www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-01-20

Google Mengukur Kepedasan Cili


Google Mengukur Kepedasan Cili | Google menghargai Wilbur Scoville Lincoln ( 22 Januari 1865 - 10 Mac , 1942) . Merupakan seorang ahli farmasi Amerika yang paling terkenal untuk ciptaannya daripada "Scoville Organoleptic Test", kini diseragamkan sebagai skala Scoville itu. Beliau mencipta ujian dan skala pada tahun 1912 ketika bekerja di syarikat farmaseutikal Parke -Davis untuk mengukur kesedapan  atau " kepanasan ", pelbagai lada cili.







Permainan ini boleh korang main di www.google.com








11 comments:

Munirah Mustafar said... [Reply]

ooo... ingatkan pasal apa tadi...
macm-macam application skrg ni

Kak Nieyl said... [Reply]

Selamat Pagi Cik EN :)

anak denesor said... [Reply]

pagi tadi sedar..syok men game die ni..hahah..sambil2 dapat info

aizamia3 said... [Reply]

Baru tengok.. dah terasa kepedasannya.. hehehe..

eima said... [Reply]

gigih tau kite main tadi hahahaha

anajingga said... [Reply]

tq cik EN, kak ana pandang je tadi tak ambil tahu pun kisahnya..terima kasih berkongsi info ni :)

Asha Lya said... [Reply]

Lya suka mkn yg capsigum tu sdp buat msk sayur campur

aRz MoHa said... [Reply]

Macam-macam sekarang ni

Pha Is said... [Reply]

game ke?

husna zahidi said... [Reply]

nak main semalam tp waktu tgh ada mood, line plak slow.. huhuhu..

Ardilla Noorezan said... [Reply]

Ohhh baru tahu.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads