www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-07-25

perbezaan gadis rusia dan melayu

Gadis Russia 
Gadis Russia. Kenalan yang tinggal di St. Petersburg. Muda lagi nih..

  • Gadis Melayu yang belum berkahwin kebanyakannya masih ‘gadis’ (dara), tapi gadis Russia ni dah kehilangan dara seawal umur 13-14 tahun.
  • Tinggi gadis Melayu dalam lingkungan 140-160 cm, manakala gadis Russia 150-180 cm. Memang tinggi..
  • Dari segi fesyen, gadis Russia lebih advance, mungkin disebabkan dari segi geografi kedudukan Moscow lebih dekat dengan kota fesyen Eropah seperti Paris.
  • Gadis Russia hampir kesemuanya putih dan punyai mata yang clear berbagai warna. Gadis Melayu mata hitam/coklat pekat dan kulit bermacam-macam tone.
  • Rambut gadis Russia ni bermacam-macam warna, perang, coklat, blond tapi jarang yang hitam. Gadis Melayu majoriti rambut hitam.
  • 90% gadis Russia yang aku nampak hisap rokok manakala 90% gadis Melayu tak hisap rokok. Namun, aku rasa gadis Melayu yang hisap rokok dah hilang keayuan dia, tak kisah la ko cantik macam mana pun.Gadis Melayu Lisa Surihani
  • Gadis Melayu. Ha. Ni pun kenalan gak, dah pernah jumpa pun..
  • Gadis Melayu faham bahasa Inggeris, walau terus macam mana pun masih boleh faham. Gadis Russia memang bangang habis kalau bab bahasa Inggeris ni.
  • Gadis Russia lebih independent, hati kental dan kurang manja manakala gadis Melayu memang opposite, lebih-lebih lagi bab manja tu. Pada aku, baguslah. Aku suka perempuan manja tapi at the same time a guy needs his space. Itu semua perempuan Melayu kena faham. Kalau 24/7 tak nak lepas memang penat woo.. Itu sebab kita ada perumpamaan, sayang isteri tinggal-tinggalkan. Bila dah tinggal dia jadi lagi manja, lagi memerlukan.. Tak  gitu?
  • Gadis Russia lebih athletic. Kat sini jantina tak membezakan sukan, kat Malaysia macam-macam penghalang untuk kaum perempuan bersukan. Tak perlu cakap secara terperinci pasal halangan tu, semua pun tahu..
  • Gadis Russia lebih vokal dan outgoing. They can make their presence felt. Gadis Melayu dan orang Melayu itu sendiri masih ada yang timid, terlalu low profile dan terbatas pemikirannya.
  • Gadis Russia jalan laju. Memang laju dan pantas langkahnya. Aku yang jalan laju ni pun kadang-kadang tak terkejar. Gadis Melayu and generally orang Melayu itu sendiri jalan lembab. Serius.
  • Gadis Russia berpakaian seksi dan elegant manakala gadis Melayu jarang yang berani berpakaian sebegitu.

JOM JOIN NAK?
Photobucket

1 comments:

aimie amalina said... [Reply]

yay!
saya bangga jadi gadis melayu
walau bukanyang terakhir or terawal..heee =p

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads