www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2012-12-21

Tutorial : Cara nak buat "Read More"

salam semua
rini rajin  pulak cik en nak buat tutorial.. ini di sebabkan kawan blogger baru cik en bertanya kat cik en


dia tanya camne nak buat read more.. sebelum cik en ajarin satu persatu cik en bagi kebaikkan nya dan keburukkannya buat read more ni di blog korang

kelebihan
  • Dapat meringankan blog korang
  • Kekemasan
  • Blog tak berjeler jeler untuk di scroll
  • Mesra pengguna
Keburukan
  • siapa yang pakai beruk band yang hampir abis limit tu, lembab gak la nak membuka
  • pengunjung tak baca entry kita habis kalau dia hanya bukak front page blog kita sebab tak perasaan link read more tu

ok, sesiapa yang nak nampak blog kemas dan ingin buat read more ini, macamni ok..



  1. bukak new post korang 
  2. pastu cari pic macam kertas putus
  3. letak typing kita di bahagian mana nak letak untuk diputuskan
  4. kemudian klik pic kertas putus tu
  5. lepas tu akan ada keluar garisan putus putus. itu kira start garis putus putus tu read more la..
  6. publish dan korang bukak front page korang.. contoh www.nurfuzie.com sahaja.. tak pelu de /xxxxxxxx..
faham?
kalau x brape faham tu rajin rajin lah bertanya kat cik en ok?
Photobucket

3 comments:

Anum said... [Reply]

thanks for share

Ema Blog said... [Reply]

akak lebih suka yg sekarang ni

9n0L4 said... [Reply]

cik en pandaiiii. sampai kan kat FB pun org tanye. :)

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads