www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-11-16

Hidung Kucing Bertaik Lalat

Peah kucing cik en
Hidung Kucing Bertaik Lalat | Bermain dengan kucing, merupakan satu terapi untuk menenangkan fikiran dan tekanan. Tahukah anda fakta Taik Lalat di Hidung Kucing? Cuba memperhati hidung kucing korang semua. Adakah bertaik lalat seperti di bawah ini

peah berlagak cun + macho
Ini bermakna, kemungkinan besar kucing korang berbaka Calico atau Orange Tabbies. Dan juga berumur dewasa (Middle Age). Selalunya ianya akan muncul di hidung, bibir, dan sekitar kelopak mata kucing korang. Ianya dipanggil Lentigo Simplex dan ianya bukannya kanser ye kawan kawan. Dan juga tidak merbahaya seperti jeragat di muka kita ini. Dan jangan risau, kerananya ianya hanya keadaan biasa untuk kucing bewarna oren yang berumur

Ianya terjadi kerana terdapat luka luka kecil berukuran 1mm atau kurang dan tidak mengakibatkan kesakitan, kemerahan dan merbahaya kepada kucing kita. Jika kucing korang ada rasa tidak selesa, boleh rujuk pengawai veterinar yang berdekatan dengan anda.

Sumber Blog vet

  12 comments:

  1. Eh betul la cik en...kucing PC kat kampung ada hitam hitam pada hidung dia...mama kata jeragat..mama PC mula mula asyik lap dengan kapas nak bagi bersih..haha...

    ReplyDelete
  2. Baru tahu kucing pun ada taik lalat...

    ReplyDelete
  3. mmg kucen kite dulu ada tp tatau plak tu tahi lalt die ..tp kite penah jumpa kat perut kucing kite tahi lalat dulu .... hehehe

    ReplyDelete
  4. lahai sbb luka ke...igt mmg normal die ade kat situ..hehehe

    ReplyDelete
  5. ooo baru tahu... sy x pandang da janji sedap peluk2 meow

    arghhh rindu kat notti!!!

    ReplyDelete
  6. kiranya nak bgtau yg kucing tu dah matang la tu... hehehe

    ReplyDelete
  7. Jeragat hidung ke tu? Hehe. Nak cek kat kucing, kita takdak bela kucing pun, hehe

    ReplyDelete
  8. info baru ni.
    aida x arif bab kucing.
    sebab geli kucing hi hi hi :)

    ReplyDelete
  9. Patut la meow2 Zumal ada tahi lalat...

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!