www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-09-02

CPUV Blog Eintan Nurfuzie

Assalamualaikum
Apa itu CPUV? UV?CPC?
Ini bicara blogger, mungkin yang diluar sana yang mana bukan kaki blog tidak mengetahui pasal Nufnang apatah lagi CPUV dan sebagainya.
Ini ringkasan mengenai Nuffnang
Nuffnang adalah satu pengiklanan yang menggunakan blogger sebagai medium perantaraan antara iklan dan pengguna. Boleh rujuk dibahagian atas, entry dan sidebar mempunyai iklan seperti ini


Sebelum ini cik en bukanlah pakar mengenai nuffnang, cuma semenjak cik en aktif semula berblog, cik en belajar sedikit demi sedikit. 
CPUV adalah Cost Per Unique Visit
bermaksud pengunjung yang masuk ke blog kita sepanjang promosi sesuatu produk.
Mungkin 1 minggu atau 1 bulan.
Cik en dah lama tengok CPUV dan campaign cik en. selalu tidak lebih dari 2, tapi semenjak cik en aktif semula nampaknya ada 7 yang mana produk sebanyak 5 produk.
Seperti dibawah



Kali ini iklan 

Wall's Magnum Raya, KFC KA$H Card Launch, Shell, DKSH dan Dove

Terima kasih Nuffnang, Nampak peningkatan tapi masih peringkat rendah. 
Insyallah, Cik en akan terus menaikkan CPUV cik en.
Sebagai salah satu pendapatan blog cik en selain design blog.

  13 comments:

  1. Sambil blogging sabil jana pendapatan sampingan..memang best..kan??

    ReplyDelete
  2. sy baru dalam nuffnang ada lah seminggu, x berapa nak clear lagi. tgk akaun adalah 0.25 sen hehehhehe

    ReplyDelete
  3. tengok sekarang ramai yang dapat CPUV ni. dulu saya pasang nuffnang ni, dapat glitterati je, tapi tak pernah dapat CPUV. ada tips tak cik en?

    ReplyDelete
  4. saya ni suam-suam kuku je beblog.. banyak lagi yang saya tak tahu pasal nuff dan iklan2 ni..

    ReplyDelete
  5. Wah congret dear.. Teruskan aktif berblog k..insha Allah rezki bertambah.salam perkenalan Dari ct cheery

    ReplyDelete
  6. Salam ziarah Eintan Nurfuzie,

    Jangan putus asa, ada peningkatan tu.. In shaa Allah ada rezeki x ke mana.. ;-)

    ReplyDelete
  7. Lama-lama nanti banyaklah tu.. ;)
    Kipidap..

    ReplyDelete
  8. cpuv mmg banyak kat blog aui tu cik en tp amaun ciput ..kadang tu sekali running lebih dr 10 cpuv...huhu

    nk buat template mesra seo pun tak berjaya cam ne ni

    ReplyDelete
  9. tahniah :)
    skit skit lama lama nanti byk la :)

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!