www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-08-13

Tips Kekal Reader di Blog


Assalamualaikum semua
kali ini cik en nak kogsi tips untuk newbie newbie blogger semua
Tapi sebelum itu, cik en nak bagi pendapat sedikit untuk newbie semua
Cik en dulu pun masa mula mula jadi newbie dalam dunia blog ni, follower cik en teramatlah sedikit.. itu membuat cik en kurang berminat nak berblog pada awalnya.
Jujur cik en cakap, cik en aktif betul aktif baru setahun dua ini.
Pada mulanya Cik en target untuk naikkan follower. Itu pelbagai GA, Segman dan bloglist cik en buat untuk naikkan follower.
Tapi bila lama, cik en merasakan follower meningkat tapi pageview kurang.
Tak guna follower ramai tapi reader kita mantain sama.
ini yang cik en nak share tips cik en yang mana mungkin sama dengan blogger yang lain

  1. Rajin la join GA, Segmen dan Bloglist
  2. Rajin blogwalking blog yang lain.
  3. Sebelum Blogwalking pastikan anda baru post entry terbaru
  4. Buat pending comment untuk mengetahui siapa yang komen dan senang terjah blog diorang semula
  5. Post Entry sekerap yang mungkin atau buatkan entry auto publish jika anda bukan 24 jam menghadap pc
  6. Setkan masa auto publish pada waktu puncak . pukul 9 pagi, 12 tghhari, 3 petang dan 9 malam.
  7. Gunakan template mesra SEO
  8. Selalu membuat pernghargaan untuk pongomen terbanyak dengan buat satu entry "Top Commenter"
  9. Selalu buat GA, Segmen dan Bloglist
  10. Buat bloglistde sidebar
  11. Ping entry di FB atau twitter
Ini adalah sebahagian tips. Mungkin ada otai yang nak menokok tambah boleh komen. cik en akan masukkan dengan sekali link ke blog pengomen
GiveAway Sketch Picture By Eintan Nurfuzie 
Nak Sketch Pic free?
Jom test luck korang kot kot terpilih
dan berita baiknya, terbuka untuk blogger, faceboker dan instager..
SINI

Photobucket

  11 comments:

  1. template SEO tuh mcm mana ea..
    anyway,nice tips..^^

    ReplyDelete
  2. template SEO tuh mcm mana ea..
    anyway,nice tips..^^

    ReplyDelete
  3. contoh template mesra SEO ?
    nanti reply kt cbox lyssa tauu :D

    ReplyDelete
  4. tq tips...memang itu lah yang akak lakukan..kecuali no 1

    ReplyDelete
  5. Ayut dulu aktif bw..skrg...kecewa kejap...huhuhu

    ReplyDelete
  6. tq cik en.. tips yg sgt berguna utk blogger yg baru nak aktif balik cam yong..hehe

    ReplyDelete
  7. ajar la cik En .....
    heading zero ni .... nak buat cam ne bg ok .... 36% je huhuhuhu

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads