www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2012-01-06

Apa Motif Ber-Blog??

salam semua!
entry ini entry kedua untuk hari...huree!cik en x bz dah..hehheh
Cik en dan mula mengenai blog dah lama...cume aktif berblog awal tahun lepas..selepas jumpa geng yang cik en kenal dan ada blog..
tepukan kepada nusha dan anismelon
dorang banyak membantu cik en...dari blogger biasa..kemudian buat tuto untuk newbie dan sekarang cik en dah boleh ambik tempahan untuk edit blog..alhamdullilah dan thanks banyak banyak kepada mereka berdua..walaupun cik en tak seramai follower dorang tapi cik en cukup berbangga dalam masa setahun aktif berblog cik en dan kumpul lebih 600 follower...
cik en harap follower cik en tu follower yang bukan hanya follow untuk tambah bilangan follower tapi setia dengan entry entry cik en..seperti anum, bui   anismelon   nusha  dan beberapa lagi blogger...
terima kasih daun keladi sekali lagi...
jom kita balik kepada tajuk entry kita ni...


APA MOTIF KORANG BER-BLOG



untuk menarik ramai ke blog korang, korang memastikan yang korang akan keluarkan entry yang menarik seperti gosip gosip, isu semasa dan cerita hot pada masa tersebut...
betul tak apa yang cik en kata?
betul kan...tapi korang pernah terfikir impak dan kesan dari pengeluaran artikel artikel tersebut memberi kesan positf atau negatif kepada orang lain dan jugak diri blogger itu sendiri...
bagi cik en...
cik en kalau boleh tak nak mengeluarkan artikel artikel hot yang mana boleh mengaibkan orang, menjatuhkan maruah orang
anggap lah kita di tempat orang yang di gosip tersebut 
kalau cerita baik tak apa la...tapi kalau cerita panas seperti kes amalina, kes suffiyah dan sebagainya macam mana...
lagi satu andai la andaian pertama kita tidak benar...ia menimbulkan fitnah..walaupun ada entry kedua yang mengatakan itu fitnah tapi tak semua akan membaca entry kedua tersebut,..
akhirnya...benda akan jadi lebih buruk...
sebab tu cik en mengurangkan entry sensasi untuk kebaikan si empunya gosip dan untuk cik en..
andai la kata cik en tiba tiba meninggal...kat blog kita masih ada entry yang macam tu... selagi orang membaca selagi tu DOSA  akan datang pada kita...
andai kata info yang untuk manfaat semua orang, walaupun kita hanya copy dan paste, Insyallah PAHALA akan berlari lari cari kita.
jadi sebelum menaip apa apa entry korang, fikir semasak masaknya...fikirkan buruk dan baik...


blogger sekarang ni lebih hebat dri majalah artis, berita dan rancangan gosip...
blogger yang disaman pun dah mula makin banyak dari saman untuk waratwan


jadi fikir dulu tak kisah 100x pun sebelum buat apa apa keputusan....
Photobucket

8 comments:

CikFi said... [Reply]

setuju 100%

CikAnyss' :O said... [Reply]

ha'ah . betul tu .. tapi gossip tu la org nak baca pun .. hehe

Emmet said... [Reply]

wah, post yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work!

Anum said... [Reply]

setuju

Aida Omar said... [Reply]

setuju dengan apa yang cik en kata.. nak post entry pun kena berfikir beberapa kali kesan baik dan buruknya.

tahniah cik en follower dah makin ramai.

Ika said... [Reply]

setuju2. :D

Bui Junaidi said... [Reply]

EH..EH,ADA NAMA KAK BUI LAH..TIMA KASIH CIK EN..

BENDA2 MCM NI KDG2 KITA TAK SEDAR..KALAU BOLEH MMG NAK ELAKKAN..

Iola said... [Reply]

saja suka suka..kalau dulu sebab tak kerja lagi..banyak masa nak coret..sekrang dah busy..huuu kalau free baru on

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads