www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-08-05

TUTORIAL : BUANG POWERED BLOGGER



SALAM SEMUA FOLLOWER CIK EN
kali ini cik en nak share satu lagu tutorial..
korang kalau scroll ke bawah blog korang mesti korang jumpa 
powered blogger
kan?
tengok pulak blog cik en...ada x?
xde kan...so kali ini cik en nak share untuk buang powered blog 2 k?
jom kita ikut step by step



step pertama

  • dashboard >layout > edit html > expand widget templates
  • Tekan ctrl + F untuk menghidupkan fungsi 'find' kemudian cari kod berikut
<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'>
  • sekarang fokus pada perkataan true 2...korang jumpa kan..just tukar true kepada false
  • save kemudian ikut step kedua 
step kedua
  • dashboard >design > cari Attribution >removedkan
  • kalau korang tak uat step pertama, korang x boleh removedkan attribution .
  • lepas itu save
semoga berjaya

Photobucket





9 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

bgus gak remove =)

halila Ibrahim said... [Reply]

ermmm ... akak nak tanya .. ada apa2 effect ke kalau x buang...

eintan nurfuzie said... [Reply]

uat masa ni halila...xde efect pun lagi...xde effect pun..juzt kita x buang cuma falsekan jer

nurmujahidah said... [Reply]

salam,,, ada 3 attribution,,, kena buang semua ke?

mujadafewa.blogspot.com

Juliana lia said... [Reply]

x jdi lh..kenapa yer??

Eidie said... [Reply]

Em thanks, very helpul pages.

Megat Najmuddin said... [Reply]

Saya selalu guna tutorial awk ni, thanks yaa :)

kisah si dairy said... [Reply]

follow sni..nice blog

aku mira said... [Reply]

thanksz =)

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads