www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-10-06

TUTORIAL : scroll box untuk comment


sebelum ini cik en buat untuk scrollbox untuk bloglist..ini pulak untuk komen-komen kat entry korang...yela...ada setengah entry 2 mendapat sambutan hangat...so komennya berjelar jelar...so kita nk kecikkan ruang..so buat la scrool box untuk komen-komen 2..senang gak tuk orang nak post new comment...
  • dashboard >layout > edit html > expand widget templates
  • Tekan ctrl + F untuk menghidupkan fungsi 'find' kemudian cari code ini
<div class='comments' id='comments'>

  • ok..dah jumpa kan?korang deletekan code tu dan gantikan dengan code yang ini

<div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho; height:500px;'>
  • yang biru tu korang adjust ikut kesesuaian ketinggian widget yang korang nak
  • pastu previw...klu jadi...savekan jer la..

Photobucket

10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

cara yg sama mcm td kan.

Anum said... [Reply]

banyak ilmu di kongsi

eintan nurfuzie said... [Reply]

TUTORIAL YG SME GAK...SENANG SKIT BUAT SCROOL BOX NI...X MELERET2 PANJANG ENTRY KITA

Bui Junaidi said... [Reply]

rajin buat tuto..bui ada jugak blog tuto ni,tp agak terabai..hehe

anismelon said... [Reply]

rajin tol..same ngn c nuyoi..hehee

Nafisah Ruslan said... [Reply]

bagusnya ade tutorial :)

NasZ said... [Reply]

owh..baru tau. thanx sudi share.

MOHD NASER.com

rebellion said... [Reply]

menarik ni, terima kasih kak kerana sudi berkongsi

cik violet said... [Reply]

ala..asal xjadi pape ek?

eintan nurfuzie said... [Reply]

maksudnyer?@cik violet...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads