www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2015-07-13

Masalah Tidak Di"BlogWalking"

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
sebenarnya entry ini mungkin tidak perlu bagi blogger blogger otai.
tapi cik EN nak bercerita juga sebab ada blogger junior buat cik EN tak boleh blogwalking(BW) diorang balik dan meninggalkan jejak
Ini antara masalah


  • Tiada link ke blog
  • Profile Blog terlalu banyak disenaraikan blog. Nasihat Cik EN, sila highlightkan yang mana official. Contoh Blog Official Si Polan
  • Sila semak balik button komen ada atau tidak. Kadang kadang bila edit2 blog, tambah sana sini sehinggakan button komen tidak dijumpai. Ada seorang pengomen cik en tadi menyatakan ada entry di blog cik en tidak boleh dikomen. sebenarnya entry tersebut ada sambungan.. klik kepada entry atau klik untuk bacaan penuh entry



  • Semak juga button follow korang, Sian Cik EN scrol atas bawah cari tak jumpa
  • Better letak button follow di tempat senang nak dijumpai. Contoh, bawah header atau sidebar. Bawah tu nampak macam kurang sesuai sebabnya kalau blog yg panjang mmg jenuh nak mencari
  • Kalau boleh biarlah nama pena dan nama blog lebih kurang sama. senang untuk diingati
  • Post komen korang pon boleh adjust pop up sebab senang blogger lain nak tengok entry yang lain.
  • Tulisan tu kasi terang dan jelas. Lagi besar lagi bagus bagi Cik EN.. Guna font yang senang dibaca dari berambu rambu
  • Speed Blog kamu pon kalau boleh cepat la ye
  • Gunakan warna blog yang tidak menyakitkan mata blogger lain
  • Better letak la butang pause untuk blog yang berlagu.. Kadang kadang jadi ceramuk pelbagai lagu yang keluar.
Sampai disini dulu entry ini.. ada penambahan Cik En akan update lagi.
Info untuk new blogger. untuk menjadikan blog kita mesra alam..

Photobucket

5 comments:

Farhain Azmi said... [Reply]

nice entry cik en. Yong suka komen pop-up ni senang nak baca balik entry2 lain dr blog tu. lg stu yong suka blog yg tulisan kemas, senang baca n besar2. cth mcm blog cik en..hehehehe..

nur anis said... [Reply]

saya blogwalking sini..:)

iryanty ahamad said... [Reply]

yan budak baru..terima kasih atas tunjuk ajar :-))

Athirah Diyana said... [Reply]

thanks BW kt blog sy :)

Shahida Dzulkafli said... [Reply]

Yeah!!! saya sokong Cik En.. Ada tu kadang xtau duk tang mana button follow.. pastu nak tinggal komen pun payah.. hehehe.. Selalu kalau jumpa blog camnie sha skip jer..

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads