www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2015-11-16

Hidung Kucing Bertaik Lalat

Peah kucing cik en
Hidung Kucing Bertaik Lalat | Bermain dengan kucing, merupakan satu terapi untuk menenangkan fikiran dan tekanan. Tahukah anda fakta Taik Lalat di Hidung Kucing? Cuba memperhati hidung kucing korang semua. Adakah bertaik lalat seperti di bawah ini

peah berlagak cun + macho
Ini bermakna, kemungkinan besar kucing korang berbaka Calico atau Orange Tabbies. Dan juga berumur dewasa (Middle Age). Selalunya ianya akan muncul di hidung, bibir, dan sekitar kelopak mata kucing korang. Ianya dipanggil Lentigo Simplex dan ianya bukannya kanser ye kawan kawan. Dan juga tidak merbahaya seperti jeragat di muka kita ini. Dan jangan risau, kerananya ianya hanya keadaan biasa untuk kucing bewarna oren yang berumur

Ianya terjadi kerana terdapat luka luka kecil berukuran 1mm atau kurang dan tidak mengakibatkan kesakitan, kemerahan dan merbahaya kepada kucing kita. Jika kucing korang ada rasa tidak selesa, boleh rujuk pengawai veterinar yang berdekatan dengan anda.

Sumber Blog vet

12 comments:

Athirah Zain said... [Reply]

comel,,,hahahaa

PeRdU cINta said... [Reply]

Eh betul la cik en...kucing PC kat kampung ada hitam hitam pada hidung dia...mama kata jeragat..mama PC mula mula asyik lap dengan kapas nak bagi bersih..haha...

Siti Nurzafirah said... [Reply]

Baru tahu kucing pun ada taik lalat...

Aisya 사구라 said... [Reply]

nice info ^^
hahaha baru tahu~

eima said... [Reply]

mmg kucen kite dulu ada tp tatau plak tu tahi lalt die ..tp kite penah jumpa kat perut kucing kite tahi lalat dulu .... hehehe

Ank Denesor said... [Reply]

lahai sbb luka ke...igt mmg normal die ade kat situ..hehehe

Khai♥Rin : anies said... [Reply]

ooo baru tahu... sy x pandang da janji sedap peluk2 meow

arghhh rindu kat notti!!!

Alongxp said... [Reply]

kiranya nak bgtau yg kucing tu dah matang la tu... hehehe

Nurul Shahira said... [Reply]

Jeragat hidung ke tu? Hehe. Nak cek kat kucing, kita takdak bela kucing pun, hehe

adianiez AIDA said... [Reply]

info baru ni.
aida x arif bab kucing.
sebab geli kucing hi hi hi :)

Dunia Zumal said... [Reply]

Patut la meow2 Zumal ada tahi lalat...

Nazlee Ismail said... [Reply]

Baru tau bab tahi lalat kucing.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads