www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-10-06

TUTORIAL : scroll box untuk comment


sebelum ini cik en buat untuk scrollbox untuk bloglist..ini pulak untuk komen-komen kat entry korang...yela...ada setengah entry 2 mendapat sambutan hangat...so komennya berjelar jelar...so kita nk kecikkan ruang..so buat la scrool box untuk komen-komen 2..senang gak tuk orang nak post new comment...
  • dashboard >layout > edit html > expand widget templates
  • Tekan ctrl + F untuk menghidupkan fungsi 'find' kemudian cari code ini
<div class='comments' id='comments'>

  • ok..dah jumpa kan?korang deletekan code tu dan gantikan dengan code yang ini

<div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho; height:500px;'>
  • yang biru tu korang adjust ikut kesesuaian ketinggian widget yang korang nak
  • pastu previw...klu jadi...savekan jer la..

Photobucket

  10 comments:

  1. TUTORIAL YG SME GAK...SENANG SKIT BUAT SCROOL BOX NI...X MELERET2 PANJANG ENTRY KITA

    ReplyDelete
  2. rajin buat tuto..bui ada jugak blog tuto ni,tp agak terabai..hehe

    ReplyDelete
  3. rajin tol..same ngn c nuyoi..hehee

    ReplyDelete
  4. menarik ni, terima kasih kak kerana sudi berkongsi

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads