www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-10-27

Laman Sosial FRIENDSTER kini


Laman Sosial FRIENDSTER kini | FRIENDSTER adalah satu laman sosial yang sangat popular di tahun 2003 yang diasakan oleh Jonathan Abrams di California. Pada permulaan nya, pengguna Friendster mencecah 3 juta orang dalam jangak masa 3 bulan. Ia di lancarkan pada Mac 2003 dan hanya bertahan selama 2 tahun sebelum Myspace dan Facebook mengambil alih tempat kegemilangannya. Pada tahun 2008, Richard Kimber seorang bekas esekutif google telah diberi kepercayaan menerajui Friendster. Dan ada sumber dipercayai menyatakan pada tahun 2009, MOL sebuah syarikat Malaysia telah memberli Friendster.


Tapi sekarang, bila kita masukkan ke laman web FRIENDSTER hanya paparan di atas akan keluar. Dan kali terakhir cik en melihatnya gambar dan profile kita yang pernah berdaftar telah dihapuskan dan pihak Friendster rupanya telah mengeluarkan email 3 bulan sebelum memusnahkan smeua maklumat kita di data base FRIENDSTER. Siapa ada memori dengan FRIEDSTER? Kongsilah di komen entry ini. SUMBER

  12 comments:

  1. Dulu den guna Myspace. Friendster tak guna sangat tapi memang legend la dulu femes kan.

    ReplyDelete
  2. tak pernah singup pun..hahaha.malah tak pernah tahu pun kewujudan laman sosial ni..sedaq2 ja dah ada facebook..hahaha

    ReplyDelete
  3. Wah, baru kutahuuu, ha ah..... dah sepi..tertanya tanya juga keadaan owner friendster dulu, hehe...sy penah ade..tp time tu budak budak lg, tak egt sgt...cuma suka gune sebab tambah tambah rakan chat, hahaha

    ReplyDelete
  4. Nasib baik SA x pernah ada Friendster....myspace dulu ada la

    ReplyDelete
  5. yui ada dlu..tp lbh aktif kat myspace..ihihih

    ReplyDelete
  6. hai... salam perkenalan... ;)
    nice blog... =)
    done follow...
    follow me back ya... ^_^

    ReplyDelete
  7. Pisyek dulu gigih main friendster sebab boleh tukar2 coding HTML. Boleh buat macam-macam.

    Dari situ la jadi terer buat web ni. Sape nak servis Pisyek boleh PM.

    Hahahaha. :D

    ReplyDelete
  8. ada masa sekolah2
    tapi x ingat sangat
    ye la zaman remaja2

    ReplyDelete
  9. farra pon dah lama tak jengok friendster,, hari ni tetiba tergerak nak on friendster,, rupanya dah xda,, rindu pulak dkt kawan-kawan friendster,, hehehehe

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads