn yg capsigum tu sdp buat msk sayur campur

    ReplyDelete
  7. nak main semalam tp waktu tgh ada mood, line plak slow.. huhuhu..

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!