www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2015-07-14

No Whatsup Group Chat During 1st Day Raya




Assalamualaikum


Ini sebahagian group whatsup cik EN
SEBAHAGIAN okey..
Ada lagi tu kalau scroll ke bawah
Alhamdullilah sebab group whatsup ini merapatkan hubungan yang lama terpisah. Antara group yang akan ada di whatsup korang. 

  1. Group Family(dipecahkan family kecik, sederhana dan besar)
  2. Group Office
  3. Group Sekolah ( lagi banyak sekolah lagi banyak.. macam cik en)
  4. Group Jantina ( selalu borak pasal personal jantina)
  5. Group Sukan (geng badminton, bowling)
  6. Group Taman/Kampung
itu hanyalah sebahagian. ada lagi group yang lain. baru whatsup, belum telegram, wechat dll
Group ini ada kebaikan dan keburukannya tersendiri
antara kebaikan

  1. Eratkan hubungan
  2. Lebih cepat dapat sebarang info kematian, perkahwinan
  3. Mengembalikan nostalgia
  4. Memberi peluang pekerjaan atau projek
keburukannya pula
  1. 24 jam menghadap whatsup
  2. Kurang kualiti bersama keluarga atau rakan yang ada disisi anda
  3. Boleh mengakibatkan kemalangan kalau whatsup sambil drive
  4. Kurang prihatin terhadap keadaan sekeliling
  5. Boleh meruntuhkan rumah tangga atau hubungan disebabkan kenangan lama seperti first love akan muncul dalam group sekolah lama korang.
cik en dalam proses mengurang-gurangkan berwhatsup. Sebabnya Cik EN nak berhari raya pada tahun ini dengan kemeriahan yang ada di depan mata
so apa kata cabar diri anda untuk tidak pegang segala gadjet sepanjang Hari Raya yang pertama

p/s: Say No Chat in Whatsup Group 1st Day Hari Raya

6 comments:

tiga lalat said... [Reply]

Salam ramadhan, dulu sy ada watsap tp byk sgt ganguan., huhu2

bb_nona said... [Reply]

baik, akan kucuba, hehehe~

yoorin melacolea said... [Reply]

huh..banyak jugak tuu ..yoorin pon banyak..adoi..kadang tak terbalas and tak terbaca.. rasanya raya nanti bz x de nak whassap sgt.

LadyBird said... [Reply]

Salam sis..
Grup tuk blogger ade x?
Klu x nk masuk.. :D

Mastura Aziz said... [Reply]

byk gila group wp...hahaha..

Noor Mala Shahar said... [Reply]

~~ SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN.~~

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads