www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-12-22

CC Kucing Pertama Di Klonkan


CC Kucing Pertama Di Klonkan | CC yang pertama di klon atau dilahirkan pada 22 Disember 2001, genap 14 tahun yang lepas. CC di klonkan daripada seekor kucing bernama Rainbow yang berbaka calico. Tapi mereka berbeza dari rupa dan bentuk. Namun walaupun Rainbow yang merupakan kucing orisinil bertubuh gemuk dan memiliki 3 warna, CC bertubuh ramping dengan warna putih dan belang abu-abu. Lebih lagi, kedua kucing tersebut memiliki sifat berbeza, Rainbow pendiam tapi CC suka bermain.

Pada September 2006, CC melahirkan empat kucing. 2 ekor anak CC adalah jantan iaitu Tim dan Zip dan 2 ekor lagi betina yang bernama Tess yang telah fathered secara semula jadi dan seekor lagi bernama stillborn.  CC dan anak anaknya nampaknya bebas daripada masalah kesihatan dan normal seperti kucing yang lain. info wikepedia

4 comments:

Mohd Noor Shawal said... [Reply]

saya minat giler bab sains klon klon ni.. huhu.. menarik.. hari tu ada baca juga kat wikipedia pasal pengklonan kambing, then pengacukan harimau dengan singa iaitu terbentuk satu spesis yang baru yang dipanggil 'Liger'..

btw singgah sini.. :)

jemput join segmen shawal.. ^^

http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/SegmenBlogwalking.html

Mr. Doctor said... [Reply]

Gigihnya buat klon bagai.. Tapi comel.. Hahaha

Nurhuda Ismail said... [Reply]

sekarang macam macam boleh buat ..

adianiez AIDA said... [Reply]

aik? kucing da di klon kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads