www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-06-28

Mengapa Wanita Mudah Sekali Menangis?




Saat Allah ciptakan wanita, Allah membuatnya menjadi sangat utama. Allah ciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga, bahu itu cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

Allah memberikan wanita kekuatan untuk
dapat melahirkan, dan mengeluarkan bayi dari rahimnya, walau seringkali pula, ia kerap berulangkali menerima cerca dari anaknya itu.

Allah memberikan keperkasaan, yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah, saat semua orang sudah putus asa.

Pada wanita, Allah memberikan kesabaran, untuk merawat keluarganya, walau letih, walau sakit, walau lelah, tanpa berkeluh kesah.

Allah memberikan wanita, perasaan peka dan kasih sayang, untuk mencintai semua anaknya, dalam kondisi apapun, dan dalam situasi apapun. Walau, tak jarang anak2nya itu melukai perasaannya, melukai hatinya.

Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada bayi-bayi yang terkantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didekap dengan lembut olehnya.

Allah memberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya,melalui masa -masa sulit, dan menjadi pelindung baginya. Sebab, bukankah tulang rusuklah yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak?

Allah memberikan kepadanya kebijaksanaan, dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyadarkan, bahwa suami yang baik adalah yang tak pernah melukai istrinya. Walau, seringkali pula, kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami, agar tetap berdiri, sejajar, saling melengkapi, dan saling menyayangi.

Dan, akhirnya, Allah memberikan wanita air mata agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus Allah memberikan kepada wanita, agar dapat digunakan kapanpun ia inginkan. Hanya inilah kelemahan yang dimiliki wanita

7 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

inilah namanya wanita..

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

xtaula nk p bila..

mgkin 9 or 10..

hadiah akk dh smpai..tp sy xleh tgk ag..

jumaat br tgk~

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

xper kak..sy pon lom tgk ag..

simple ke ape ke,xkisah..dh dpt kan..

rezeki tu.. =) thnx yer..

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

ahakz!! sy dh dpt gmbr monyet xbertauliah tu!

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

p/s: mmg akan kosong..cer akk tgk ayat bwh,dia ada letak link nk chck brape balance..

akk wat x tukar ujrah tu?? dpt dh surat dr lhdn?? sy ni brapa bulan xbyr..

dpt surat cmni,png plak tgk cara byrnya..menyusahkan aje.

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

xyh p situ..akk wat je cara akk lpe password okies..

t dia akn reset n hantar kat email..

juanita said... [Reply]

Itu fitrah nya :)


Hi all,

Help Me to Win House Make Over Worth 15K

1st like this page, http://www.facebook.com/nipponpaintblobbies?ref=ts&sk=photos#!/nipponpaintblobbies?sk=wall

Then search for Si Tikus Bisa Menulis at http://www.facebook.com/nipponpaintblobbies?sk=app_146717525397132 and click like ;)

Please spread it!

Thank you in advance. Really appreciate that :)

100 lucky voter akan memenangi Limited Edition Blobby Plush Toy...so apa lagikk. Voting berakhir pada 10th July 2011.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads