www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-07-14

No Whatsup Group Chat During 1st Day Raya




Assalamualaikum


Ini sebahagian group whatsup cik EN
SEBAHAGIAN okey..
Ada lagi tu kalau scroll ke bawah
Alhamdullilah sebab group whatsup ini merapatkan hubungan yang lama terpisah. Antara group yang akan ada di whatsup korang. 

  1. Group Family(dipecahkan family kecik, sederhana dan besar)
  2. Group Office
  3. Group Sekolah ( lagi banyak sekolah lagi banyak.. macam cik en)
  4. Group Jantina ( selalu borak pasal personal jantina)
  5. Group Sukan (geng badminton, bowling)
  6. Group Taman/Kampung
itu hanyalah sebahagian. ada lagi group yang lain. baru whatsup, belum telegram, wechat dll
Group ini ada kebaikan dan keburukannya tersendiri
antara kebaikan

  1. Eratkan hubungan
  2. Lebih cepat dapat sebarang info kematian, perkahwinan
  3. Mengembalikan nostalgia
  4. Memberi peluang pekerjaan atau projek
keburukannya pula
  1. 24 jam menghadap whatsup
  2. Kurang kualiti bersama keluarga atau rakan yang ada disisi anda
  3. Boleh mengakibatkan kemalangan kalau whatsup sambil drive
  4. Kurang prihatin terhadap keadaan sekeliling
  5. Boleh meruntuhkan rumah tangga atau hubungan disebabkan kenangan lama seperti first love akan muncul dalam group sekolah lama korang.
cik en dalam proses mengurang-gurangkan berwhatsup. Sebabnya Cik EN nak berhari raya pada tahun ini dengan kemeriahan yang ada di depan mata
so apa kata cabar diri anda untuk tidak pegang segala gadjet sepanjang Hari Raya yang pertama

p/s: Say No Chat in Whatsup Group 1st Day Hari Raya

  6 comments:

  1. Salam ramadhan, dulu sy ada watsap tp byk sgt ganguan., huhu2

    ReplyDelete
  2. huh..banyak jugak tuu ..yoorin pon banyak..adoi..kadang tak terbalas and tak terbaca.. rasanya raya nanti bz x de nak whassap sgt.

    ReplyDelete
  3. Salam sis..
    Grup tuk blogger ade x?
    Klu x nk masuk.. :D

    ReplyDelete
  4. ~~ SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN.~~

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!