www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2012-04-18

Sebab Utama Join Segmen, Contest dan sebagainya



salam semua...
apa khabar...minggu ini mingguyang sungguh sibuk buat cik en..
minggu lepas cik en pergi khusus lembu tenusu bersama sama kawan kawan vet dan peternak di sekitar negeri perak di Ladang Infoternak Sungai Siput..
so minggu ini turn orang lain yang pergi khusus...so cik en kena la mengcover keje orang lain seperti mana orang lain mengcover kerja cik en...
tapi cik en bukan nak cerita bab keje keje ini..
tapi cik en nak cerita mengenai lain punye cerita..
semenjak cik en berblog...cik en pernah join pelbagai segmen dan contest..malah cik en pernah anjurkan segmen dan contest...
antara yang pernah cik en join semestinya segmen abg nasz... nusha dan ramai lagi la...
macam korang korang gak kan...mesti selalu join..tidak kira la yang dah pemes dalam dunia blog atau newbie dlm berblog ni...
ni antara sebab mengapa kita selalu join segmen dan contest

  1. Sebab paling besar adalah nak menambah follower...mana yang de 100 follower ni dengan masa 1 hari dapat meningkatkan follower menjadi 250 orang... tul x?
  2. Nak dapatkan NUFFNANG mencecah ribuan ringgit...tul x...yang de HEARTBEAT pulak nak naikkan nilai iklan kita.
  3. Untuk jadi PEMES
  4. Menambah kenalan kenalan blogger yang baru
  5. Of Course untuk menang hadiah (untuk contest jela)
  6. Untuk mempromote kembali segmen atau contest kita yang tengah berlangsung
Mungkin ada banyak lagi alasan alasan tapi bagi cik en pulak alasan cik en join segmen atau contest ni

  1. Of course menang hadiah
  2. Untuk menambah kenalan baru
  3. NUFFNANG dan Follower hanya lah sampingan...(xkan nk paksa orang follow n klik NUFFNANG kita kan?)
  4. Yang Penting bagi cik en, kita masuk ke sesebuah blogger baru perlulah membelek pe yang ada dalam blog tu. bukan hanya tinggalkan jejak " i follow u u follow me back". follow blog tersebut dan berharap pemilik blog tersebut datang ke blog kita.. Kadang2 banyak info yang ada dalam blog tu dapat membantu kita dan memberi ilmu pengetahuan kepada kita... 
so kepada semua blogger, kajilah balik apakah sebab kita join segmen dan contest..
janganlah kita join semata mata kepentingan luaran kita...tapi luaskan pengetahuan kita dengan info info yang ada dalam blog kita blogwalking tu.
dan kepada blogger blogger terutama diri cik en, kongsilah info info yang baik untuk pembaca kita..walaupun blog kita lebih kepada personal dan luahan hati, kita tak sedar, pengalaman hidup kita sebenarnya banyak membantu orang luar sana menempuh kehidupan seharian..
sambil kita dapat meluahan hati kecewa,sedih dan marah kita akan dapat PAHALA dalam diam...
info yang baik sebenarnya membuat PAHALA akan sentiasa mencari kita selagi ada yang sudi membaca...



Photobucket

1 comments:

Bui Junaidi said... [Reply]

SEBELUM NI KAK BUI SGT MALAS JOIN SEGMEN..TP BILA BACA ENTRY CIK EN NI TERUS RASA BERSEMANGAT NAK JOIN APA JER SEGMEN LEPAS NI..*_*

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads