www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-08-15

terasa nak punya domain sendiri la


salam semua follower cik en
apa khabo petang2 ni...macam ni cik en saja la ushar2 cara untuk mendomainankan blog cik en...
apa pendapat korang?
kan apa..klu domain ni lebih meyakinla..xde la blog delete ke..atau apa2 masalah...
erm...cmne?any suggest...kalau ada sper nak gtaw cara nak berdomaninkan blog kita...
share skit dengan cik en





Photobucket

  18 comments:

  1. bila akk dah buat,jgn lupe inform sy ea..

    teringin gak =)

    ReplyDelete
  2. p/s: yerke??so mana satu betul??

    t akk ad info pasal tu,gtau ea...

    ReplyDelete
  3. p/s: sis,nak guna alamat mane hntr kad?? t email sy ea..

    ReplyDelete
  4. fana pon ade teringin gak nk register domain & hosting sndri..tgh pikir3 lg ni..

    ReplyDelete
  5. nak buat ke? jom tengok sini.. murah pun murah.. :D

    http://www.tehuzz.com/2011/06/tukar-ke-domain-sendiri.html

    ReplyDelete
  6. murah kan? tak susah pun nak configure.. edit page macam biasa saja.. sebab kita hanya tukar domain, bukan tukar hosting.. entry yang lama still exist..

    ReplyDelete
  7. tea ada tulis dekat sini.. boleh baca.. :)
    http://www.tehuzz.com/2011/07/korang-tau-apa-beza-domain-dan-hosting.html

    ReplyDelete
  8. yup, memang akan hilang jugak lahh.. tapi harapnya blogspot takkan pape.. sebab sementara ni belum nak berhosting sendiri.. memang yang selamat guna kedua-duanya.. biasanya beli hosting dapat free domain.. dekat ihosterZ ni paling murah rm12/year.. tp tea suggest yg rm48/year sebab space lebih besar..

    ReplyDelete
  9. yup boleh.. kita angkut je sume sekali.. kira macam pindah rumah laa.. kita still bawa barang-barang yang lama tu..

    ReplyDelete
  10. haah, tea pakai domain je.. belum lagi nak pakai hosting.. hihi.. uishh, yang uruskan sume ni banyak.. ihosterZ, netkl, jiwa host dan lain2.. kita sendiri lah yg kena pandai compare kan harga.. dan hati2 sebab takut ada yang tipu nanti.. tapi 3 tu dipercayai lah..

    ReplyDelete
  11. ok ok.. welcome.. kalau tea boleh jawab, Insyaallah.. tak yah segan2..

    ReplyDelete
  12. akak try la dulu..t inform kat anis erk..heee

    ReplyDelete
  13. lau awk da berjaya bg taw sy yer :)

    ReplyDelete
  14. salam..ade join contest "anis kami nak duit raya" kan..anis nak alamat and nama penuh..nak bg kad raya..

    email kan..anis_melon89@yahoo.com

    dah email nanti inform anis kat blog erk..tq..:)

    ReplyDelete
  15. wah2..cntik header..slmt hari raya juge..

    ReplyDelete
  16. heeee..ade jual..tp kene tempah..sbb tahun nie terhad pd yg tmpah and taun nie wat 3jenis je..tart nenas..samprit..mazola..

    aah..mak anis dah tak de..yg wat nie mak tiri anis..kalo akk penah tngk kat plt ke..mse lapor diri ke..toh la mak tiri anis..wat kat akk ye..meh dtng seri amik sample..ngeee..rasa..

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!