www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-08-18

alangkah cantiknya seseorang itu kalau dia senyum kan??


salam 1 blogger semua follower cik en
apa kabar korang pagi-pagi ini...
kali ini cik en hendak menggunakan bahasa yang tiada "short form"
dalam usaha menyambut kemerdekaan dan cabaran menggunakan bahasa long form..hahhahah...
kalau ada yang tersasul itu maaf la ye...
janggal la cik en taip ayat penuh-penuh ini...ahhahah
kali ini bukan entry pasal short form atau long form tapi cik en hendak share one opinion cik en...

semalam cik en tolong encik  botak berniaga di bazar ramadhan di kawasan Tasek Ipoh...
cik en ada perasan seorang peniaga berdepan dengan gerai cik en itu...orangnnya gelap...bulat dan pendek...tidak la cun..tapi cik en suka tengok dia...walaupun dia dalam golongan yang tidak jelita tapi cik en tetap suka tengok dia...
hendak tahu kenapa?
ha...ini yang cik en hendak cerita ini...
dia murah dengan SENYUMAN
cantik bila dia senyum...suka cik en tengok dia...cik en tak sempat lagi tangkap gambar dia...nanti cik en tangkap ye...
alangkah cantik seseorang itu kalau muka dihiasi dengan senyuman ikhlas..
kalau seseorang itu even cantik/kacak tapi masam jer mukanya..susah n\hendak senyum..hilang la cantik dan kacak dorang itu...
tapi kalau orang yang sederhana dan buruk rupa parasnya tapi murah dengan senyuman..nampak cantik sangat..kita pun tak segan silu tegur dia kan?


bila kecik senyum kita cute

bila dewasa senyum kita pemanis diri

 bila berusia senyum kita buat orang lain tenang

p/s: jadi senyum la selalu...murah rezeki tau..banyak manfaat kalau kita murah dengan senyuman...senyuman ikhlas...jangan senyuman kambing, sinis dan mengatal tau!!!



Photobucket

  21 comments:

  1. owh my..tidak..anis tak cantik bile snyum..weee..cm apam kembang..ngee..

    aah kak..semua RM20..saiz dye same cm tart nenas nie..akak nak berape..50smprit..50 mazola ke?leh je order dulu dah gji baru byr..nie kompom ke..anis nak gtau mak ans..

    ReplyDelete
  2. betul2
    senyuman sangat bermakna
    kalau cantik muka masam x guna
    hehhehe

    ReplyDelete
  3. senyum itu penwar duka..

    murah rezeki..insyaALLAH..

    ReplyDelete
  4. ngeeeeeeee...sy senyum ni.. comel x??

    ReplyDelete
  5. anum:btul2
    nusha:senyum cam akak comey kan..hehehe
    mizz:mizz mmg comey pun...bila sneyum lagi comey..nasib cik en gigirl..hehehe

    ReplyDelete
  6. anum:btul2
    nusha:senyum cam akak comey kan..hehehe
    mizz:mizz mmg comey pun...bila sneyum lagi comey..nasib cik en gigirl..hehehe

    ReplyDelete
  7. semprit toh buga..then ade kismis ats dye..nak berape nie kak..50biji ke?

    ReplyDelete
  8. samprit toh tak jd la erk..okek..t anis ckp kat mak..heeee..jgn tak amik lak t..

    ReplyDelete
  9. haha..x..sbar je..pose nie.ne leh ngamok..ngeeee..

    ReplyDelete
  10. okek..boleh lepas gaji..wa tolong org..tapi wa bukan ahlong..weeee..

    ikut kan barang dah naik..tp mak anis nie tetap bg rege cam dulu..ha..tngkk..wa da ckp..wa bukan ahlong..weee

    ReplyDelete
  11. kalau senyum ni org yang nampak x manis pon bole jadi cantik..
    bile senyum org nak marah pon x jadi :)

    ReplyDelete
  12. macam cik jiha senyum,....manis jer

    ReplyDelete
  13. salam ziarah ke sini..

    ReplyDelete
  14. hehe feyqa dulu buat entry gune short form,, tp kawan feyqa tegur dy kata lau short sgt org xnak baca :( huuu..

    ReplyDelete
  15. senyuman manis meruntun jiwa.assadaqah~

    ReplyDelete
  16. hahah,semua yg senyum pasti comel punye..

    p/s: tu la,jd mgsa toi!

    ReplyDelete
  17. orang tak cantek pun bila senyum terus jadi manisss. hehe

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!