www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2012-06-11

Nini Tak Mampu Bersalin Normal


lama cik en tak bercerita mengenai nini..
kucing(memey) kesayangan adik cik en..
ingat entry yang ini
nini!! bersabarlah
selepas dia kehilangan kaki, dia dah disahkan pregnant..
3 bulan kami risau takut nini tak dapat melahirkan anak secara normal
dan ia terbukti hari rabu dan khamis lepas
6 dan 7 Jun 2012
nini nak beranak tapi tak boleh ini kerana pinggangnya yang kecil.
memang dari anak mata nini memang berkaca kaca menahan sakit..
segala teran dia untuk beranak hanya sia sia.. anaknya tersekat di bahagian pinggang..
hari jumaat lepas cik en suruh mak abah cik en hantar ke Vet HQ Ipoh..
mybe kena operation..cik en bajet semua anak dia dah mati...
tapi bila pembantu  veterinar yang menjaga klinik mengatakan mybe ada anak yang masih hidup..
oleh kerana cik en bz dnegan kerja dan tak boleh tinggal kan opis 
so cik en tak ada disisi nini semasa dibedah.
akhirnya selepas operation 3 jam, nini selamat melahirkan 2 ekor anak..
malang bagi nini 2 ekor lagi anak dia mati lemas dalam kandungan..
kalau kami awal bawak kemungkinan ke empat2 anaknya hidup..
apa apa pun cik en bersyukur nini selamat...
cume luka operation perlu dijaga dengan baik...
selama 10 hari nini tak boleh berjalan sangat dan perlu rehat yang cukup...
bawah adalah pic mengikut masa sehinggalah anak nini dilahirkan..
dan nini juga dah dikasi untuk mengelakkan dia pregnant.
ini untuk kebajikan nini juga



p/s : sabar ya sayangku nini... dugaan mu sungguh berat


Photobucket

  17 comments:

  1. Alhamdulillah. selamat juga melahirkan dua anak dan selamat.

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.COM

    ReplyDelete
  2. nini tu cam kaler kucing sy yg namanya komeng..
    thanks cik en coz maklumkan..actually sy tukar email blog..that's why terjd mcm tu kot..sy nk p check skrg...

    ReplyDelete
  3. cik en..sy dh pi check td..
    klo klik melalui kotak komen n link ke profile sy = ok je
    then klik melalui bloglist = pun ok jgk

    cer cik en klik lg skali...nnti inform kt sy erk..thanks cik en

    ReplyDelete
  4. First time dengar meow bersalin scissor.. Semoga luka nini cepat sembuh & little kitty pun membesar dengan sihat..

    Luka jahitan dia tu tak balut sikit ke? Takut digarunya plak kang, lambat plak baik.. Huhuu..

    ReplyDelete
  5. siannya.. seksa pulak nini bila baca kisah dia ni..

    ReplyDelete
  6. kesiannye nini...
    alhamdulillah nini selamat...

    ReplyDelete
  7. ALA..KESIANNYA NINI SBB 2 ANAKNYA MATI..NGERI PULAK TENGOK LUKA LEPAS JAHIT TU

    ReplyDelete
  8. Sedihnya......
    Alhamdulillah slmt.....
    Nini ni comel la.....
    Ske mata bulat dia.....

    ReplyDelete
  9. semoag si comel2 itu sihat2....kesian kat nini..T_T

    ReplyDelete
  10. ksiannye die... sob sob ='(

    ReplyDelete
  11. siannya dengan kucing tu...

    ReplyDelete
  12. nasib baik nini selamat..kesian dia

    ReplyDelete
  13. siannyeeeeee. kucing pun ade kes ken operate ehhh. 1st time dgr. ;)

    ReplyDelete
  14. cik en nak tau x, chiko sya bru je meninggalkan sya buat selama2nya sob sob sob :'(

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads