www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-01-18

Blog Di Banned


Blog Di Banned | Ada antara pengomen di entri cik en yang cik en blogwalking balik tapi cik en tidak boleh hendak masuk ke blog pengomen tersebut. Yang keluar adalah

laman sesawang ini tidak dapat diakses di Malaysia kerana kandungannya melanggar undang undang negara.
Mula mula terfikir kenapa blog ini dibanned, setelah disiasat (macam perisik pula) rupanya blog ini di banned kerana menlanggar undang undang Malaysia di bawah AKTA JUALAN DADAH 1952 diatas kesalahan melanggar peruntukan peraturan 7(1)(a) Peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984 Kementerian Kesihatan Malaysia. 


Mungkin ini yang dibuat oleh pihak blogger dahulu dengan menukarkan blogspot.com kepada blogspot.my. Untuk memantau kegiatan kegiatan blogger. 

15 comments:

husna zahidi said... [Reply]

uit tak faham.. kenapa boleh jadi mcm nih??
dan apa kaitan blogspot.com ke blogspot.my kak en???

julia jamaludin said... [Reply]

blog tu jual produk kecantikan ke cik en?

eima said... [Reply]

jual produk kecintik ke supplement yg tak lulus oleh kkm kot ...

Raihanah Ahmad said... [Reply]

pelik juga tu, mungkin boleh menulis kepada google untuk kesahihan

Raihanahahmad said... [Reply]

insyAllah semoga semua urusan sis dipermudahkan

Farhana Zukri said... [Reply]

akta jualan dadah? terkejut lak baca, ni promote dadah kat blog ke apa

anak denesor said... [Reply]

wow..xtau pulak mcm tu

Fieza Sani said... [Reply]

oo..blog saya, boleh masuk tak cik en..

YieN said... [Reply]

Kite pon pernah jumpa camni.. Pulak tu blogger penjual terkenal kat area perak ni :'(

Asha Lya said... [Reply]

Blog lya blh akses kan

Shila Azizi said... [Reply]

Mesti blogger tu buat bisnes online dan jual barangan kosmetik...sekarang memang government ikut rapat insan2 yang meniaga kecik2 kat online ni. Kesian kat depa.

Dunia Zumal said... [Reply]

Ingatkan ada unsur ISIS tadi...

Cik Ash said... [Reply]

biar betul kena banned tu...

aRz MoHa said... [Reply]

wah ada yang jual dadah ka?

Ardilla Noorezan said... [Reply]

ohh patutlah. Ada website torrent pun keluar macam ni jugak

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads