www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-08-18

alangkah cantiknya seseorang itu kalau dia senyum kan??


salam 1 blogger semua follower cik en
apa kabar korang pagi-pagi ini...
kali ini cik en hendak menggunakan bahasa yang tiada "short form"
dalam usaha menyambut kemerdekaan dan cabaran menggunakan bahasa long form..hahhahah...
kalau ada yang tersasul itu maaf la ye...
janggal la cik en taip ayat penuh-penuh ini...ahhahah
kali ini bukan entry pasal short form atau long form tapi cik en hendak share one opinion cik en...

semalam cik en tolong encik  botak berniaga di bazar ramadhan di kawasan Tasek Ipoh...
cik en ada perasan seorang peniaga berdepan dengan gerai cik en itu...orangnnya gelap...bulat dan pendek...tidak la cun..tapi cik en suka tengok dia...walaupun dia dalam golongan yang tidak jelita tapi cik en tetap suka tengok dia...
hendak tahu kenapa?
ha...ini yang cik en hendak cerita ini...
dia murah dengan SENYUMAN
cantik bila dia senyum...suka cik en tengok dia...cik en tak sempat lagi tangkap gambar dia...nanti cik en tangkap ye...
alangkah cantik seseorang itu kalau muka dihiasi dengan senyuman ikhlas..
kalau seseorang itu even cantik/kacak tapi masam jer mukanya..susah n\hendak senyum..hilang la cantik dan kacak dorang itu...
tapi kalau orang yang sederhana dan buruk rupa parasnya tapi murah dengan senyuman..nampak cantik sangat..kita pun tak segan silu tegur dia kan?


bila kecik senyum kita cute

bila dewasa senyum kita pemanis diri

 bila berusia senyum kita buat orang lain tenang

p/s: jadi senyum la selalu...murah rezeki tau..banyak manfaat kalau kita murah dengan senyuman...senyuman ikhlas...jangan senyuman kambing, sinis dan mengatal tau!!!



Photobucket

21 comments:

anismelon said... [Reply]

owh my..tidak..anis tak cantik bile snyum..weee..cm apam kembang..ngee..

aah kak..semua RM20..saiz dye same cm tart nenas nie..akak nak berape..50smprit..50 mazola ke?leh je order dulu dah gji baru byr..nie kompom ke..anis nak gtau mak ans..

Anum said... [Reply]

betul2
senyuman sangat bermakna
kalau cantik muka masam x guna
hehhehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

senyum itu penwar duka..

murah rezeki..insyaALLAH..

mizzkechique said... [Reply]

ngeeeeeeee...sy senyum ni.. comel x??

eintan nurfuzie said... [Reply]

anum:btul2
nusha:senyum cam akak comey kan..hehehe
mizz:mizz mmg comey pun...bila sneyum lagi comey..nasib cik en gigirl..hehehe

eintan nurfuzie said... [Reply]

anum:btul2
nusha:senyum cam akak comey kan..hehehe
mizz:mizz mmg comey pun...bila sneyum lagi comey..nasib cik en gigirl..hehehe

anismelon said... [Reply]

semprit toh buga..then ade kismis ats dye..nak berape nie kak..50biji ke?

anismelon said... [Reply]

samprit toh tak jd la erk..okek..t anis ckp kat mak..heeee..jgn tak amik lak t..

anismelon said... [Reply]

haha..x..sbar je..pose nie.ne leh ngamok..ngeeee..

anismelon said... [Reply]

okek..boleh lepas gaji..wa tolong org..tapi wa bukan ahlong..weeee..

ikut kan barang dah naik..tp mak anis nie tetap bg rege cam dulu..ha..tngkk..wa da ckp..wa bukan ahlong..weee

cik najihah said... [Reply]

kalau senyum ni org yang nampak x manis pon bole jadi cantik..
bile senyum org nak marah pon x jadi :)

eintan nurfuzie said... [Reply]

macam cik jiha senyum,....manis jer

hanez said... [Reply]

salam ziarah ke sini..

Princess Feyqa said... [Reply]

hehe feyqa dulu buat entry gune short form,, tp kawan feyqa tegur dy kata lau short sgt org xnak baca :( huuu..

♥ cik_farah ♥ said... [Reply]

farah suka senyum.. auuwwww... :)

eintan nurfuzie said... [Reply]

CIK FARAH MMG CUTE..HEHEH

EjAt_mU89 said... [Reply]

nak senyum kat cni heheeh
;)
:)

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

p/s: yerke>> dia berniaga apa kak??

me suya said... [Reply]

senyuman manis meruntun jiwa.assadaqah~

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

hahah,semua yg senyum pasti comel punye..

p/s: tu la,jd mgsa toi!

Fathiah Hamim said... [Reply]

orang tak cantek pun bila senyum terus jadi manisss. hehe

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads