www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2012-07-18

Cik en Kena Denda RM 20000!!!


salam semua
tajuk gempak giler kan..
adoi cik en kantoi...
mana la cik en nk cekau duit.. hari hari pun kais pagi makan pagi kais petang pun makan petang
mmmmm susah hati betul... 
nak tahu kenapa cik en bakal di denda?
korang baca surat bawah ni






nampak ke korang baca tu..
x braper clear?
xpe.. cik en ceta lah...
salah cik en pun.. cik en menggunakan blog cik en untuk linkkan ke tempat downloand lagu lagu..
itu merupakan kesalahan yang boleh menyebabkan pesalah dikenakan denda RM2000-RM20000
mm.. wow.. cik en dapat email tu pagi tadi.. cuak gak la.. cik en sayang blog cik en ni.. banyak dah cik en korbankan untuk blog ini
akhirnya tanpa buang masa cik en terus col MR WONG
mula2 cam blur gak.. tapi kena la ceramah dengan dia kata dorg dah detak blog cik en ni link downloand..
memang pun.. cik en ada letak link downloand lagu lagu terkini..
cik en anggap tak salah rupenye salah dan baru2 yg lps kita dah diberitahu dah ada undang undang untuk blogger
tp nice la MR WONG tu, dia nasihat removekan semua entry yang terbabit tu..
so dengan segera cik en pun removelah..
sebenarnya bahagian downloand tu la paling banyak menyumbang trafic ke blog cik en..
tapi sekarang dah tarak
tapi xpe.. asal blog cik en selamat.
so cik en pun nak beringat pada semua yang membca entry ini..
janganlah letak link bukan bukan.. kan pe t jadi cam cik en.. 
:(
Photobucket

  26 comments:

  1. walamak..siap kene saman..cuak gile..ingt ke boleh je letak huhu
    x pelah next time hati2

    ReplyDelete
  2. alahai kesiannya u beb, sabar ekk..

    ReplyDelete
  3. smpai mcm nie sekali?
    memg ri2 ada baca sal ura2 ada undang2 tuk blogger, tp xsangka secepat nie diorg amek tindakan..xpe cik en, nasib bek diorg bg peluang tuk removekan link tue seme, kalo diorg trus band block cik en lagi teruk..

    ReplyDelete
  4. Syukur alhamdulillah selesai masalah tu,memang takut klu jadi pd kak Nurul pun,x tahu nak buat apa,nasib baik Mr Wong tu boleh bertolak ansur.

    ReplyDelete
  5. wah...nerves gak dgr ye.kna berhati-hati lpas ni dh cik en.link2 ni ayut risau gak.mmm..kna baca blik akta2 yg dibt bru2 ni gaya yer..huhu

    ReplyDelete
  6. sy tag cik en..jum join GA
    http://mamaqhayra.blogspot.com/2012/07/give-away-by-b2b-collection.html

    ReplyDelete
  7. waaa. slmt cik en x kne byr. fuhh.. selamat mr wong tu baik hati.. >.<

    ReplyDelete
  8. takutnya...skang nie dah x boleh buat sesuka hati kt blog..dah de undang2 kan nak sekat something yg x baper betul

    ReplyDelete
  9. erm ... link apa yang cik en remove tu ???

    lagu2? yang pasang2 tu ke ?

    ReplyDelete
  10. erghhh kalo sy pon hampir pengsan..hehee dah xder apa² ok la..hehee

    ReplyDelete
  11. wah..bahayanya kan..kengkdg kita x sedar tu 1 kesalahan...nice sharing sis...jd iktibar buat sy...
    pa pun..semuanya dh settle...syukur

    ReplyDelete
  12. ooo, baru tahu rupanya tak boleh ek..

    ReplyDelete
  13. ouh .tak boley ea. seram la kalo kena denda sal benda remeh camtu .

    ReplyDelete
  14. kalau aida la mahu jugak cuak kebebeh.. maksudnya kita tak leyh letak link downloads lagu eh cik ein? pengsan kalau kena denda rm2000-rm20000.

    ReplyDelete
  15. wahhh...bahaya jugak letak link lagu kat blog rupanya..boleh kena denda.nasib baik sis tak kena bayar denda tu..lega

    ReplyDelete
  16. banyak nye kene denda... Salam Ramadhan dan selamat berpuasa sahabat... =)

    ReplyDelete
  17. mane nak cekau 20k?? huhu.

    ReplyDelete
  18. huhuhu... pernah baca juga blog yg ken macam cik en ni... dia pun terus remove semua link download tu... bukan setakat link lagu... link movie pun tak boleh jugak...
    lepas ni kena lebih hati2...

    ReplyDelete
  19. Jadi apa kesudahannya?...harap semua ok..biar blog kita x popular asalkan kita x buat salah...bukan takat tu je..kalau post cerita atau karya org lain tnpa kita letak credit pun bleh kena..jd nak copy apa2 jgn lupa letak link asal sumber..semoga semuanya selamat k.

    ReplyDelete
  20. cik en ada mane ek?cbuk ea?

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads