www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2015-09-02

CPUV Blog Eintan Nurfuzie

Assalamualaikum
Apa itu CPUV? UV?CPC?
Ini bicara blogger, mungkin yang diluar sana yang mana bukan kaki blog tidak mengetahui pasal Nufnang apatah lagi CPUV dan sebagainya.
Ini ringkasan mengenai Nuffnang
Nuffnang adalah satu pengiklanan yang menggunakan blogger sebagai medium perantaraan antara iklan dan pengguna. Boleh rujuk dibahagian atas, entry dan sidebar mempunyai iklan seperti ini


Sebelum ini cik en bukanlah pakar mengenai nuffnang, cuma semenjak cik en aktif semula berblog, cik en belajar sedikit demi sedikit. 
CPUV adalah Cost Per Unique Visit
bermaksud pengunjung yang masuk ke blog kita sepanjang promosi sesuatu produk.
Mungkin 1 minggu atau 1 bulan.
Cik en dah lama tengok CPUV dan campaign cik en. selalu tidak lebih dari 2, tapi semenjak cik en aktif semula nampaknya ada 7 yang mana produk sebanyak 5 produk.
Seperti dibawah



Kali ini iklan 

Wall's Magnum Raya, KFC KA$H Card Launch, Shell, DKSH dan Dove

Terima kasih Nuffnang, Nampak peningkatan tapi masih peringkat rendah. 
Insyallah, Cik en akan terus menaikkan CPUV cik en.
Sebagai salah satu pendapatan blog cik en selain design blog.

13 comments:

Fendi Rocka said... [Reply]

pelan-pelan kayuh...

safurara said... [Reply]

wahhhh hebat ni =)

Diana Rashid said... [Reply]

Sambil blogging sabil jana pendapatan sampingan..memang best..kan??

seri nian said... [Reply]

sy baru dalam nuffnang ada lah seminggu, x berapa nak clear lagi. tgk akaun adalah 0.25 sen hehehhehe

GaRy™ said... [Reply]

tengok sekarang ramai yang dapat CPUV ni. dulu saya pasang nuffnang ni, dapat glitterati je, tapi tak pernah dapat CPUV. ada tips tak cik en?

Semut Senyum said... [Reply]

saya ni suam-suam kuku je beblog.. banyak lagi yang saya tak tahu pasal nuff dan iklan2 ni..

ct cheery said... [Reply]

Wah congret dear.. Teruskan aktif berblog k..insha Allah rezki bertambah.salam perkenalan Dari ct cheery

LZ - The Blog Owner said... [Reply]

Salam ziarah Eintan Nurfuzie,

Jangan putus asa, ada peningkatan tu.. In shaa Allah ada rezeki x ke mana.. ;-)

reezluv said... [Reply]

hebat tu dapat CPUV Nuffnang

aizamia3 said... [Reply]

Lama-lama nanti banyaklah tu.. ;)
Kipidap..

eima said... [Reply]

cpuv mmg banyak kat blog aui tu cik en tp amaun ciput ..kadang tu sekali running lebih dr 10 cpuv...huhu

nk buat template mesra seo pun tak berjaya cam ne ni

adianiez AIDA said... [Reply]

tahniah :)
skit skit lama lama nanti byk la :)

sayidah napisah said... [Reply]

WAH BYKNYA.TAHNIAH :D

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads