www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-08-15

terasa nak punya domain sendiri la


salam semua follower cik en
apa khabo petang2 ni...macam ni cik en saja la ushar2 cara untuk mendomainankan blog cik en...
apa pendapat korang?
kan apa..klu domain ni lebih meyakinla..xde la blog delete ke..atau apa2 masalah...
erm...cmne?any suggest...kalau ada sper nak gtaw cara nak berdomaninkan blog kita...
share skit dengan cik en





Photobucket

18 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

bila akk dah buat,jgn lupe inform sy ea..

teringin gak =)

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

p/s: yerke??so mana satu betul??

t akk ad info pasal tu,gtau ea...

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

p/s: sis,nak guna alamat mane hntr kad?? t email sy ea..

fana said... [Reply]

fana pon ade teringin gak nk register domain & hosting sndri..tgh pikir3 lg ni..

Tea Dno said... [Reply]

nak buat ke? jom tengok sini.. murah pun murah.. :D

http://www.tehuzz.com/2011/06/tukar-ke-domain-sendiri.html

Tea Dno said... [Reply]

murah kan? tak susah pun nak configure.. edit page macam biasa saja.. sebab kita hanya tukar domain, bukan tukar hosting.. entry yang lama still exist..

Tea Dno said... [Reply]

tea ada tulis dekat sini.. boleh baca.. :)
http://www.tehuzz.com/2011/07/korang-tau-apa-beza-domain-dan-hosting.html

Tea Dno said... [Reply]

yup, memang akan hilang jugak lahh.. tapi harapnya blogspot takkan pape.. sebab sementara ni belum nak berhosting sendiri.. memang yang selamat guna kedua-duanya.. biasanya beli hosting dapat free domain.. dekat ihosterZ ni paling murah rm12/year.. tp tea suggest yg rm48/year sebab space lebih besar..

Tea Dno said... [Reply]

yup boleh.. kita angkut je sume sekali.. kira macam pindah rumah laa.. kita still bawa barang-barang yang lama tu..

Tea Dno said... [Reply]

haah, tea pakai domain je.. belum lagi nak pakai hosting.. hihi.. uishh, yang uruskan sume ni banyak.. ihosterZ, netkl, jiwa host dan lain2.. kita sendiri lah yg kena pandai compare kan harga.. dan hati2 sebab takut ada yang tipu nanti.. tapi 3 tu dipercayai lah..

Tea Dno said... [Reply]

ok ok.. welcome.. kalau tea boleh jawab, Insyaallah.. tak yah segan2..

anismelon said... [Reply]

akak try la dulu..t inform kat anis erk..heee

lilypelangi said... [Reply]

lau awk da berjaya bg taw sy yer :)

anismelon said... [Reply]

salam..ade join contest "anis kami nak duit raya" kan..anis nak alamat and nama penuh..nak bg kad raya..

email kan..anis_melon89@yahoo.com

dah email nanti inform anis kat blog erk..tq..:)

EjAt_mU89 said... [Reply]

jln cni

Fathiah Hamim said... [Reply]

cuba cuba. hehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

wah2..cntik header..slmt hari raya juge..

anismelon said... [Reply]

heeee..ade jual..tp kene tempah..sbb tahun nie terhad pd yg tmpah and taun nie wat 3jenis je..tart nenas..samprit..mazola..

aah..mak anis dah tak de..yg wat nie mak tiri anis..kalo akk penah tngk kat plt ke..mse lapor diri ke..toh la mak tiri anis..wat kat akk ye..meh dtng seri amik sample..ngeee..rasa..

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads