www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-09-29

Senarai Hadiah Give Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000

Hadiah Hadiah bernilai RM 1171 yang menanti anda untuk
Mungkin anda salah seorang 27 orang peserta yang bertuah memenangi salah satu dari semua ini

Sponsar oleh Nurfuzie

2015-09-28

Malaika Oil - Produk Semulajadi Terbaik Untuk Kulit Anda

Assalamualaikum dan hai buat pembaca cik en
Kali ini cik en nak story sedikit satu produk bumiputera semestinya buatan Malaysia yang HALAL dan semulajadi untuk kulit asia seperti kita. Anda semua ada masalah JJP? Apa itu JJP? 1st J adalah jerawat, 2nd J adalah Jeragat dan P adalah Parut jerawat di pipi dan kawasan muka anda. Ada? Dah cuba pelbagai produk dan tiada kesannya? Atau kos yang sangat tinggi ? akan menjadi kulit mengelupas sedangkan nak pergi dating ni? atau pun tidak yakin terhadap kandungannya? Halal ke? Kandungan dia itu berchemical ke? Sesuai ke dengan kulit kita di Asia ini? So korang wajib baca entri ini sampai habis untuk membuka mata korang terhadap satu produk bumiputera, halal dan bersih serta diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Jom!

malaika oil, produk jerawat, hilangkan parut, kecantikan, rawatan muka, serum

Tamat Pencarian Sponsar Give Away Nurfuzie Dot Com #1

Assalamualaikum semua
Terima kasih tidak terhingga kepada kesudian sponsar sponsar yang sudi menjadi sponsar
Give Away Nurfuzie Dot Com #1
dan dengan ini cik en menutup pencarian cik en.
Yang mana dah email dan cik en mintak detail, anda masih berpeluang lagi dan cik en akan menunggu hingga jam 3 petang ini ( 28/9/2015)untuk pembalasan email. Selepas itu, cik en anggap tidak berminat :). Yang lain pula yang tidak sempat atau terlepas pandang pencarian cik en ni, mungkin selepas ni akan ada giveway #2 pula. Masa itu kena alert selalu entri entri cik en ya?
Ok, Lets go untuk pencarian cik en kali ini
Seramai 16 sponsar untuk 25 orang pemenang (mungkin akan meningkat ) bernilai melebihi

Pencarian Sponsor Give Away Nurfuzie Dot Com #1

STICKY POST SEHINGGA 28/9/2015

Pencarian Sponsor Give Away Nurfuzie Dot Com #1 oktober 2015


Assalamualaikum




Nampaknya sudah lama cik en tidak menjalankan GIVE AWAY

GA yang terakhir adalah GiveAway Sketch Picture By Eintan Nurfuzie. Jadi untuk kali ini cik en nak anjurkan Give Away Nurfuzie Dot Com #1 pada awal bulan oktober 2015 nanti. Oleh kerana itu, cik en mewar warkan pencarian sponsar Give Away Nurfuzie Dot Com #1 bermula 21 September 2015  sehingga 28 September 2015

Antara kebaikan yang diperolehi adalah

2015-09-23

Selamat Hari Raya AidilAdha 2015


Assalamualaikum.
Alhamdullilah, hendak masuk raya haji sudah. Nampak sangat kemeriahan nya disebabkan blog dan komen cik en kurang pengunjung. Pelik juga tapi mungkin ramai antara blogger balik ke kampung atau tengah siapkan juadah dan persiapan hari raya haji kali ini. Mungkin ramai yang ambik keputusan untuk tidak balik ke kampung oleh cuti hanya sehari sahaja. Kali ini cik en ambik cuti hari jumaat, jadi boleh beraya dengan tenang. Klinik dijaga oleh rakan sejawatan cik en cik Anis. Diharap semuanya akan baik baik sahaja kerana setiap kalu musim perayaan, pelanggan di Klinik Veterinar akan meningkat sekali atau 2 kali ganda. Jagalah kesihatan anda dan haiwan kesayangan anda. Keadaan persekitaran dan kualiti udara yang masih belum baik sepenuhnya.
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 2015 cik en ucapkan kepada semau pembaca blog cik en
Jumpa hari isnin.
Bagi yang baik hati sponsar GiveAway Blog Nurfuzie Dot Com. Banyak kelebihan tau!

Apa Itu Lotus Birth?

Lotus Birth uri
Lotus Birth - TALI PUSAT TIDAK DIPOTONG. Ini topik cik en nak ceritakan kali ini. Pagi ini, cik en sempat menonton MHI dan bercerita mengenai Lotus  Birth yang mana mula menjadi trend menyimpan Lotus Birth ini sehingga ia tercabut sendiri
Sejarah Lotus Birth - Bermula pada tahun 70 an yang dilakukan oleh seorang wanita bernama Lotus.
Lotus Birth ini adalah amalam seseorang yang mengamalkan kehidupan yang natural untuk menjadikan bayi tersebut bijak dan pandai, mencantikkan pembentukan pusat, meningkatkan imuniti bayi dan meningkatkan ikatan ibu dan bayi kerana tiada orang lain boleh mendukung bayi serta pemotongan uri juga menyebabkan gangguan emosi dan fizikal. . Ia dilakukan untuk mengelak kesakitan kepada bayi. Sedangkan di  LOTUS BIRTH tiada salur darah untuk merasai kesakitan, Bayi menangis kerana lumrah dunia. Bayi baru mula bernafas. Contoh lain seperti WATER BIRTH

Dalam segi adat melayu, LOTUS BIRTH perlulah dipotong dan dicuci bersih dan ditanam sedalam yang mungkin. Ada juga yang meletakkan pensel, buku dan sebagainya untuk menjadikan anak tersebut pintar dan bijak. Tapi ia hanya amalan orang orang dulu.

Dari segi Islam, tiada fatwa yang dikeluarkan kerana ia masih baru di Malaysia. Mungkin perbincangan dengan pakar kesihatan akan dapat membantu kita menilai penyimpanan Lotus Birth ini. Tapi diingatkan ISLAM itu suka kepada KEBERSIHAN. Lotus Birth yang penuh dengan darah iaitu kotor. Jadi ia tidak bersih. 

Dari segi kesihatan pula,  LOTUS BIRTH ini perlulah dipisahkan dengan bayi kerana ia akan mengakibatakn otak, hati dan buah pinggang rosak. Kerana, benda yang berdarah disukai oleh bakteria dan kuman. Ini akan menyalurkan bakteria ke 3 organ ini. Buat masa kini, hospital dan klinik tidak menjalankan proses ini kerana ETIKA PERUBATAN dan SOP yang telah ditetapkan. Ianya banyak berlaku kepada ibu muda yang bersalin di rumah.

Jadi sebelum ada fatwa yang dikeluarkan, ambillah pandangan dari segi kesihatan dalam melakukan LOTUS BIRTH ini. Fikirkanlah yang terbaik. Mungkin pembaca boleh cuba masuk ke SINI dan SINI untuk mendapat pandangan yang lebih dahulu melakukan kajian 

2015-09-22

Demam Kuning (Jaudice) Kucing

Assalamualaikum Entry kali ini untuk pencinta kucing sekalian. ini pun antara idea cik en yang cik en dapat bila banyak merawat kes ini untuk bulan lepas Demam Kuning 

Apa Itu Demam Kuning 


Deman kuning adalah perubahan warna kuning pada gusi dan tisu disebabkan oleh kepekatan bilirubin, pigmen hempedu terbentuk hasil penguraian normal hemoglobin di dalam sel darah merah. Hemoglobin biasanya dijumpai di dalam sel darah merah dan menghidangkan fungsi yang sangat penting dalam membawa oksigen ke tisu. Dalam kes-kes kemusnahan peningkatan sel darah merah , suatu amaun yang berlebihan bilirubin yang terkumpul di dalam tisses yang yang tidak boleh dihapuskan pada kadar biasa. Kepekatan yang lebih tinggi bilirubin juga boleh didapati dalam kes-kes di mana perkumuhan biasa bilirubin disekat kerana beberapa penyakit. Semua baka kucing boleh terjejas oleh penyakit kuning. 


Simpton Demam Kuning 

Muntah 
Cirit Birit 
Kelesuan 
Demam 
Sakit Perut 
Hilang selera makan (anoreksia) 
Pucat dan perubahan warna kulit, air kencing dan najis kepada warna KUNING 
Kerap minum air 
Berat Badan menurun tiba tiba 
Pendarahan (kronik) 

Punca Demam Kuning 

Penyakit, Toksin dan Dadah 
Pemindahan Darah 
Radang Hati (Hepatitis) 
Lemak di dalam hati 
Kerosakan tisu hati 
Ganguan rembesan bilirubin 

Diagnosis Demam Kuning 

  • Merujuk kepada sejarah kucing dan pemeriksaan fizikal 
  • Ujian Makmal 

Rawatan Demam Kuning 

Rawatan sebahagian besarnya bergantung kepada penyebab dan sangat individu. Kucing dengan penyakit serius atau lanjutan mungkin perlu dimasukkan ke hospital untuk rawatan rapi awal dan rawatan. Diet yang seimbang pemakanan diberikan mengikut keperluan tenaga harian dan status penyakit. Vitamin suplemen juga disyorkan pada pesakit yang terlibat. Sesetengah kes memerlukan pembedahan , seperti mereka yang mempunyai halangan pada saluran hempedu , dan pemindahan darah mungkin diperlukan jika anemia teruk hadir. 
  • Pemberian ubat hati 
  • Pemberian susu kambing yang baik 

Pengurusan Demam Kuning 

  • Diet yang seimbang 
  • Makan ubat ubatan tepat pada waktunya 
  • Jangan diberi sebarang ubat tanpa kelulusan dari veterinar kerana ia boleh menjadi racun kepada hati 
  • Lebih perhatian kepada kucing anda 


2015-09-20

Veterinar | Rabies, Penyakit Anjing Gila

Assalamualaikum
Entri ini cik en buatkan untuk makluman makluman semua. Dalam beberapa ini, banyak kes rabies iaitu Penyakit anjing gila yang merupakan penyakit zoonotik (berjangkit kepada manusia) yang disebabkan virus Lysavirus. Negeri yang telah mewartakan adalah Pulau Pinang , Kedah dan Perlis dimana menteri besarnya menyerahkan kuasa kepada Jabatan Perkhidmatan Veterinar sepenuhnya untuk menangani masalah ini

PENYAKIT RABIES DI PERLIS; KEDAH;PULAU PINANG anjing gila wabak

LATAR BELAKANG RABIES ATAU ANJING GILA

2015-09-19

Senarai Peserta Pencarian Bloglist Nurfuzie Dot Com #1

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Tamat sudah Pencarian Bloglist Nurfuzie Dot Com #1 



seramai 33 blogger yang join dan masa ini untuk anda semua terjah dan berkenalan.
Ada yag membuat entri sedangkan cik en sebenarnya hanya memerlukan nama dan url blog sahaja. Ianya untuk memudahkan anda semua tinggalkan jejak di blog cik en.
Sesiapa yang selalu menjadi reader cik en, mungkin perasaan blog cik en berubah rupa. Menjadi di Snow white berbaju kurung.
Berita Baik kepada semua peserta.

2015-09-18

2015-09-17

Giveway Women Desire By Intan

Assalamualaikum
Alhamdulillah, masa untuk join GA dah ada. so cik en nak join GA ini yang kebetulan sama pulak nama dengan cik en.

"Women Desire Giveaway!
Due Date 24 September 2015
Berita Baik buat Wanita yang PENTINGKAN Kecantikan Diri secara Dalaman & juga Luaran tentunya..... Kami di Intan Beauty Centre telah menganjurkan 1 Giveaway buat anda bermula dari 10th - 24th September 2015 ....


Hadiah yang kami tawarkan adalah seperti di bawah

Segmen Ucing Nak Url

http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/09/segmen-ucing-nak-url.html

Bunyi - Bunyi Haiwan

Assalamualaikum
Bersempena 

AGRO FEST Peringkat Negeri Perak 2015

Agro Fest Peringkat Negeri Perak 2015

cik en nak share bunyi bunyi yang betul bagi haiwan. 
Sesiapa yang berminat untuk menghasilkan novel rasanya ini merupakan ilmu dalam pengarangan anda. Bahasa Melayu Lama yang sepatutnya diamalkan sehingga kini.. Bagi cikgu cikgu boleh menjadi idea dalam pembelajaran di kelas. Hari ini cik en bertugas

2015-09-16

REVIEW I Good Virtues Co.

Assalamualaikum semua
kali ini cik en nak kongsi satu produk Halal yang membuatkan cik en jatuh cinta padanya
Produk yang masih baru dalam pasaran dan rasanya ramai masih tidak tahu kewujudannya.

Good Virtues Co. wanita penjagaan muka, penjagaan rambut, penjagaan badan, info kesihatan, kecantikan


Produk Good Virtues Co. khas untuk wanita untuk penjagaan peribadi seperti Penjagaan muka, Penjagaan Rambut dan Penjagaan Badan yang berasaskan Habbatus Sauda. Tiada SLES, ALES, PARABENS dan Pewarna Sentetik. Tiada Ujian Haiwan (NO Animal Testing) dan yang penting HALAL

Mungkin entri ini cik en hanya fokus kepada apa yang cik en gunakan sahaja. 

Penjagaan muka Good Virtues Co.

2015-09-14

Fesyen Skirt Labuh Muslimah By Zalora

Assalamualaikum dan hai semua bloggers serta pembaca setia cik en.
Anda semua peminat fesyen? Fesyenista? Tapi mahu tampil vogue dan sopan?
Tapi mengalami masalah masalah seperti berikut?

  • Kesibukan / masa terhad
  • Kedai / butik yang terletak di tempat yang sibuk / kesesakan / parking yang terhad
  • Rekaan yang terhad
  • Bilangan stok yang kurang
  • Harga yang agak mahal
Jadi kenapa perlu menghadap semua itu kalau kita ada cara yang lebih mudah, cepat dan murah kan?
ZALORA – Satu Kedai Online untuk anda yang gilakan fesyen dan kasut. Ini kerana ZALORA mencari sumber terbaik daripada pereka fesyen Malaysia dan juga luar Negara untuk anda!!!

Penggunaan teknologi moden kini semakin meluas dan ianya dapat dilihat sedang berlaku dan akan terus berlaku di mana-mana sahaja di seluruh dunia. Kalau dahulu jika hendak beli sesuatu kita perlu keluar, walaupun kadang-kala terpaksa, untuk dapatkan apa yang dimahukan. Namun kini keadaan sudah berubah sama sekali. Kita boleh beli hanya dari rumah sahaja dengan cukup selesa tanpa perlu keluar pun. Hebat bukan?
Industri fesyen tempatan berjaya menggunakan kelebihan ini dengan mewujudkan peluang untuk shopping fashion item secara online melalui butik fesyen online Malaysia. Peluang ini terus digunakan pula oleh para pencinta fesyen dengan mendapatkan produk fesyen kegemaran mereka secara atas talian. 
Fesyen Skirt Labuh Muslimah By Zalora

2015-09-13

Festival Rakyat Pasir Salak

Assalamualaikum
kali ini cik en hendak kongsikan pengalaman ke 
Festival Rakyat Pasir Salak
yang bermula 4-6 September 2015 di Litar Dato Sagor Pasir Salak Perak
Ini antara rentetan nya.
Jabatan cik en mengambil bahagian tapi kali ini cik en datang sebagai pengunjung.
Bukannya staf yang bertugas


Perjalanan ke Litar Dato Sago Pasir Salak dari Manjung

2015-09-10

GIVEAWAY: MY GRADUATION CELEBRATION!

klik banner untuk join
Hai semua
Korang tengah free?
jom join GA ini.. Hadiah dia super duper dan banyak gila.. peluang untuk menang pun tinggi.
Cik en yang sponsar pon nak juga join. 
sebab sponsar boleh join jugak.. itu yang best tu..

Buat Nur Raihanah, cik en ucapkan

Tren Shuttle KTM Komuter Sektor Utara


Assalamualaikum
Tren Shuttle KTM Komuter Sektor Utara
Kamunting - Butterworth - Gurun
Station / perhentian / stesyen
Gurun, Sungai Petani, Tasik Gelugor, Bukit Mertajam, Bukit Tengah, Butterworth, Simpang Ampat, Nibong Tebal, Parit Buntar, Bagan Serai, Kamunting

Tren Shuttle KTM Komuter Sektor Utara

Tambang Tren Shuttle KTM Komuter Sektor Utara

2015-09-09

Tips Penggunaan Kanta Lekap

tips penggunaan kanta lekap cintact lens

Alhamdulilah, entry semakin banyak 
dan kali ini cik en ada mendengar cerita mengenai bahana kanta lekap sehingga menyebabkan kerosakan kepada mata
Untuk makluman semua, cik en merupakan seorang berabun jauh sehingga mencapai power sebanyak 1000.
Masa zaman sekolah, kenaikan power cermin mata setiap 6 bulan.
Setelah berbincang dengan pakar mata di kedai cermin mata pada masa itu area kedah, cik en mencuba untuk memakai kanta lekap atau contact lens pada usia 15 tahun
Masih ingat harganya pada masa itu

2015-09-08

Perbezaan Demam Campak (Rubeola) dan Cacar Air (Chicken Pox)

Assalamualaikum 

Entry kali ini cik en keluarkan selepas 2 orang staf di pejabat cik en mendapat Cacar Air (Chicken Pox) secara serentak.Ini menjadikan cik en mengeluarkan entry ini.


Apa Itu Demam Campak atau Rubeola


Merupakan sakit akut yang terjadi kepada kanak kanak disebabkan oleh virus measles. Mengalami jangkitan pernafsan dan disertai ruam di kulit. Merebak melalui titisan cecair dari mulut atau hidung seperti air liur, batuk dan sebagainya. Boleh dicegah melalui vaksin MMR (Measles, Mumps and Rubella).

Tanda tanda demam campak
  1. Demam 
  2. Batuk,selsema 
  3. Mata Berair 
  4. Sakit Otot 
  5. Kesan Demam Campak
  6. Jangkitan Kepada Telinga 
  7. Jangkitan Paru Paru (Pnuemonia) 
  8. Jangkitan Pada otak 
  9. Cirit Birit 
  10. Keguguran pada ibu mengandung 
  11. Rawatan Demam Campak
Tiada rawatan khusus. Cuma
  1. Panadol 
  2. Hindari cahaya terang 
  3. Rehat dan minum air secukupnya 

Apa Itu Cacar Air atau Chicken Pox

Merupakan sakit disebabkan virus varicella. Virus yang sama seperti kayap. Biasa berlaku kepada kanak kanak dan senang berjangkit. Berlaku dengan datangnya demam dan ruam yang melepuh. Dan boleh berlaku lebih daripada sekali mengikut tahap imun seseorang

Tanda Tanda Cacar air
  1. Demam, rasa tidak sihat dan letih lima hari sebelum ruam timbul. 
  2. Ruam bermula bintik merah yang kecil dan gatal (seperti jerawat) pada semua badan termasuk mulut. Biasanya ruam bermula di dada dan belakang, kemudian merebak ke muka, kepala, kedua-dua lengan dan kaki. 
  3. Dalam masa 24 jam, ruam-ruam akan kelihatan seperti lepuh air (blister), kemudian pecah, kering dan menjadi keruping (4 -5 hari). 
  4. Bintik-bintik baru akan terus timbul untuk lima hari dan mengambil masa dua minggu untuk hilang. 
Kesan Demam Campak
  1. Jangkitan kuman pada kulit. 
  2. Jangkitan pada darah (blood stream infection). 
  3. Radang paru-paru. 
  4. Keradangan otak (“encephalitis,cerebellar ataxia”). 
Rawatan Cacar Air

Diberi vaksin semasa bayi. Jika terkena bolehlah
  1. Elakkan berjumpa dengan orang lain 
  2. Paracetomol untuk kurangkan demam 
  3. Pengambilan air putih secukupnya 
  4. Amalakan makanan seimbang 
  5. Sentiasa basuh tangan 
  6. Kalau gatal boleh sapukan losyen Kalamine 
  7. Rawatan Tradisional Cacar Air 
  8. Menyapu baking soda yang dicampur air 
  9. Madu untuk sembuhkan cacar di bahagian gatal 
  10. Mandian oatmeal untuk melegakan kegatalan 
  11. Garam Epsom untuk elak kegatalan 
  12. Bunga Jasmine 
  13. Mandian Halia 

  1. Minum Air kelapa 
  2. Mandian daun semambu 
  3. Asingkan pakaian dan tempat tidur. pakaian direndam dengan air suam/ panas 
  4. Elakkan makanan bergoreng. Makan ikan keli bakar 
  5. Mandi sekerap yang boleh 
  6. Pantang Makan 
  7. Jangan kena hujan 


GIVEAWAY RM200 BY MKHAI.COM 2015


Saya Pemenang Giveaway Sayaiday dan Ayueidris

Tahniah Tahniah buat cik en.
Alhamdulillah, entri ini lama di dalam draft.
Menunggu Hadiah baru best menulis entri 
Alhamdullilah, dengan penyertaan di 
dan di komen di entri Giveaway Sayaiday dan Ayueidris di senraikan di entri 


dan akhirnya cik en memenangi 

PEMENANG GIVEAWAY BIRTHDAY MUM & SISTER | TENGKUBUTANG

Assalamualaikum..
Alhamdullilah.. rezeki cik en kali ini.
Cik menerima topup rm20 dari Shiqin Sunshine

2015-09-07

Sporotrichosis

Kali ini cik en share info veterinar iaitu SPOROTRICHOSIS atau panggilanya SPORO

sporo kepada manusia

APA ITU SPOROTRICHOSIS?

2015-09-06

2015-09-05

SEO - Website Discription dan Website Keywords


SEO
Nampaknya sudah beberapa entry mengenai SEO cik en keluarkan dan cik en beritahu penilaian di CHKME melalui entry 

Blog Mesra SEO

merupakan salah satu untuk menjadikan blog kita mesra seo tapi bukanlah 100% akan menaikkan rating blog kita. Banyak lagi faktor faktor lain yang menjadikan blog kita mendapat tempat tertinggi di Google. Salah satunya cik en dah ulas di entry

2015-09-04

2015-09-03

Update Instagram Application


Assalamualaikum
Kali ini cik en nak bercerita mengenai Instagram atau nama manjanya insta
Semalam cik en ada update instagram cik en. Hari ini upload gambar baru perasaan ada penambahan button share ke private massange (PM) insta
insta ada PM?
iya. rasanya cik en ada terbaca dari entry seorang blogger mengenai PM ini dan menunjukkan cara kita PM rakan insta kita.
Dan bulan ini insta mengemaskini dengan button share
Boleh rujuk gambar model cun di bawah. haahah
button anak panah tu

Hanya Kerana Telefon

Assalamualaikum dan selamat pagi

Takzkirah Pagi 

2015-09-02

CPUV Blog Eintan Nurfuzie

Assalamualaikum
Apa itu CPUV? UV?CPC?
Ini bicara blogger, mungkin yang diluar sana yang mana bukan kaki blog tidak mengetahui pasal Nufnang apatah lagi CPUV dan sebagainya.
Ini ringkasan mengenai Nuffnang
Nuffnang adalah satu pengiklanan yang menggunakan blogger sebagai medium perantaraan antara iklan dan pengguna. Boleh rujuk dibahagian atas, entry dan sidebar mempunyai iklan seperti ini


Sebelum ini cik en bukanlah pakar mengenai nuffnang, cuma semenjak cik en aktif semula berblog, cik en belajar sedikit demi sedikit. 
CPUV adalah Cost Per Unique Visit
bermaksud pengunjung yang masuk ke blog kita sepanjang promosi sesuatu produk.
Mungkin 1 minggu atau 1 bulan.
Cik en dah lama tengok CPUV dan campaign cik en. selalu tidak lebih dari 2, tapi semenjak cik en aktif semula nampaknya ada 7 yang mana produk sebanyak 5 produk.
Seperti dibawah

2015-09-01

GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh.blogspot.com (10 SEPTEMBER 2015)

klik banner tuk join

Phew!berjaya bw dan ikut syaratnya.. done follow semua

Cuit Cuit Bulan Ogos


Assalamualaikum
Hari ini 1 September 2015
dan berakhirlah bulan ogos pada tahun 2015
Dan alhamdulillah blog cik en masih aktif dengan entry entry terbaru setiap hari.
dan ada pengunjung dan pelawat setia mengomen setiap entry yang cik en keluarkan.
Ini 10 pengomen terhebat dalam blog cik en 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Cerita Best Yang Lain

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads