www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-10-20

Tips Pc : Defragement PC




Salam satu Blogger semua!
kali ini cik en nak share satu tutorial untuk pc korang...
mungkin ada yang dah tahu...dan ada yang tak tahu...so kali ini cik en share perihal pc ini...
pasa sesape yang mempunyai masalah pc yang slow...nak klik apa-apa folder pun slow jer...korang boleh cuba tips ini dulu...


start - All Program - accesories - system tool - disk defragmenter





pastu korang boleh select local disk yang nak..kalu cik en cik en akan buat semua...


lepas select korang boleh anaylizekan dulu atau terus defragment kan..


biarkan pc buat kejer dia...dan last akan keluarkan satu report...pastu korang closekan...


pastu korang boleh check...pc korang makin laju kan??


pasni cik en akan ajar tips kedua pulak unutk lajukan pc..

Photobucket

  1 comment:

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads