www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2015-10-29

Kenaikan Harga Domain NetKL

 

Kenaikan Harga Domain NetKL | Nampaknya penyusutan nilai Ringgit (MYR) berbanding dolar (USD) yang berterusan menyebabkan harga domain semakin meningkat dan menyebabkan syarikat NetKL menaikkan harga kepada pengguna domain di Malaysia. Dan salah seorangnya adalah blog cik en www.nurfuzie.com. Cik en menerima email dari NetKL pagi tadi dan ia tidak mengejutkan kerana mengetahui isu semasa ini. Sebelum ini cik en hanya membayar
RM35.00 dan bermula 31 Oktober 2015 Jam 12:01 pagi, harga baru adalah RM45.00. Harga ini melibatkan domain gTLDs (iaitu .com, .net, .org, .biz, .info, dan .name). dan Harga baru servis Privacy Protection ialah RM15 setahun sedangkan sebelum ini hanya RM10 sahaja. Ini berita yang kurang gembira bagi pemilik blog yang mempunyai domain di bawah NetKL. Mungkin bukan syarikat NetKL sahaja mengalami masalah kenaikan harga tetapi syarikat syarikat yang lain juga. 

6 comments:

eima said... [Reply]

cik ein cerita kelebihan domain sendri ...kite nk seo blog pun tak reti lagi .... tak paham ....

yanie yusuf said... [Reply]

wahh harga domain dah naik...

Nurul Shahira said... [Reply]

Dah naik dah. Tapi itu lah. Kadang-kadang kenaikan harga ni tak boleh dielakkan. Nak - nak pulak yang bergantung dengan harga matawang Malaysia-USD macam ni. K

PeRdU cINta said... [Reply]

Owh...asalkan berjalan lancar ssetiap pengurusan..amin..

anajingga said... [Reply]

cik EN tak silap kak ana pertengahan tahun lagi harga di dah rm45 ni masa kak ana tukar domain .com hari tu, tak ingat sangat pula. :)

NURUL AQIDAH AZAHAR said... [Reply]

nk try juga pkai domain satu hari nnti...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads