www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2015-08-13

Tips Kekal Reader di Blog


Assalamualaikum semua
kali ini cik en nak kogsi tips untuk newbie newbie blogger semua
Tapi sebelum itu, cik en nak bagi pendapat sedikit untuk newbie semua
Cik en dulu pun masa mula mula jadi newbie dalam dunia blog ni, follower cik en teramatlah sedikit.. itu membuat cik en kurang berminat nak berblog pada awalnya.
Jujur cik en cakap, cik en aktif betul aktif baru setahun dua ini.
Pada mulanya Cik en target untuk naikkan follower. Itu pelbagai GA, Segman dan bloglist cik en buat untuk naikkan follower.
Tapi bila lama, cik en merasakan follower meningkat tapi pageview kurang.
Tak guna follower ramai tapi reader kita mantain sama.
ini yang cik en nak share tips cik en yang mana mungkin sama dengan blogger yang lain

  1. Rajin la join GA, Segmen dan Bloglist
  2. Rajin blogwalking blog yang lain.
  3. Sebelum Blogwalking pastikan anda baru post entry terbaru
  4. Buat pending comment untuk mengetahui siapa yang komen dan senang terjah blog diorang semula
  5. Post Entry sekerap yang mungkin atau buatkan entry auto publish jika anda bukan 24 jam menghadap pc
  6. Setkan masa auto publish pada waktu puncak . pukul 9 pagi, 12 tghhari, 3 petang dan 9 malam.
  7. Gunakan template mesra SEO
  8. Selalu membuat pernghargaan untuk pongomen terbanyak dengan buat satu entry "Top Commenter"
  9. Selalu buat GA, Segmen dan Bloglist
  10. Buat bloglistde sidebar
  11. Ping entry di FB atau twitter
Ini adalah sebahagian tips. Mungkin ada otai yang nak menokok tambah boleh komen. cik en akan masukkan dengan sekali link ke blog pengomen
GiveAway Sketch Picture By Eintan Nurfuzie 
Nak Sketch Pic free?
Jom test luck korang kot kot terpilih
dan berita baiknya, terbuka untuk blogger, faceboker dan instager..
SINI

Photobucket

11 comments:

fiqah hamed said... [Reply]

template SEO tuh mcm mana ea..
anyway,nice tips..^^

fiqah hamed said... [Reply]

template SEO tuh mcm mana ea..
anyway,nice tips..^^

Lyssa Faizureen said... [Reply]

contoh template mesra SEO ?
nanti reply kt cbox lyssa tauu :D

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

tips yg bguna kak =)

Nurzakiah Hanum said... [Reply]

great

iryanty ahamad said... [Reply]

tq tips...memang itu lah yang akak lakukan..kecuali no 1

NaZiRaH @ Ezyra said... [Reply]

tq kak untuk tips ni..;-)

Ummi Khalif said... [Reply]

tq tips yang terbaik!

ayut said... [Reply]

Ayut dulu aktif bw..skrg...kecewa kejap...huhuhu

Farhain Azmi said... [Reply]

tq cik en.. tips yg sgt berguna utk blogger yg baru nak aktif balik cam yong..hehe

eima said... [Reply]

ajar la cik En .....
heading zero ni .... nak buat cam ne bg ok .... 36% je huhuhuhu

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads