www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-10-20

Tips Pc : Defragement PC




Salam satu Blogger semua!
kali ini cik en nak share satu tutorial untuk pc korang...
mungkin ada yang dah tahu...dan ada yang tak tahu...so kali ini cik en share perihal pc ini...
pasa sesape yang mempunyai masalah pc yang slow...nak klik apa-apa folder pun slow jer...korang boleh cuba tips ini dulu...


start - All Program - accesories - system tool - disk defragmenter





pastu korang boleh select local disk yang nak..kalu cik en cik en akan buat semua...


lepas select korang boleh anaylizekan dulu atau terus defragment kan..


biarkan pc buat kejer dia...dan last akan keluarkan satu report...pastu korang closekan...


pastu korang boleh check...pc korang makin laju kan??


pasni cik en akan ajar tips kedua pulak unutk lajukan pc..

Photobucket

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads