www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2013-05-26

Header Tiba Tiba Tak Boleh Jadi Transparent

salam semua
isk.. buntu cik en bila nak mengedit header cik en.
dah cun cun siapkan header tiba tiba bila upload manual pakai blogger header cik en takjadi transparent
why? why?
adakah cik en salah save ke?
tidak, cik en 3x try save balik menggunakan "save for web and device"
isk.. tersangatlah rungsing sebab background header cik en jadi HITAM
owh.. buruknya..
jenuh cik en surf internet cari jalan penyelesaian
tak jumpa tapi ada satu blog mengalami masalah yang sama. klik sini
buntunya sangat-sangat..
try tengok coding HTML tengok tak ada apa perubahan.. kenapa yek? ke ada perubahan baru dalam setting blogger?
elok kerana cik en tak mahu blog cik en buruk terpaksalah cik en menggunakan khidmat 
"PHOTOBUCKET"
upload seperti biasa dan paste url dalam setting header layout cik en..
alhamdullah.. boleh jugak mengtranspaerentkan dia
kalau sesiapa yang ada masalah tersebut dan nak tahu cara-cara nya leh pm cik en
kalau sesiapa yang boleh menyelesaikan masalah cik en boleh gak dropkan comment korang kat entry ini..
susah kalau pakai url ni sebenarnya..
so untuk tatapan korang ini header cik en yang baru


cik en pilih kaler putih hitam sebab nak senang matchingkan dengan pelbagai kaler background

p/s : dah lama tak stress menyelesaikan masalah blog ni.. asah balik otak ini berfikir

Photobucket

7 comments:

hananhadila said... [Reply]

pandai akak buat :)

Hani Othman said... [Reply]

Samaaaaaaa... header hani pun xleh transparent... last2 redha he la dgn warna hitam tu... mls nak fikir... hehe

Yumida Huda said... [Reply]

cantik header cik en
lama dh x singgah blog cik en
thn lepas aktiviti blog tersekat 5 bulan
pasal line tenet menghilang

Mia Liana said... [Reply]

cantik header ni...

siti suraya said... [Reply]

Kadang kadang stress jugak nak betulkan apa yg salah dalam blog ni kan? Hehe

Siti Aliah Abdul Latif said... [Reply]

macam mana buat jadi transparent tu?

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

bru pasan header dah lain,.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads