www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2013-05-26

Header Tiba Tiba Tak Boleh Jadi Transparent

salam semua
isk.. buntu cik en bila nak mengedit header cik en.
dah cun cun siapkan header tiba tiba bila upload manual pakai blogger header cik en takjadi transparent
why? why?
adakah cik en salah save ke?
tidak, cik en 3x try save balik menggunakan "save for web and device"
isk.. tersangatlah rungsing sebab background header cik en jadi HITAM
owh.. buruknya..
jenuh cik en surf internet cari jalan penyelesaian
tak jumpa tapi ada satu blog mengalami masalah yang sama. klik sini
buntunya sangat-sangat..
try tengok coding HTML tengok tak ada apa perubahan.. kenapa yek? ke ada perubahan baru dalam setting blogger?
elok kerana cik en tak mahu blog cik en buruk terpaksalah cik en menggunakan khidmat 
"PHOTOBUCKET"
upload seperti biasa dan paste url dalam setting header layout cik en..
alhamdullah.. boleh jugak mengtranspaerentkan dia
kalau sesiapa yang ada masalah tersebut dan nak tahu cara-cara nya leh pm cik en
kalau sesiapa yang boleh menyelesaikan masalah cik en boleh gak dropkan comment korang kat entry ini..
susah kalau pakai url ni sebenarnya..
so untuk tatapan korang ini header cik en yang baru


cik en pilih kaler putih hitam sebab nak senang matchingkan dengan pelbagai kaler background

p/s : dah lama tak stress menyelesaikan masalah blog ni.. asah balik otak ini berfikir

Photobucket

  7 comments:

  1. Samaaaaaaa... header hani pun xleh transparent... last2 redha he la dgn warna hitam tu... mls nak fikir... hehe

    ReplyDelete
  2. cantik header cik en
    lama dh x singgah blog cik en
    thn lepas aktiviti blog tersekat 5 bulan
    pasal line tenet menghilang

    ReplyDelete
  3. Kadang kadang stress jugak nak betulkan apa yg salah dalam blog ni kan? Hehe

    ReplyDelete
  4. macam mana buat jadi transparent tu?

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!