www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-06-17

review pencarian cik en dan rain ll puan eton

hye semua..kali ini cik en nk terjah peserta kedua kita..
TARAAAA.... cik nusha cantek kita....ya!
adik ini mempertaruhkan puan eton dia...huuuuuuh
so kita layan entry dia...klu nk entry penuh klik jer pic bawah ni
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nama diberi : Puan Eton (skg dia janda,hekhek)


Umur: Hampir 2 tahun

Baka: Xpasti coz pakcik jumpa dalam hutan!

Tabiat pelik : Dia xsuka makan benda yg kucing bese len makan..Dia hnya akan cium ak sorang aje..org len dia xlyan..akan tidor bersama ak kerana dia suka di peluk!!

Rawatan : dah pernah kena cucuk vaksin pe sume..
----------------------------------------------------------------------------------------------
cik en kenal nusha ni dri PUO lagu..merupakan junior dan berjumpa dan beramah mesra semsa join persatuan kt PUO..pernah gak la jadi anak buah dalm program yg cik en conductkan...
nk tau lagi kisah kami..cer click banner bawah ni
so tau la serba sedikit pasal kami kan..huhu...
skrg cik en nk review n komen skit2 sal puan eton dia ni..asal usaha cik en bertanya yg senior kt opis ni n mengsearch internet...ini laporannya yek cik nusha cantek

jenis puan eton ini ialah jenis maine coon..pe itu ,maine coon?jom baca info dibawah ni


maine-coon1
salah satu jenis kucing yang cantik. Bukan kucing persia juga bukan kucing anggora melainkan Maine Coon.

Nama jenis kucing Maine Coon sendiri berasal dari nama negara bahagian di USA, Maine. Tapi asal usul dari kucing ini sama sekali tidak diketahui. Yang ada hanya dongeng dan mitos saja. Salah satunya adalah…
Sebuah cerita seorang ratu perancis yang bernama Marie Antoinette. Dia akan dihukum mati dan berusaha melarikan diri dengan bantuan Captain Samuel Clough. Marie melarikan dengan harta bendanya termasuk enam dari kucing berbulu panjang. Walapun dia tidak pernah sampai ke USA. Kucingnya selamat sampai ke Wiscasset, Maine. Dimana kucing tersebut di "kahwin" dengan kucing lokal yang berbulu pendek. 
kucing Maine Coon mampu bertahan dalam salju dan udara dingin sekalipun karena memiliki bulu yang tebal dan anti air, ditambah terdapat bulu yang sangat tebal di bagian kaki, perut kemudian leher.
maine-coon-2
Jenis kucing nini memiliki badan yang besar. Untuk kucing jantan saja beratnya antara 6-9 kg. Sedangkan untuk kucing betina 4-6 kg. Maine Coon juga memiliki mata dan telinga besar mencerminkan kemampuan penglihatkan dan pendengaran yang lebih.
Kurang jelang,
Secara umum ciri-ciri kucing Maine Coon adalah sebagai berikut :
  • Badan besar dan panjang serat agak berbentuk segi empat
  • Memiliki tulang dan otot yang kuat
  • Mata lebar serta oval :D
  • Teling besar (lebar di bawah)
  • Dahi melengkung
  • Otot pipi sangat menonjol
  • Hidung lebar dan melengkung di ujungnya
  • Ekor panjang dan lebar
  • Seperti dijelaskan diatas bulunya tebal dan tahan air (sedikit berminyak)
Tertarik untuk memilih jenis kucing ini? Maine Coon memiliki sifat kucing yang dekat dengan manusia atau majikannya. Mempunyai sifat aktif dan suka berkeliaran di sekeliling majikannya. Bandingkan dgn dengan kucing persia yang suka tidur.

so kebanyakkan yg ada skrg adalh kacukan dengan baka lain..yg hebatnya kucing jenis ni ialah badannya yg besar..x cye?
jom layan pic bawah ni





besarkan...tp puan eton 2 x pasti la...besar mana n bert mana...cz nmpk dlm gambar jer...huhuhu...
so far cik nusha ni pun ada bagi vaksin...bagus2..itu terbaik untuk kucing..untuk protect kucing kita dri kena penyakit2
panajng lebo entry ni..so far...hbs sudah review peserta kedua
lps ni kita terjah yg ini plak yek

Photobucket

3 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

wah2..heheh..pas dah hntr kat kak,sy dah kompem dia maincone pe sume...blu kat leher yg OVER..

thnx akak!! ni ha,eton dok atas riba..

"syg2,ni sis en review pasal kamu.. =)"

Cik Muda Sae said... [Reply]

comel je...tuan ngn eton...hehehehe~

eintan nurfuzie said... [Reply]

no2 cik muda...cik en dan rain lagi comey gedebabom...huhu

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads