www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2015-07-11

Bacaan Wanita Sahaja : Gatal Di celah peha



(Entry Berulang)

salam sahabat cik en?

nampaknya makin banyak yang cik en nak update semenjak 2 menjak ni

masih dengan berkonsepkan masalah wanita

cik en nak share sedikit masalah wanita


Gatak di celah peha

ini bukan entry lucah ke atau apa apa pun tapi tolong baca dengan fikiran kesihatan wanita

cik en tau ramai yang malu nak sharing masalah ini, ada yang mendiamkan diri sahaja dan curi curi layari internet untuk tahu penyelesaian masalahnya

sama juga dengan cik en

curi curi search tapi semua tak menjadi

ada guna bedak sejuk, air suam bagi mati kuman, krim yang bukan untuk bahagian situ

disebabkan tak tahan sangat cik en ke klinik dan katakan gatal2 bahagian badan. malu kot nak cerita bahagian tu sebabnya doktornya lelaki

last last injection cik en dapat.

memang baik tapi sekejap je.

pastu gatal balik. sampai luka luka.. amatlah terseksa. amatlah merana.. nasib tak berkawen lagi, kalau tak malu dengan suami

akhirnya cik en mati akal. semua ubat yang cik en gunakan tak mujarab sebabnya ia tak sesuai untuk bahagian sentitif tersebut. mana nak baik kan?

satu hari cik en nekad ke farmasi, nasib lah yang layan cik en tu aunty yang ramah. awal cik en nak cari pembersih wanita seba med

Gatal Di celah peha

demi kesihatan cik en, cik en perlu berani share.

akhirnya cik en gtau la aunty tu

alhamdullah aunty tu faham walaupun cik en just bagi hint hint sahaja

dia suggestkan sebamed femine wash

ubat makan iaitu anti fungas

tapi cik en amat cerewat. sebelum ni cik en makan ubat gatal akan menjadikan cik en ngatuk tahap dewa. waktu bekerja pun pun boleh tido

bayangkan. sebab cik en memang jarang makan ubat.. sekali makan ubat yang mengantukkan akan mengantuk macam tak tido sebulan

so cik en suggestkan ubat yang tak ngantuk langsung

argh, xde ubat sebegitu untuk cik en

akhirny aunty suggestkan ubat cuci darah

tak mengantuk

so cik en amalkan hari hari dan cik en berpantang makan ayam, seafod dan benda yang mengatalkan

sebulan makan ikan dan daging je

alhamdullah berjaya. dan tempat gatal seperti kaki cik en pun baik..

huhu




so kat sini cik en listkan apa yang korang perlu cari kalau ada masalah macamni ok?

  • Sebamed Femine wash 
  • Ubat Anti Fungas 
  • Ubat cuci darah (kalau tak nak mengantuk) 
  • Puasa makan bergatal seperti ayam dan seafod 
  • Pastikan kawasan tu bersih dan kering selalu 
  • kalau ada pakai panty liner kerap tukar sebab kalau tak tukar panty liner tu sendiri menjadi fungas untuk kita 
  • 'underware' kalau boleh jangan dibilas dengan pelembut kain ok 
  • Setiap malam pakai pakaian yang selesa ya 


sampai disini info untuk sahabat cik en


semua ini perlu di kongsi untuk kesihatan diri kita


andai kata malu,pergi ke farmasi cari jurujual wanita dan cerita masalahnya ok?

1 comments:

Shahida Dzulkafli said... [Reply]

Pernah juga gatal2 tu tapi biasanya time period..
Masa nie memang kena kerap tukar Pad walaupun sikit jer..
Kalau x mesti merah2 dan gatal2..
Thanks Cik En share tips.. Nanti leh try Seba med feminin Wash..

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads